search
De 'Harry Potter'-serie van HBO Max moet deze uitdagingen zien te overwinnen
Series / Featured

De 'Harry Potter'-serie van HBO Max moet deze uitdagingen zien te overwinnen

De ambitieuze plannen van HBO Max moeten rekening houden met deze bijkomende elementen.

De reboot van Harry Potter heeft zowel enthousiaste als sceptische reacties opgewekt. De laatste film was iets meer dan tien jaar geleden te zien, wat redelijk kort geleden is.

Eerder berichtten we al over de voordelen die een reboot met zich meebrengt. Maar zaken zoals de perfecte eerdere cast, de lengte van de serie en de oorspronkelijke fans veeg je niet even onder het tapijt.

Schatkamer


De filmserie werd gekenmerkt door perfecte casting en het feit dat de rollen werden gespeeld door topacteurs. Hierdoor waren de films een schatkamer aan talent. Het Gouden Trio, oftewel Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) hadden een geweldige chemie.

Daarnaast werden de overige rollen gespeeld door topacteurs zoals Alan Rickman, Helena Bonham-Carter, Maggie Smith, Emma Thompson, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Kenneth Branagh, Fiona Shaw, Richard Harris, Michael Gambon en John Hurt. Om deze redenen zal het nog een kluif worden om de rollen opnieuw zo goed te verdelen.

Wizarding World details


De lengte van de serie is een andere factor van belang. HBO heeft tien seizoenen gepland staan. Enerzijds betekent dit dat je dieper op het bronmateriaal in kunt gaan. Anderzijds is de Wizarding World ongelooflijk gedetailleerd en loop je het risico hierin te verdwalen. De serie zal dus een eigen ritme en tempo moeten vinden waarbij detail en voortgang van het verhaal in evenwicht zijn.Tenslotte zijn daar natuurlijk de oorspronkelijke fans die de boekenreeks tot zo'n succes hebben gemaakt. Doordat de films genoodzaakt waren bepaalde dingen weg te laten of zelfs te veranderen zijn er door de tijd heen de nodige discussies gevoerd binnen het fandom. Voor de makers is de Harry Potter-serie dus een uitstekende gelegenheid om de fans van het eerste uur tegemoet te komen.

Wanneer te zien?


Momenteel is nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn. Ondertussen zijn de Harry Potter-films te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen