search
'Percy Jackson and the Olympians' seizoen 1: dít personage uit de boeken ontbreekt
Series / Nieuws

'Percy Jackson and the Olympians' seizoen 1: dít personage uit de boeken ontbreekt

Ondanks eerdere beloftes ontbreekt er toch een personage uit de boeken, maar waarom?

Percy Jackson and the Olympians gaat na lang wachten dan eindelijk in première. Over iets meer dan een week zijn de avonturen van Percy en de rest van de club te streamen.

Zo op de valreep doet schrijver Rick Riordan echter een zorgwekkende mededeling. Argus zal niet te zien zijn, ook al is uitgerekend hij een bewaker van Kamp Halfbloed.

Formidabele krijger


Argus is de zoon van Hera en heeft letterlijk honderd ogen die overal op zijn lichaam zitten. Naast het feit dat hij een formidabel krijger is, is hij ook nog eens chauffeur als een van de halfgoden op pad besluit te gaan.

Riordan onthulde dat het creëren van Argus nu eenmaal een te grote hap uit het special effects-budget zou betekenen. Op de pagina van zijn bedrijf Mythomagic postte Riordan een wat uitgebreidere verklaring. Hierop kun je ook een foto zien van een vergelijkbaar personage uit the Power Rangers, the Eye Guy.

Veel geld kwijt


Percy Jackson and the Olympians blijft natuurlijk een fantasyverhaal, wat automatisch betekent dat je veel geld kwijt bent aan special effects, oftewel VFX. Riordan geeft aan dat "Argus in eerste instantie in het script [zat] maar gezien het budget [dat] aan al die extra ogen [op zou gaan] zijn we van gedachten veranderd".

Bekijk op instagram


Het extra werk en extra geld zou vervolgens zijn weerslag hebben op de kwaliteit van de rest van het seizoen. Om deze reden raadt Riordan de kijkers aan om "Argus erbij [te] fantaseren". Uiteindelijk wilden de makers dit risico niet nemen aangezien het hier om een relatief 'kleiner' personage gaat.

De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen