search

Ons nieuws van zondag 10 december 2023

Ondanks miljoenenpubliek is het voor deze hitserie op Prime Video einde verhaal
Series / Nieuws

Ondanks miljoenenpubliek is het voor deze hitserie op Prime Video einde verhaal

Tienerdrama, liefde, bedrog en een miljoenenpubliek zijn blijkbaar niet genoeg gebleken.

Het zijn grillige tijden voor series in het huidige streaminglandschap. Links en rechts worden series geannuleerd als het niet aan bepaalde criteria voldoet. Zo is ook het doek gevallen voor de dramaserie Cruel Summer.


De anthologieserie Cruel Summer volgde de opkomst en ondergang van een intense tienervriendschap. De serie benaderde het verhaal vanuit drie verschillende tijdlijnen rond de millenniumwisseling, waarbij een liefdesdriehoek tussen Megan, Isabella en Luke hun levens beïnvloedde.

Miljoenenpubliek


In Nederland is Cruel Summer te streamen op Prime Video maar het is oorspronkelijk geproduceerd door, en voor, televisienetwerk en streamingdienst Freeform. De serie werd bij de lancering van het eerste seizoen de meest bekeken serie op het netwerk aller tijden.

Het behaalde een gemiddeld kijkersaantal van 6,8 miljoen per aflevering, en dat was voor Freeform reden genoeg om al snel een tweede seizoen te bestellen. Het duurde echter niet lang voor de eerste scheurtjes zichtbaar waren met het vertrek van bedenker Bert V. Royal.

Grote schoonmaak


Ondanks al deze successen heeft Freeform besloten geen derde seizoen te bestellen. Het is voor Freeform niet de enige serie die ze besluiten te beëindigen. Ook voor The Fosters-spin-off Good Trouble houdt het na vijf seizoenen op.Kijk alle afleveringen van Cruel Summer op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is het derde seizoen van iedere serie echt altijd het beste? Een nieuwe theorie onthuld
Series / Nieuws

Is het derde seizoen van iedere serie echt altijd het beste? Een nieuwe theorie onthuld

Is het echt zo dat seizoen 3 altijd het beste seizoen is, of is deze theorie puur toeval?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Je kunt eindeloos debatteren over series. Welke serie is de beste? Wie is de beste schurk? Wie is de beste held? Welke finale was het beste? Onlangs hebben veel mensen het over de seizoenen, want welk seizoen van een serie is eigenlijk de beste?

Velen geloven dat dit het eerste seizoen is, aangezien deze het meest nostalgisch is. Anderen zeggen juist dat het tweede seizoen beter is, omdat de personages en de wereld al duidelijk zijn. Over één ding is eigenlijk iedereen het wel eens: de laatste seizoenen zijn meestal niet de beste.

Welk seizoen is het beste?


Er gaat nu een theorie de ronde op sociale media die zegt dat het derde seizoen altijd het beste seizoen is. De reden hiervoor is dat seizoen 3 de problemen waar seizoen 1 tegenaan liep al opgelost heeft en zijn potentie heeft laten zien met seizoen 2.

Waar ook rekening mee gehouden moet worden tijdens het maken van seizoen 3, is dat de toekomst van een serie nooit gegarandeerd is. Het is dus de kunst om een sterk seizoen neer te zetten waar eventueel een vierde seizoen aan vastgeplakt kan worden, maar dat ook een sterk einde zou kunnen zijn.

Deze series bevestigen de theorie


Hoe je het ook went of keert: bij heel veel series is seizoen 3 de beste. Zo is dit bijvoorbeeld het geval bij Buffy The Vampire Slayer of Grey’s AnatomyHet bekendste voorbeeld is misschien wel Game of Thrones. Seizoen 3 had veel iconische en memorabele momenten, waaronder de Rode Bruiloft. Daarnaast begint Dany (Emilia Clarke) te bedenken wat voor soort leider ze wil zijn. Dit bepaalt vervolgens de hele koers van de serie.

Te streamen op HBO Max


Stream Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wordt seizoen 4 van 'Star Wars: The Mandalorian' getransformeerd tot een film?
Series / Nieuws

Wordt seizoen 4 van 'Star Wars: The Mandalorian' getransformeerd tot een film?

Fans hebben al een hele tijd gewacht op seizoen 4, maar gaat deze eigenlijk wel komen?

Iedere Star Wars-fan houdt van Star Wars: The Mandalorian met de getalenteerde Pedro Pascal als Din Djarin. De serie bestaat uit drie populaire seizoenen, maar er zijn geruchten dat er geen vierde gaat komen. Het vierde seizoen zal namelijk misschien een film worden.

Hollywood-insider en -kenner Jeff Sneider zegt dat het zeer mogelijk is dat door de stakingen van de schrijvers en acteurs eerder dit jaar een vierde seizoen niet meer mogelijk is. In plaats van een seizoen zal er dan gekozen worden om een film te maken.

De Hot Mic-podcast


Dit nieuws vertelde Sneider laatst op zijn Hot Mic-podcast. Als dit werkelijk het geval is, is dit zeer recentelijk besloten. The Mandalorian-maker Jon Favreau zei namelijk eerder dit jaar op BFM TV dat hij seizoen 4 al had geschreven.

Hij legde uit dat hij samen met producer Dave Filoni eerder dit jaar, tijdens de postproductie, begonnen was met het schrijven van seizoen 4. Filoni regisseert Ahsoka en de twee mannen hebben veel gepuzzeld om beide verhaallijnen op elkaar aan te laten sluiten, zodat er geen plotgaten zijn.

Wel of geen film?


Er is nog niks bevestigd vanuit Disney of het officiële Star Wars-team. Tot nu toe zijn de geruchten dan ook niets meer dan dat: geruchten.Stream The Mandalorian op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verbluffend verband tussen pilot en seriefinale van 'The Big Bang Theory' onthuld
Series / Nieuws

Verbluffend verband tussen pilot en seriefinale van 'The Big Bang Theory' onthuld

Het detail dat niemand ooit is opgevallen: de speciale connectie tussen de pilot en de seriefinale.

Het is nooit gemakkelijk om afscheid te nemen van je favoriete serie. Zeker niet als die serie ruim tien jaar geduurd heeft. Je hebt dan waarschijnlijk zowel gelachen met de serie als gehuild. Kortom, de serie betekent dan heel veel voor je.

The Big Bang Theory was dit voor heel veel kijkers en het was dan ook bitterzoet maar eigenlijk gewoon hartverscheurend toen de serie tot een einde kwam. Natuurlijk zat dit er ooit aan te komen, want geen enkele serie kan eeuwig duren.

Het afscheid verzachten


De schrijvers van The Big Bang Theory wisten heel goed dat dit een pijnlijk moment zou zijn voor de fans en daarom hebben ze het afscheid iets minder verdrietig proberen te maken.

Zo kregen alle personages een goed einde. Daarnaast zijn er veel hints geweest naar het eerste seizoen. Veel van deze hints zijn al ontdekt, maar sommige details zijn toch onopgemerkt gebleven.

Het shirt van Penny


Penny heeft in de allerlaatste scène hetzelfde shirt aan dat ze droeg in de pilot-aflevering toen ze Leonard en Sheldon voor het eerst ontmoette. In de laatste aflevering zit ze giechelend tussen haar vrienden in, met een schattig lichtblauw shirt dat heel erg bekend voorkomt.The Big Bang Theory is te streamen op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom stopt 'Grey's Anatomy' spin-off 'Station 19' eigenlijk na seizoen 7 ondanks grote populariteit?
Series / Nieuws

Waarom stopt 'Grey's Anatomy' spin-off 'Station 19' eigenlijk na seizoen 7 ondanks grote populariteit?

Station 19 is heel erg populair bij Grey's Anatomy fans, dus waarom wordt deze serie gecanceld?

Station 19 is na vijf jaar en zeven seizoenen nog net zo populair als in het begin. Toch komt er geen achtste seizoen meer en de reden hiervoor is nog steeds onduidelijk.

Station 19 is een spin-off van de hitserie Grey’s Anatomy en volgt brandweerlieden in een brandweerkazerne in Seattle, Washington. Net zoals zijn voorganger schuwt Station 19 complexe en actuele onderwerpen niet.

Heel relevant


Dit betekent dat de serie elk seizoen weer heel relevant is. Dit werd bewezen toen de serie na seizoen 6 een Sentinel Award van Hollywood, Health en Society won. De serie valt dus in de prijzen, is actueel en populair. Waarom komt er dan geen ander seizoen?

Voorheen was Krista Vernoff de showrunner, maar onlangs hebben Zoanne Clack en Peter Paige deze rol van haar overgenomen. Clack was eerder al hoofdschrijver voor de serie, nadat er raciale problemen waren gemeld in de schrijverskamer.

De serie is in goede handen


De serie is dus in goede handen, met een showrunner die het verhaal door en door kent. Toch geeft dit een hele andere sfeer aan de serie. Daarnaast werd het tijdslot waarop de wekelijkse afleveringen te zien waren veranderd.Het is niet ongebruikelijk dat er een andere showrunner komt of dat het tijdslot aangepast wordt. Echter, bij Station 19 kwamen al deze veranderingen ineens opdagen met daarbij de heftige situatie van de schrijvers.

De serie beschermen


Het is dan dus ook heel logisch dat er een bepaalde onrust in de lucht hing, die de serie niet kon overleven. Het kan dat er gekozen is om het verhaal en de personages te beschermen en dus te stoppen met de serie.

Stream Station 19 op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze nog onbekende fantasyserie op Netflix is perfect voor de kerstdagen
Series / Nieuws

Deze nog onbekende fantasyserie op Netflix is perfect voor de kerstdagen

'The Letter for the King' is een fantasyserie op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt.

De kerstdagen zijn het perfecte moment om een leuke serie te kijken, maar er staat zoveel op Netflix dat sommige series soms vergeten worden. Zo ook The Letter for the King uit 2020. Deze fantasyserie is geschikt voor alle leeftijden, dus kun je hem rond de feestdagen met heel de familie kijken.

Er is niets zo geschikt voor de kerstdagen als een sfeervolle fantasyserie, vol betoverde koninkrijken en spannende zoektochten. De serie The Letter for the King kwam in 2020 uit en is geïnspireerd op het bekende boek De Brief voor de Koning van Nederlandse schrijfster Tonke Dragt.

Gevaarlijke opdracht


Daarnaast heeft de serie nog een Nederlands tintje, want acteur Gijs Blom speelt de rol van Prince Viridian. De serie vertelt het verhaal van de jonge Tiuri (Amir Wilson), die graag ridder wil worden. Hij krijgt een gevaarlijke opdracht om een geheime brief naar King Favian of Unauwen te brengen.

Dit moet hij binnen 14 dagen doen, voor de volgende volle maan. En dat is niet alles: hij wordt achterna gezeten door de Red Riders, die willen voorkomen dat hij de brief bezorgt. Zal het hem lukken om de brief op tijd te bezorgen en ridder te worden?

Alle leeftijden


De serie is door recensenten Game of Thrones voor kinderen genoemd. Toch is de serie ook vermakelijk voor volwassenen, vooral als je het verhaal uit je eigen jeugd kent. Bekijk The Letter for the King op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit tweede seizoen moest het pijnlijk slechte eerste seizoen van deze serie goedmaken
Series / Nieuws

Dit tweede seizoen moest het pijnlijk slechte eerste seizoen van deze serie goedmaken

Laten we eerlijk zijn: het eerste seizoen was niet heel erg goed, maar dit heeft de rest van de serie dubbel en dwars goedgemaakt.

Soms wordt je meteen verliefd op een serie en soms heeft het verhaal even tijd nodig om op gang te komen. Toch zijn er genoeg redenen om door te gaan met een tweede seizoen als het eerste niet helemaal in de smaak viel.

Veel series hebben een matig of zelfs slecht eerste seizoen en het is dan belangrijk dat seizoen 2 de potentie van de serie laat zien. Het eerste seizoen moet vooral de personages introduceren en de wereld uitleggen, dan kan seizoen 2 hier op voortborduren.

Een beter tweede seizoen


Het is eigenlijk heel logisch dat een eerste seizoen niet altijd het beste seizoen is, aangezien er simpelweg heel veel informatie gegeven moet worden. Een tweede seizoen kan echt dieper in het verhaal duiken en is hierdoor vaak beter.

Dit was ook het geval bij Parks and Recreation. Veel series probeerden in die tijd The Office na te doen, maar dit pakte niet voor elke serie even goed uit. Parks and Recreation werd pas goed toen ze zichzelf probeerden te ontdekken en niet slechts The Office nadeden.

Het Leslie dilemma


Bovendien verpestte seizoen 1 bijna een personage. Leslie Knope van Amy Poehler was in seizoen 1 een heel optimistisch personage, maar ze werd niet altijd even goed behandeld. De andere personages deden raar over haar passie, wat de serie vooral heel ongemakkelijk maakte.Pas in seizoen 2 kregen de kijkers de kans om de gekke plannen van Leslie te steunen. Hierdoor veranderde de hele serie en werd het veel meer dan een serie die grappig probeert te zijn.

Stream op HBO Max


Stream Parks and Recreation op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone'-maker Taylor Sheridan klaagt acteur uit de serie aan (en het is niet Kevin Costner)
Series / Nieuws

'Yellowstone'-maker Taylor Sheridan klaagt acteur uit de serie aan (en het is niet Kevin Costner)

Het botert niet echt tussen Taylor Sheridan en de acteurs uit 'Yellowstone'...

Er is weer gedoe in het land van Yellowstone. Maker Taylor Sheridan heeft een van de acteurs uit de serie aangeklaagd. Dit keer is het niet Kevin Costner (John Dutton) maar Cole Hauser (Rip Wheeler) die eraan moet geloven.

De afgelopen maanden was er veel gedoe rondom de serie, vanwege de controversiële exit van Costner. Het lijkt er nu op dat er weer een ander probleem gaande is. Volgens The Hollywood Reporter heeft het bedrijf van Sheridan, genaamd Sheridan’s Bosque Ranch, het bedrijf van Hauser aangeklaagd.

Identiek logo


Hauser heeft een koffiebedrijf genaamd Free Rein. Sheridan beweert dat het logo van Hausers bedrijf identiek is aan het logo van zijn eigen bedrijf. Beide logo's lijken op veemerken, dus bepaalde markeringen die aan vee gegeven worden.

Het bedrijf van Sheridan beweert dat het bedrijf van Hauser doet aan "inbreuk op handelsmerken, oneerlijke concurrentie en valse reclame". Ook wordt er geclaimd dat Free Rein het laat lijken alsof ze geaffilieerd zijn met Bosque Ranch.

Laatste deel


Momenteel hebben Sheridan en Hauser nog geen publiekelijk commentaar gegeven op de zaak. Aangezien het laatste deel van Yellowstone nog gefilmd moet worden en Rip Wheeler daarin een grote rol speelt, wordt het spannend om te zien hoe dat in zijn werk zal gaan.Bekijk Yellowstone op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jennifer Aniston was niet meteen fan van bepaalde 'Friends'-collega
Series / Nieuws

Jennifer Aniston was niet meteen fan van bepaalde 'Friends'-collega

Jennifer Aniston was op het begin een beetje bang voor een van haar 'Friends'-collega's.

Eén ding dat de sitcom Friends nog beter en geloofwaardiger maakt, is het feit dat de hoofdacteurs uit de serie in het echt ook bevriend zijn geraakt. De grappen werken daardoor nog beter, omdat de acteurs precies op elkaar afgestemd waren. Maar deze vriendschap was er niet vanaf het begin.

De acteurs uit Friends zijn niet meer vaak samen te zien, maar ze benoemen wel vaak dat hun band nog net zo hecht is als voorheen. Dat bleek ook recent na het tragische overlijden van Chandler-acteur Matthew Perry. Toch heeft Jennifer Aniston toegegeven dat ze niet ieder castlid meteen vertrouwde.

Macho imago


Zoals de fanatieke Friends-fans wel zullen weten, was de Joey die we nu kennen oorspronkelijk niet op deze manier geschreven. Het personage had namelijk eigenlijk veel arroganter en irritanter moeten zijn. De manier waarop Matt LeBlanc hem speelde zorgde er echter voor dat hij veel sympathieker werd.

Hoewel dat natuurlijk iets positiefs was, betekende dit wel dat Aniston op het begin een klein beetje geïntimideerd was door hem. Dit zat hun werk niet in de weg, maar het kostte de actrice wel even tijd om aan zijn macho imago te wennen.

Bang


Een jaar na de release van het eerste seizoen zei ze het volgende tegen People Magazine: "Ik was bang voor dat soort mannen. Hij vindt het nu heel grappig. En eigenlijk kan hij mij nu net zo goed op mijn gemak stellen als Courteney of Lisa dat kunnen".Bekijk Friends op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ncuti Gatwa schittert in gloednieuwe trailer 'Doctor Who' kerstspecial 2023
Series / Nieuws

Ncuti Gatwa schittert in gloednieuwe trailer 'Doctor Who' kerstspecial 2023

Gatwa en Gibson komen in actie op een vliegend piratenschip in de 'Doctor Who'-kerstspecial

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De schok van de laatste Jubileumaflevering is nog niet verwerkt of Doctor Who komt alweer met een gloednieuwe trailer voor de kerstspecial, met Ncuti Gatwa als de Doctor.

Na afscheid te hebben genomen van David Tennant als dé Doctor, mocht Ncuti Gatwa in de laatste twintig minuten van The Giggle zijn TARDIS betreden.

Binnenkomer


Terugkerend Showrunner Russell T. Davies lijkt grootse plannen te hebben met Doctor Who, en het ziet er naar uit dat ook David Tennant nog niet voorgoed afscheid van zijn Doctor heeft genomen.

Toch stond de introductie van Ncuti Gatwa als de Vijftiende Doctor als een huis. Met deze binnenkomer lijkt men niet meer om zijn Doctor heen te kunnen. Dit blijkt ook uit de nieuwe trailer voor de kerstspecial.

Kerstspecial


Gatwa's eerste avontuur als de Doctor lijkt er een vol fantasie, zwaardgevechten en kobolden te zijn. We zien hem, en nieuwe reisgenoot Ruby Sunday (Millie Gibson) dan ook terug op een heus vliegend piratenschip.De kerstspecials van Doctor Who waren een Davies en Steven Moffat traditie. Showrunner Chris Chibnall, die series 11, 12 en 13 maakte, verhuisde de specials naar nieuwjaarsdag. "Voor het eerst schrijf ik een kerstspecial... met kerst!" zegt Davies over de kerstspecial van volgend jaar, die hij inmiddels al klaar heeft.

Instapmoment


Het veertiende seizoen van Doctor Who, of het eerste van een nieuwe reeks, daar zijn fans en critici het nog niet over eens, begint in 2024 en is volgens kenners een prima instapmoment voor nieuwe fans.De kerstspecial The Church on Ruby Road zal op 25 december in de BBC iPlayer en op Disney+ te zien zijn.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'A Murder at the End of the World'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 3 nieuwe afleveringen online, met o.a. het spannende 'A Murder at the End of the World'

Het wordt een spannende, muzikale en hilarische week op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.American Dad! (seizoen 19 - aflevering 15-16)Verschijnt op: Woensdag 13 december
Genre: Animatie / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Deze animatieserie gaat over Stan Smith, een CIA-agent in Langley Falls, in Virginia, met als voornaamste levensdoel het bewaken van de nationale veiligheid. Zijn gezin, een pratende goudvis en een buitenaards wezen dat hij heeft gered uit Area 51, houden Stan bezig terwijl hij probeert terroristische activiteiten in de VS te voorkomen.


Soundtrack #2 (seizoen 2 - afevering 3-4)Verschijnt op: Woensdag 13 december
Genre: Drama / Muziek / Romantiek
Kijk op: Disney+

Synopsis: Suho en Hyeonseo, die zes jaar verkering hadden, ontmoeten elkaar weer als een jonge rijke CEO en een pianolerares. K werkt met Suho samen aan een project en nodigt Hyeonseo uit om mee te doen. Suho en Hyeonseo beginnen aan een hobbelige romantische reis vol wendingen. Herhaalt de geschiedenis zich?

A Murder at the End of the World (seizoen 1 - aflevering 6)Verschijnt op: Woensdag 13 december
Genre: Drama / Mysterie / Thriller
Kijk op: Disney+

Synopsis: De amateur-speurneus van Generatie Z en slimme hacker Darby Hart is uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst op een afgelegen locatie. Wanneer een van de gasten dood wordt aangetroffen, moet Darby al haar vaardigheden gebruiken om te bewijzen dat het moord was, voordat de moordenaar nog een keer toeslaat.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe 'Doctor Who'-acteur onthult wie zijn favoriete Doctor aller tijden is
Series / Nieuws

Nieuwe 'Doctor Who'-acteur onthult wie zijn favoriete Doctor aller tijden is

De acteur maakt zich op om de nieuwe Docter te worden, maar volgens hem is één favoriet.

Dit jaar viert de langlopende hitserie Doctor Who het 60-jarig bestaan met drie nieuwe specials en een gloednieuw seizoen voor de deur. Acteur Ncuti Gatwa, die de rol van de Doctor in het nieuwe seizoen overneemt, vindt één acteur de beste Doctor ooit.


Volgens Gatwa was het niemand minder dan de Schotse acteur David Tennant die het beste de rol van de Doctor vertolkte. Na zijn debuut in de speciale aflevering The Giggle sprak Gatwa met de pers om zijn bewondering voor Tennant uit te spreken.

Iconische tijd


Tennant staat ook bij veel fans nog in het geheugen gegrift. Showrunner Russel T. Davies bracht toentertijd Doctor Who na een afwezigheid van 16 jaar terug, met Tennant in de rol van de tiende Doctor. Hij speelde deze rol uiteindelijk van 2005 tot 2010 in 47 afleveringen.

Gatwa vertelde over Tennant: "Het voelt alsof we weer helemaal rond zijn, want David was mijn Doctor en hij was zo'n enorme inspiratie voor mij als acteur. Ik was ongeveer 13, en hij was zo charismatisch en leuk. Ik bedoel alle Doctors waren leuk, maar David had zulke Schotse wildheid, en dat vond ik echt geweldig."

Nieuw leven ingeblazen


De invloed van Tennant was destijds cruciaal bij het herstellen van het aantrekkingsvermogen van Doctor Who voor een nieuwe generatie. Tennant had de uitdagende taak om de hernieuwde populariteit van de show na acteur Christopher Eccleston in stand te houden.Kijk alle afleveringen van Doctor Who op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Percy Jackson and the Olympians' seizoen 1: dít personage uit de boeken ontbreekt
Series / Nieuws

'Percy Jackson and the Olympians' seizoen 1: dít personage uit de boeken ontbreekt

Ondanks eerdere beloftes ontbreekt er toch een personage uit de boeken, maar waarom?

Percy Jackson and the Olympians gaat na lang wachten dan eindelijk in première. Over iets meer dan een week zijn de avonturen van Percy en de rest van de club te streamen.

Zo op de valreep doet schrijver Rick Riordan echter een zorgwekkende mededeling. Argus zal niet te zien zijn, ook al is uitgerekend hij een bewaker van Kamp Halfbloed.

Formidabele krijger


Argus is de zoon van Hera en heeft letterlijk honderd ogen die overal op zijn lichaam zitten. Naast het feit dat hij een formidabel krijger is, is hij ook nog eens chauffeur als een van de halfgoden op pad besluit te gaan.

Riordan onthulde dat het creëren van Argus nu eenmaal een te grote hap uit het special effects-budget zou betekenen. Op de pagina van zijn bedrijf Mythomagic postte Riordan een wat uitgebreidere verklaring. Hierop kun je ook een foto zien van een vergelijkbaar personage uit the Power Rangers, the Eye Guy.

Veel geld kwijt


Percy Jackson and the Olympians blijft natuurlijk een fantasyverhaal, wat automatisch betekent dat je veel geld kwijt bent aan special effects, oftewel VFX. Riordan geeft aan dat "Argus in eerste instantie in het script [zat] maar gezien het budget [dat] aan al die extra ogen [op zou gaan] zijn we van gedachten veranderd".

Bekijk op instagram


Het extra werk en extra geld zou vervolgens zijn weerslag hebben op de kwaliteit van de rest van het seizoen. Om deze reden raadt Riordan de kijkers aan om "Argus erbij [te] fantaseren". Uiteindelijk wilden de makers dit risico niet nemen aangezien het hier om een relatief 'kleiner' personage gaat.

De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 'Harry Potter'-serie van HBO Max moet deze uitdagingen zien te overwinnen
Series / Featured

De 'Harry Potter'-serie van HBO Max moet deze uitdagingen zien te overwinnen

De ambitieuze plannen van HBO Max moeten rekening houden met deze bijkomende elementen.

De reboot van Harry Potter heeft zowel enthousiaste als sceptische reacties opgewekt. De laatste film was iets meer dan tien jaar geleden te zien, wat redelijk kort geleden is.

Eerder berichtten we al over de voordelen die een reboot met zich meebrengt. Maar zaken zoals de perfecte eerdere cast, de lengte van de serie en de oorspronkelijke fans veeg je niet even onder het tapijt.

Schatkamer


De filmserie werd gekenmerkt door perfecte casting en het feit dat de rollen werden gespeeld door topacteurs. Hierdoor waren de films een schatkamer aan talent. Het Gouden Trio, oftewel Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) en Hermione (Emma Watson) hadden een geweldige chemie.

Daarnaast werden de overige rollen gespeeld door topacteurs zoals Alan Rickman, Helena Bonham-Carter, Maggie Smith, Emma Thompson, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Gary Oldman, Kenneth Branagh, Fiona Shaw, Richard Harris, Michael Gambon en John Hurt. Om deze redenen zal het nog een kluif worden om de rollen opnieuw zo goed te verdelen.

Wizarding World details


De lengte van de serie is een andere factor van belang. HBO heeft tien seizoenen gepland staan. Enerzijds betekent dit dat je dieper op het bronmateriaal in kunt gaan. Anderzijds is de Wizarding World ongelooflijk gedetailleerd en loop je het risico hierin te verdwalen. De serie zal dus een eigen ritme en tempo moeten vinden waarbij detail en voortgang van het verhaal in evenwicht zijn.Tenslotte zijn daar natuurlijk de oorspronkelijke fans die de boekenreeks tot zo'n succes hebben gemaakt. Doordat de films genoodzaakt waren bepaalde dingen weg te laten of zelfs te veranderen zijn er door de tijd heen de nodige discussies gevoerd binnen het fandom. Voor de makers is de Harry Potter-serie dus een uitstekende gelegenheid om de fans van het eerste uur tegemoet te komen.

Wanneer te zien?


Momenteel is nog niet bekend wanneer de serie te zien zal zijn. Ondertussen zijn de Harry Potter-films te bekijken op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Huh?! Winnaar 'Squid Game: The Challenge': nog steeds geen prijzengeld ontvangen en het is bijna een jaar later
Series / Nieuws

Huh?! Winnaar 'Squid Game: The Challenge': nog steeds geen prijzengeld ontvangen en het is bijna een jaar later

De op-een-na-grootste geldprijs in de geschiedenis van Amerikaanse realityseries is nog steeds niet binnen.

Mai Whelan is de winnaar van Squid Game: The Challenge, wat betekent dat ze $ 4,56 miljoen mee naar huis mocht nemen. Hoewel het filmen in februari van dit jaar al is afgerond, heeft ze tot op heden nog geen cent gezien.

Deze onthulling deed de 55-jarige Whelan in een interview met The Sunday Times. Ze bekende zich een beetje als Jerry Maguire te voelen in de gelijknamige film: "Show me the money!"

Ralph Lauren en Jimmy Choo


Je kunt je als kijker voorstellen dat Whelan zich zo voelt. In de VS is er slechts een realityshow met een hoger geldbedrag. Dit betreft The X Factor: de winnaar krijgt hierin een contract ter waarde van $ 5 miljoen aangeboden.

Whelan heeft gelukkig niet al te veel geld uitgegeven sinds haar overwinning. Ze kocht een zwarte jurk van Ralph Lauren, schoenen van Jimmy Choo en liet zich een nieuw kapsel aanmeten. "Dat waren welverdiende uitgaven," gaf ze aan The Sunday Times aan.

Voorwaarden


Vanity Fair stak een licht op met betrekking tot het prijzengeld. Een bron die betrokken is bij de productie informeerde het blad dat er bepaalde voorwaarden aan het uitkeren van de prijs zijn verbonden.Volgens deze medewerker wordt het geld pas uitgekeerd nadat de laatste aflevering is uitgezonden. In dat geval kan Whelan binnenkort van haar geld gaan genieten.

Squid Game: The Challenge kun je streamen op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.