search
Nieuwe 'Doctor Who'-acteur onthult wie zijn favoriete Doctor aller tijden is
Series / Nieuws

Nieuwe 'Doctor Who'-acteur onthult wie zijn favoriete Doctor aller tijden is

De acteur maakt zich op om de nieuwe Docter te worden, maar volgens hem is één favoriet.

Dit jaar viert de langlopende hitserie Doctor Who het 60-jarig bestaan met drie nieuwe specials en een gloednieuw seizoen voor de deur. Acteur Ncuti Gatwa, die de rol van de Doctor in het nieuwe seizoen overneemt, vindt één acteur de beste Doctor ooit.


Volgens Gatwa was het niemand minder dan de Schotse acteur David Tennant die het beste de rol van de Doctor vertolkte. Na zijn debuut in de speciale aflevering The Giggle sprak Gatwa met de pers om zijn bewondering voor Tennant uit te spreken.

Iconische tijd


Tennant staat ook bij veel fans nog in het geheugen gegrift. Showrunner Russel T. Davies bracht toentertijd Doctor Who na een afwezigheid van 16 jaar terug, met Tennant in de rol van de tiende Doctor. Hij speelde deze rol uiteindelijk van 2005 tot 2010 in 47 afleveringen.

Gatwa vertelde over Tennant: "Het voelt alsof we weer helemaal rond zijn, want David was mijn Doctor en hij was zo'n enorme inspiratie voor mij als acteur. Ik was ongeveer 13, en hij was zo charismatisch en leuk. Ik bedoel alle Doctors waren leuk, maar David had zulke Schotse wildheid, en dat vond ik echt geweldig."

Nieuw leven ingeblazen


De invloed van Tennant was destijds cruciaal bij het herstellen van het aantrekkingsvermogen van Doctor Who voor een nieuwe generatie. Tennant had de uitdagende taak om de hernieuwde populariteit van de show na acteur Christopher Eccleston in stand te houden.Kijk alle afleveringen van Doctor Who op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen