search
BBC overspoeld met woedende brieven over spraakmakend transgender personage in 'Doctor Who'
Series / Nieuws

BBC overspoeld met woedende brieven over spraakmakend transgender personage in 'Doctor Who'

De backlash tegen Rose Noble laat zien waarom het zo belangrijk is dat shows zoals' Doctor Who' inclusiever worden

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De zestigste verjaardag van Doctor Who begon twee weken terug met The Star Beast, waarin we terugkeerden naar voormalig reisgenoot Donna Noble en haar familie.

Maar we maakten ook kennis met Donna's dochter Rose, een transgender en non-binair personage. Rose, de dochter van Shaun Temple (Karl Collins) en Donna Noble (Catherine Tate), was een onmisbare schakel in de aflevering, maar veel kijkers waren het daar niet mee eens.

Boze brieven


De BBC werd na de aflevering overspoeld met honderden boze brieven over het personage en de actrice, Yasmin Finney. Volgens de klachten zou de aflevering "anti-mannelijk" zijn en zou Rose een "ongepaste toevoeging" zijn geweest.

The Star Beast is open over Rose als transgender en non-binair. De aflevering laat ook zien dat haar oma, Donna's moeder, daar nog een beetje moeite mee heeft.

Voornaamwoorden


Ook de Doctor (David Tennant), die recentelijk nog een vrouw was, wordt gecorrigeerd op zijn gebruik van voornaamwoorden wanneer hij het geslacht van de Meep veronderstelt.


Ook op social media regent het van de verontwaardiging. Berichten als Met "Doctor Woke en "Doctor Who is killed by the Woke Message" tonen ze hun ongenoegen met de show.

Belang van inclusie


De klachten die de BBC heeft ontvangen en de berichten op social media laten zien dat personages als Rose Noble enorm belangrijk zijn voor de toekomst van de media.

De eerste twee specials, The Star Beast en Wild Blue Yonder, zijn nu te streamen op de BBC iPlayer en Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen