search
Acteur accepteert rol in de "onbekende serie" die 'Doctor Who' heet

Acteur accepteert rol in de "onbekende serie" die 'Doctor Who' heet

Eén van de meest legendarische series was compleet onbekend voor de Hollywoodster.

Glenn Walsh
De langlopende sciencefictionserie Doctor Who maakt zich op voor wéér een speciale jubileumeditie, en één van de sterren uit de special had dus blijkbaar nog nooit van de iconische serie gehoord.

Showrunner Russel T. Davies onhult in een interview dat acteur Neil Patrick Harris, bij het grote publiek bekend als Barney Stinson uit How I Met Your Mother, bij het tekenen voor de 60e jubileumaflevering werkelijk niets wist van Doctor Who.

Is de Doctor een alien?


Harris schittert als het personage The Toymaker in de derde aflevering van de speciale Doctor Who 60e jubileumafleveringen getiteld The Giggle. Misschien helpt het Harris wel om zo onbevangen mogelijk aan de rol te beginnen. Davies vertelt zelf:

"Hij had er in zijn leven nog nooit van gehoord, de arme jongen. Hij las het script en belde me letterlijk op met de vraag: 'Laat me dit goed begrijpen, de Doctor is een alien, toch?' Ik dacht echt, 'Oh mijn god, je hebt echt nog nooit van Doctor Who gehoord!'

Iconische rol in een iconische serie


De Celestial Toymaker verscheen voor het eerst in de Doctor Who-mythologie in 1966 en werd destijds gespeeld door Michael Gough (Batman). Volgens Davies is de Toymaker, die een soort god van de spellen is, echt een rol die op het lijf van Harris geschreven is.Vanaf vanavond om 19.30 uur kan je de derde aflevering van de 60-jarig jubileumeditie kijken op BBC1 (Ziggo kanaal 601, KPN kanaal 26, of Odido kanaal 111) of stream het diezelfde tijd op Disney+.


Aanbevolen artikelen