search
De grootste schok in 2023: "Beste serie van het jaar" werd gecanceld na slechts 2 seizoenen
Series / Featured

De grootste schok in 2023: "Beste serie van het jaar" werd gecanceld na slechts 2 seizoenen

HBO Max schokte heel wat liefhebbers van Winning Time: opeens een streep door de geliefde serie.

De serie Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty was een van de betere producties van HBO Max en werd door velen op handen gedragen, binnen en buiten de filmwereld.

Toch ging er een streep door de serie over de bekende basketball ploeg die in de jaren 70 en 80 grote successen boekten met onder andere eigenaar Jerry Buss (John C. Reilly), coach Pat Riley (Adrien Brody) en sterren Magic Johnson (Quincy Isaiah) en Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes). En dat al na twee seizoenen.

Teleurstelling


Bedenker Max Borenstein was teleurgesteld, maar ook dankbaar, op X/Twitter: "Niet het einde dat we in gedachten hadden, maar niets anders dan dankbaarheid en liefde." De serie staat op 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en op een 8,3/10 op de IMDb.

Ook mede-showrunner/schrijver Jim Hecht was teleurgesteld: "9,5 jaar. We hebben de serie van mijn dromen gemaakt. Dat was niet het einde waar we op hadden gehoopt." En Robert Kirkman van The Walking Dead reageerde ook: "Winning Time was dit jaar verreweg de beste serie op televisie." En: "We gaan tomaten gooien naar HBO."

Kijkcijfers


De kans is groot dat Winning Time is gecanceld door te zwakke kijkcijfers. Heel gek is dat ook niet, aangezien de serie zich richt op een Amerikaanse sport. Een groot internationaal publiek zal er niet aangeboord zijn.



Overigens was de echte Earvin "Magic" Johnson juist niet onder de indruk van de serie die hij overigens niet heeft gezien. "Niemand kan dat verhaal vertellen. Dus niemand van ons heeft ernaar gekeken omdat het fictief was. Dat verhaal kun je gewoon niet vertellen," zei de ster. Lees er meer over in het artikel Magic Johnson reageert verrassend op cancelen Winning Time.

HBO Max


Overigens staat de twee voortreffelijke wel verschenen seizoenen gewoon nog op HBO Max en deze bieden erg veel vermaak. Dus laat je niet weerhouden om de serie nog even mee te pakken.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen