search

Ons nieuws van dinsdag 12 december 2023

De grootste schok in 2023: "Beste serie van het jaar" werd gecanceld na slechts 2 seizoenen
Series / Featured

De grootste schok in 2023: "Beste serie van het jaar" werd gecanceld na slechts 2 seizoenen

HBO Max schokte heel wat liefhebbers van Winning Time: opeens een streep door de geliefde serie.

De serie Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty was een van de betere producties van HBO Max en werd door velen op handen gedragen, binnen en buiten de filmwereld.

Toch ging er een streep door de serie over de bekende basketball ploeg die in de jaren 70 en 80 grote successen boekten met onder andere eigenaar Jerry Buss (John C. Reilly), coach Pat Riley (Adrien Brody) en sterren Magic Johnson (Quincy Isaiah) en Kareem Abdul-Jabbar (Solomon Hughes). En dat al na twee seizoenen.

Teleurstelling


Bedenker Max Borenstein was teleurgesteld, maar ook dankbaar, op X/Twitter: "Niet het einde dat we in gedachten hadden, maar niets anders dan dankbaarheid en liefde." De serie staat op 83 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en op een 8,3/10 op de IMDb.

Ook mede-showrunner/schrijver Jim Hecht was teleurgesteld: "9,5 jaar. We hebben de serie van mijn dromen gemaakt. Dat was niet het einde waar we op hadden gehoopt." En Robert Kirkman van The Walking Dead reageerde ook: "Winning Time was dit jaar verreweg de beste serie op televisie." En: "We gaan tomaten gooien naar HBO."

Kijkcijfers


De kans is groot dat Winning Time is gecanceld door te zwakke kijkcijfers. Heel gek is dat ook niet, aangezien de serie zich richt op een Amerikaanse sport. Een groot internationaal publiek zal er niet aangeboord zijn.Overigens was de echte Earvin "Magic" Johnson juist niet onder de indruk van de serie die hij overigens niet heeft gezien. "Niemand kan dat verhaal vertellen. Dus niemand van ons heeft ernaar gekeken omdat het fictief was. Dat verhaal kun je gewoon niet vertellen," zei de ster. Lees er meer over in het artikel Magic Johnson reageert verrassend op cancelen Winning Time.

HBO Max


Overigens staat de twee voortreffelijke wel verschenen seizoenen gewoon nog op HBO Max en deze bieden erg veel vermaak. Dus laat je niet weerhouden om de serie nog even mee te pakken.

Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op deze datum zie je eindelijk 'Bridgerton' seizoen 3 (maar nog niet helemaal)
Series / Video/clip/featurette

Op deze datum zie je eindelijk 'Bridgerton' seizoen 3 (maar nog niet helemaal)

Het derde seizoen van 'Bridgerton' zal worden verdeeld over twee releasedata.

Na lang wachten weten we eindelijk wanneer Bridgerton seizoen 3 zal gaan uitkomen, maar het nieuws van Netflix komt met een twist. Het platform heeft namelijk besloten om het seizoen in twee delen uit te gaan brengen.

Het eerste deel van Bridgerton seizoen 3 zal verschijnen op 16 mei, en het tweede deel op 13 juni. Dit is de eerste keer dat een seizoen van Bridgerton wordt opgesplitst.

Synopsis


De officiële synopsis van het derde seizoen luidt: "Penelope Featherington heeft eindelijk haar lang gekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton opgegeven nadat ze zijn laatdunkende woorden over haar heeft gehoord... Ze heeft echter besloten dat het tijd is om een echtgenoot te nemen, bij voorkeur een die haar genoeg onafhankelijkheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen."De synopsis gaat verder: "Maar door gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope's pogingen op de huwelijksmarkt op spectaculaire wijze. Ondertussen is Colin teruggekeerd van zijn zomerreizen met een nieuwe look. Maar hij is ontmoedigd als hij zich realiseert dat Penelope, de enige persoon die hem altijd waardeerde zoals hij was, hem de koude schouder geeft."

Release


In 2024 zal het derde seizoen van Bridgerton dus verdeeld over 16 mei en 13 juni uitkomen.Bekijk de eerdere seizoenen van Bridgerton nu bij Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix al vijf weken in de ban van deze zwaar verslavende misdaadserie
Series / Nieuws

Netflix al vijf weken in de ban van deze zwaar verslavende misdaadserie

'Ferry: de serie' scoort nog altijd zeer goed op streamingsdienst Netflix

Ferry: de serie scoort nog altijd uitstekend op Netflix. De serie is al vijf weken beschikbaar om te streamen en behoort nog altijd tot de 10 best bekeken series op de streamingsdienst.

De serie over crimineel Ferry Bouman is een prequel van de serie Undercover en een sequel van de film Ferry.

Plot


We volgen hoe Ferry zich opwerkt in het Brabantse criminele circuit en thuis ook moet zorgen dat zijn gezinsleven met zijn vriendin Daniëlle op rolletjes blijft verlopen.

Er doet zich voor Ferry namelijk een nieuwe kans voor als drugsbaron Arie Tack wordt gearresteerd en de motorbende Pusaka op zoek is naar een nieuwe leverancier. Ferry beweert de pillen wel te kunnen leveren, maar nu zal hij zijn woorden waar moeten maken!

Acteerwerk


De acteur Frank Lammers zet ook nu zijn rol als Ferry Bouman weer prima neer. Verder is ook de rol van Elise Schaap, als de lieve en naïeve Danielle zeker noemenswaardig.Kijk de serie hier op Netflix
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'My Life with the Walter Boys'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'My Life with the Walter Boys'

Even zoetsappige als oppervlakkige tienerromantiek in een bijna incestueuze driehoeksverhouding.

Regie: Jerry Ciccoritti, Winnifred Jong, Nimisha Mukerji, e.a. | Cast: Nikki Rodriguez (Jackie Howard), Noah Lalonde (Cole Walter), Ashby Gentry (Alex Walter), Johnny Link (Will Walter), Corey Fogelmanis (Nathan Walter), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 38-56 minuten | Jaar: 2023

Schrijftster Ali Novak bracht My Life with the Walter Boys voor het eerst uit op het sociale e-bookplatform Wattpad toen ze slechts vijftien jaar oud was. Die jonge leeftijd is terug te zien in het concept van dit verhaal en hoe de kern daarvan een soort onbeteugelde jongensgekte is. Het verhaal werd later gepubliceerd als roman en is nu verfilmd door Netflix.

De gelijknamige serie verkent het leven van de vijftienjarige Jackie Howard nadat ze door een tragisch ongeval haar hele familie is verloren. Ze trekt in bij de Walters, een gezin van twaalf met maar liefst zeven bovengemiddeld knappe zonen. Wat volgt is een overgang van New Yorkse fashionista naar een Colorado-ranchgirl, maar de serie laagt er niet in deze premisse tot leven te brengen. Ondanks de idyllische setting valt de serie op bijna elk vlak tegen.

De driehoeksverhouding tussen Jackie en de twee van de gebroeders Walter kent geen enkele diepte of chemie. Alex komt over als wanhopig en zeurend, terwijl Cole schommelt tussen afstandelijk en gemeen. Geen van beide jongemannen slaagt erin sympathiek over te komen, laat staan de rol van begeerde hunk te vervullen. Daarnaast voelt het geheel bijna incestueus, met de betrokkenheid van twee broers en een meisje dat praktisch familie is geworden.

My Life With the Walter Boys worstelt om betekenisvolle relaties neer te zetten of belangrijke thema's te verkennen. Ondanks de poging om de chaos van de puberteit en alle bijbehorende veranderingen vast te leggen, zeker in het extra gecompliceerde geval van Jackie, slaagt de serie er niet in om sympathie op te wekken. De emotionele diepgang die nodig is om kijkers te betrekken ontbreekt volledig.

Er wordt zwaar geleund op de charmante landelijke omgeving, maar dat resulteert erin dat het tempo van de serie zo mogelijk nog trager is dan dat van het leven op de ranch. Het gebrek aan diepgang in de personages en boeiende verhaallijnen laat kijkers achter met een oppervlakkige ervaring die niet per se vervelend is, maar ook niet bepaald noemenswaardig of indrukwekkend.

My Life With the Walter Boys eindigt met een hint naar een mogelijk tweede seizoen, wat niet per se een goed vooruitzicht is. Een mogelijk vervolg kan niet compenseren voor het tot nu toe getoonde gebrek aan substantie en ontwikkeling, en zal moeten bouwen op de wankele constructie van het eerste seizoen. Dat belooft dus niet veel goeds.

★★☆☆☆

My Life with the Walter Boys is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze betoverende fantasyserie vol machtige en historische beelden scoort een 8,4 op IMDb en is nog altijd te bekijken op Netflix
Series / Nieuws

Deze betoverende fantasyserie vol machtige en historische beelden scoort een 8,4 op IMDb en is nog altijd te bekijken op Netflix

De prachtige serie 'Outlander' is te bekijken op Netflix. Nieuwe afleveringen zijn gelukkig aanstaande!

De romantische fantasy-serie Outlander heeft wereldwijd vele harten veroverd. Met een indrukwekkende IMDb-score van een 8,4 en een Rotten Tomatoes-beoordeling van 91%, is het duidelijk dat deze historische dramaserie nog altijd een publieksfavoriet is.

De serie bestaat uit momenteel uit zeven seizoenen. De tweede helft van het zevende seizoen moet nog verschijnen en een achtste en laatste seizoen is aanstaande. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Diana Gabaldon. De serie volgt het leven van Claire Randall, die verpleegster was in de Tweede Wereldoorlog. Na een mysterieuze gebeurtenis bevindt ze zich plotseling in het Schotland van 1743, waar romantiek, intriges en gevaar op de loer liggen.

Succesvol


De meeslepende verhaallijn en de sterke karakterontwikkeling maken Outlander een must-watch voor liefhebbers van historisch drama. De serie slaagt erin om de complexiteit van de 18e-eeuwse samenleving te vangen, terwijl het tegelijkertijd de moderne kijker boeit.

Eén van de sterke punten van de serie is natuurlijk het hoofdpersonage Claire Randall. Zij wordt gespeeld door Caitriona Balfe en dat levert een gedenkwaardige vertolking op van een vrouw die niet alleen balanceert tussen twee werelden, maar ook tussen twee liefdes.

Schotland


De adembenemende landschappen van Schotland en de gedetailleerde kostuums dragen er zeker aan bij dat de serie door velen hogelijk wordt gewaardeerd. Mocht je de serie nog niet gezien hebben, dan raden wij je echt aan deze te gaan kijken!Kijk deze betoverende serie op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' seizoen 5 is "als seizoen één, maar dan met een stoot anabolen"
Series / Nieuws

'Stranger Things' seizoen 5 is "als seizoen één, maar dan met een stoot anabolen"

De Duffer Broers geven hints met betrekking tot het einde van de hitserie.

Nu Stranger Things in januari 2024 weer met filmen start, laaien de theorieën over het einde natuurlijk op. In gesprek met The Guardian waren de Duffer Broers zo vriendelijke om een en ander toe te lichten.

Het slotseizoen van de geliefde scifi-serie gaat terug naar de oorsprong maar dan wel op een stuk grotere schaal. Verder zijn er plannen voor spin-offs, maar het verhaal van de hoofdpersonages wordt in seizoen 5 definitief afgerond.

Stoot anabolen


Matt en Ross Duffer hebben er duidelijk zin in. Matt: "Het wordt net zoals in het eerste seizoen, maar dan met een stoot anabolen. Iedereen is terug in Hawkins, dus we zien Eleven en de rest weer bij elkaar, net zoals dat in seizoen 1 het geval was".

In de wereld van Stranger Things vallen nog genoeg verhalen te vertellen, er zijn dus plannen voor spin-offs. Matt benadrukt echter dat er middels het slotseizoen echt een punt wordt gezet achter het verhaal van Eleven (Millie Bobby Brown), Lucas (Caleb McLaughlin), Hopper (Jim Parsons) en de overige hoofdpersonen. "Dat is het," aldus Duffer.

Gevarieerde groep fans


De makers bekennen enige druk te voelen wat betreft het einde van Stranger Things. Ze willen echter trouw blijven aan hun visie en houden social media om die reden niet bij.Matt: "Als je iedereen blij wilt maken dan is dat een recept voor mislukking. We hebben een enorm gevarieerde groep fans en die hebben ongetwijfeld allemaal zo hun ideeën".

Goed gevoel


"Gek genoeg voelde het gelijk goed toen we bezig waren om het slot te ontwikkelen. Dus toen zeiden we tegen onszelf 'we gaan ervoor!'", besluit Duffer zijn verhaal. Stranger Things is te bekijken op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze legendarische serie is vanaf 1 juli 2024 op Netflix te zien
Series / Nieuws

Deze legendarische serie is vanaf 1 juli 2024 op Netflix te zien

De met prijzen overladen serie zal door deze overeenkomst ook op Netflix te streamen zijn.

Het mysterieuze Lost wordt alom gezien als een gigant in de tv-geschiedenis. Oceanic Flight 815 stortte neer op het Eiland en een grote groep overlevenden moest zien te achterhalen wat zich daar afspeelde.

Deadline bericht over een nieuwe afspraak tussen Disney en Netflix. Hierdoor zullen alle zes seizoenen van dit iconische verhaal wederom op Netflix te bekijken zijn.

Verkennen mogelijkheden


Disney-topman Bob Iger hintte hier al eerder op. Iger gaf destijds aan dat de mogelijkheden verkend werden wat de streaming-rechten betrof. Naast Lost worden onder andere ook Grey's Anatomy, Prison Break en Archer op Netflix beschikbaar gesteld.

Voor nu geldt de afspraak tot aan de zomer van 2025. Lost sleepte destijds maar liefst elf Emmy Awards in de wacht en heeft tot op de dag van vandaag een grote groep fans.

Nieuwe kijkers


Lost liep van 2004 -2010 en was vanaf het begin een enorme hit. De grote cast zorgde voor een gevarieerde groep personages. Daarnaast gaf het geheimzinnige verhaal de fans genoeg gelegenheid om te speculeren over het verloop van de gebeurtenissen. Naast Disney+ zal de serie in Nederland dus ook op Netflix te zien zijn waardoor zonder twijfel een nieuwe groep kijkers het verhaal zal weten te waarderen.Lost is vanaf 1 juli 2024 te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' krijgt goed nieuws: belangrijk persoon terug voor het laatste seizoen
Series / Nieuws

'Stranger Things' krijgt goed nieuws: belangrijk persoon terug voor het laatste seizoen

Stranger Things gaat bijna beginnen met filmen, maar dat is niet het goede nieuws.

Jarenlang was Stranger Things voor velen een vlucht uit de realiteit, een tijdreis naar de nostalgische jaren 80 of een warme knuffel van vrienden. Nu komt er toch echt een einde aan het avontuur van de jonge vrienden. Gelukkig is er wel goed nieuws!

Onlangs is bevestigd dat het filmen in 2024 zal beginnen. Door de stakingen eerder dit jaar moest de originele planning aangepast worden.

Een bekende naam


Alle acteurs zullen dus binnenkort weer bij elkaar komen, maar ook regisseur Shawn Levy mag weer terugkomen. De Deadpool 3 regisseur heeft tot nu alle afleveringen van Stranger Things geregisseerd, dus seizoen 5 had niet zonder hem gemaakt kunnen worden.

Hoewel veel mensen hadden verwacht dat Levy weer terug zou komen, was nog niets zeker. De regisseur en producer heeft pas onlangs aan Deadline laten weten dat hij inderdaad terugkomt.

Een belangrijke taak


Levy is ongelofelijk blij dat hij weer met de Duffer broers mag gaan werken. Lees onder de video zijn quote."Het is echt een geschenk dat ik elk seizoen regisseur mag zijn van Stranger Things. De serie maakt deel uit van mijn vriendschap met de Duffers. En je kunt maar beter geloven dat ik ook mijn dubbele rol als producer en regisseur ga spelen voor een deel van seizoen 5."

Te streamen op Netflix


Stranger Things is te streamen op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Doe je ogen dicht en dek je oren af: musical aflevering van 'Grey's Anatomy' is verschrikkelijk
Series / Nieuws

Doe je ogen dicht en dek je oren af: musical aflevering van 'Grey's Anatomy' is verschrikkelijk

Zelfs hardcore Grey's Anatomy fans kunnen deze aflevering niet aanzien.

Een musical aflevering is misschien wel het meest controversiële onderwerp. Sommigen vinden ze schattig en genieten van de liedjes, terwijl anderen liever hun tv uit het raam gooien dan naar nóg een lied luisteren.

Wat musical liefhebbers en haters waarschijnlijk wel gemeen hebben, is een afschuw aan de musical aflevering van Grey's Anatomy. Waarom is deze aflevering dan eigenlijk zo slecht?

Redenen voor afschuw


Allereerst zijn de stemmen van de acteurs niet heel sterk en hebben de schrijvers het niet voor elkaar gekregen om de liedjes organisch in het verhaal te voegen. Maar dat is nog niet alles.

Het probleem is wonderbaarlijk genoeg niet de nummers zelf. Sommige fans zeggen zelfs de nummers aan hun playlists toegevoegd te hebben. Het probleem ontstond tijdens de postproductie.

De postproductie


In alle andere afleveringen is er niks aan te merken op het geluid van Grey’s Anatomy. De geluidontwerpers hadden echter wel een beetje aan hun muzikale afwerking mogen werken. Het probleem is namelijk het volume.Redditor tata_barbbati omschreef het probleem heel goed: "De nummers lijken zo misplaatst: het volume. Wanneer Lexie zingt terwijl Mark huilt, is het volume van haar stem zo anders dan die van hem dat het niet op dezelfde scène lijkt."

Te streamen op Netflix


Als je de aflevering nog een keertje wil zien of de rest van de serie wil bingen, stream dan Grey’s Anatomy op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-fans hebben geen idee van dit krankzinnige detail in het boek
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-fans hebben geen idee van dit krankzinnige detail in het boek

Was het de juiste keuze om dit detail verborgen te houden in het boek?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De Unsullied zijn een essentieel onderdeel van het leger van Daenerys Targaryen: ze voelden geen pijn, volgden gedachteloos bevelen op en hadden geen moreel kompas. Dit komt allemaal door hun unieke training.

In de serie is alleen het resultaat van deze zware training te zien, maar in het boek ‘A Song of Ice and Fire’ wordt de training verder uitgelegd door George Martin. Een training die al op vijfjarige leeftijd begint!

De heftige training


De slaveneigenaren kiezen de jongens die fysiek het sterkst zijn, maar ze krijgen slechts een beetje water en voedsel tijdens hun training. Niet iedereen is sterk genoeg en 2 op de 3 jongens sterven of worden gedood.

Degene die wel doorgaan met hun training krijgen elke maaltijd een mengsel van giftige kruiden, waardoor ze uiteindelijk geen pijn meer voelen. Bovendien krijgen de jongens geen naam. Hierdoor kunnen ze geen identiteit vormen en blijven ze voor altijd ongedierte, zoals de slaveneigenaren zeggen.

Nog een stapje verder


Na hun heftige training moeten de Unsullied ook nog verschillende testen afleggen. Deze zijn bedoeld om elke vorm van empathie te verwijderen. De eerste test begint al op de eerste dag: de jongens krijgen allemaal een puppy, maar na een jaar moeten ze de puppy’s wurgen.

Bekijk op instagram


De zwaarste test is wanneer een Unsullied naar de slavenmarkt gaat om daar een baby voor de ogen van zijn of haar moeder te doden.

Geen details over de training


In de serie worden niet zo veel details genoemd over de training, maar veel fans van de boeken zeggen dat Martin veel te ver is gegaan met de training. Ze vinden dat het onrealistisch is of te inhumaan.Te streamen op HBO Max


Stream Game of Thrones op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw tienerdrama scoort geweldig in haar eerste week op Netflix en katapulteert onmiddellijk naar Nummer 1-positie
Series / Nieuws

Nieuw tienerdrama scoort geweldig in haar eerste week op Netflix en katapulteert onmiddellijk naar Nummer 1-positie

De nieuwe serie 'My Life with the Walter Boys' scoort uitstekend op Netflix.

De nieuwe serie My Life with the Walter Boys scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie, die op 7 december beschikbaar werd gesteld voor streaming, is momenteel de meest bekeken serie op Netflix.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ali Novak, dat werd gepubliceerd in 2014. De serie gaat over de avonturen van de 15-jarige Jackie, gespeeld door Nikki Rodriguez. Na het tragische verlies van haar ouders wordt ze gedwongen om het bruisende New York achter zich te laten en haar intrek te nemen op het rustieke platteland van Colorado.

De familie Walter


Zij wordt vervolgens bij de familie Walter geplaatst. Een gezin met een groot aantal zoons, maar liefst twee van deze zoons ontwikkelen gevoelens voor Jackie.

De rol van de moeder in de Walter-familie wordt op indrukwekkende wijze vertolkt door Sarah Rafferty. Haar bekendheid komt voort uit haar eerdere rol in het zeer bekende Suits dat momenteel een revival beleefd doordat het beschikbaar is gesteld op Netflix.

Kissing Booth


De serie is overigens geproduceerd door het team dat eerder al veel succes had met de Kissing Booth-films.Kijk de serie hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heerlijke en grote 3 nieuwe fantasy en sciencefiction-series komen in 2024 eindelijk op de buis
Series / Nieuws

Deze heerlijke en grote 3 nieuwe fantasy en sciencefiction-series komen in 2024 eindelijk op de buis

Deze drie series zullen de nodige kijkers gaan trekken in 2024.

Door de stakingen zijn er veel series en vervolgseizoenen van series naar 2024 verschoven. Er zitten het komend jaar evengoed wel het nodige in het vat. Wij pakken er drie grote series voor je uit!

Fallout


Na het succes van de diverse videogames krijgt Fallout nu dan eindelijk een tv-serie. In de serie heeft het leven op aarde een flinke klap gehad van een nucleaire oorlog.

Wat de serie echt onderscheidend maakt is de unieke jaren '50-sfeer, die ook in de videogames zit.

De serie begint op 12 april 2024 op Prime Video.Star Wars: The Acolyte


Deze serie gaat ons verder terug in de tijd brengen dan welke Star Wars-film of serie tot nog toe heeft gedaan. Wat de serie precies gaat brengen, is nog niet heel bekend. Geruchten gaan dat de serie de val van het Jedi-rijk vanuit Sith-perspectief zal tonen.

De serie staat gepland voor de zomer van 2024 op Disney+.The Penguin


Eén van Batmans belangrijkste tegenstanders, The Penguin, wordt nieuw leven ingeblazen door niemand minder dan Colin Farrell. Eindelijk tijd om het verhaal ook zijn kant eens te leren kennen. The Penguin volgt de opkomst van deze schurk om de macht in Gotham en is de eerste in wat een reeks tv-series moet worden ie draaien om Batmans tegenstanders.

De serie komt ergens in 2024 op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op jacht naar kijkvoer voor de kerstvakantie? Kijk deze drie prachtige Netflix-documentaires met indrukwekkende 100% Rotten Tomatoes scores
Series / Nieuws

Op jacht naar kijkvoer voor de kerstvakantie? Kijk deze drie prachtige Netflix-documentaires met indrukwekkende 100% Rotten Tomatoes scores

Deze drie prachtige documentaires zijn nog altijd te bekijken op Netflix.

De kerstvakantie komt eraan. Zin om wat mooie documentaires te zien? Er zijn op Netflix nog wat pareltjes beschikbaar. Serietotaal heeft er drie voor je uitgezocht die allemaal een 100% Rotten Tomatoes score hebben!

Saint of Second Chances (2023)


Een prachtige sportdocumentaire die gaat over het bijzondere en heftige leven van Mike Veeck, de zoon van de iconische eigenaar van Major League Baseball, Bill Veeck.

Nadat zoonlief de ongelooflijk succesvolle carrière van zijn vader eigenlijk verprutst, raakt hij aan de grond en wordt gedwongen zijn leven weer helemaal vanaf nul op te bouwen.The Bleeding Edge (2018)


The Bleeding Edge is een documentaire die het verhaal vertelt van verschillende patiënten die dachten dat ze hun lichaam en gezondheid een dienst bewezen, maar het het tegenovergestelde bleek helaas waar.Crip Camp (2020)


Deze documentaire geproduceerd door Barack en Michelle Obama gaat over de misstanden die in de jaren '70 plaatsvonden op Camp Jened ven de protesten die vervolgens uitbraken.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ bevestigt een vierde én vijfde Marvel-serie voor 2024
Series / Nieuws

Disney+ bevestigt een vierde én vijfde Marvel-serie voor 2024

In 2024 verschijnt naast X-Men '97 ook de animatieserie Friendly Neighborhood Spider-Man.

Recent werd duidelijk dat Disney+ volgend jaar waarschijnlijk maar twee live action-series in het Marvel Cinematic Universe online zal zetten. Dit zijn Echo en Agatha: Darkhold Diaries. Daarnaast werd ook X-Men '97 bevestigd voor 2024.

Nu wordt duidelijk dat de animatieserie Friendly Neighborhood Spider-Man zal verschijnen, evenals de animatieserie Eyes of Wakanda. Het nieuws werd onthuld tijdens de presentatie van seizoen 2 van What If...?

Spider-Man


De Spider-Man-serie Friendly Neighborhood Spider-Man was al eerder aangekondigd als Spider-Man: Freshman Year, terwijl Eyes of Wakanda een compleet nieuwe release is.

Naar verwachting speelt Friendly Neighborhood Spider-Man zich af tijdens Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe en het is nog onduidelijk of Tom Holland de stem van Spider-Man inspreekt. De opvolger Spider-Man: Sophomore Year zou al in ontwikkeling zijn.

Eyes of Wakanda


Over Eyes of Wakanda is nog niets bekend. Het is zelfs nog niet eens zeker of de serie onderdeel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe. X-Men '97 zou losstaand zijn, al wel een vervolg op de bekende animatiereeks X-Men: The Animated Series uit de jaren 90.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verslavende serie staat bovenaan de ranglijst met beste detectiveseries
Series / Featured

Deze verslavende serie staat bovenaan de ranglijst met beste detectiveseries

Deze Britse detectives zijn al wat jaartjes oud, maar zijn nog steeds bijzonder geliefd.

De detectiveseries uit Groot-Brittannië doen het goed bij heel wat mensen. Jarenlang golden veel van de best bekeken series wereldwijd. Hieronder werpen we een blik op de populairste Britse detectiveseries die er zijn verschenen.

Op de website Ranker staat de serie Inspector Lewis bovenaan de lijst The Best British Detective Series. De poll heeft op dit moment bijna 400 duizend stemmen verzameld. Onder meer een kleine negenduizend stemmen zorgen er voor dat de serie met Kevin Whately, Laurence Fox en Rebecca Front de aanvoerder is.

Inspector Lewis


De serie Inspector Lewis of Lewis verscheen van 2006 tot en met 2015 op de Britse zender ITV, met negen seizoenen en in totaal 33 afleveringen. Inspector Lewis is een spin-off van de serie Inspector Morse (op nummer 8 in de lijst) die in 2000 werd afgerond na eveneens 33 afleveringen waaronder vijf specials.

In 2012 startte ook nog de prequelserie Endeavour (op nummer 2 in de lijst) met Shaun Evans. Deze serie werd dit jaar afgerond na negen seizoenen en 36 afleveringen.

Top 10


Hieronder vind je beide series terug in de bovenste tien films in de lijst van Ranker.


1. Inspector Lewis
2. Endeavour
3. Unforgotten
4. Broadchurch
5. Shetland
6. Vera
7. Foyle's War
8. Inspector Morse
9. Midsomer Murders
10. Agatha Christie's Poirot

Als we door de volledige lijst scrollen, dan zien we ook series als Line of Duty, Sherlock, Wallander, Luther en Happy Valley.Lewis kijken
Wil je de serie Lewis graag zien, dan vind je deze in zijn geheel op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Golden Globe Awards 2023: Dit zijn de topseries in de race voor Beste Serie
Series / Nieuws

Golden Globe Awards 2023: Dit zijn de topseries in de race voor Beste Serie

Er kwamen in 2023 weer een groot aantal topseries uit, en dat zien we terug in de nominaties.

Het nieuwe jaar nadert snel, en daarmee ook de uitreiking van de Golden Globes. Traditiegetrouw worden de begeerde film- en TV-prijzen in januari uitgereikt. Inmiddels zijn de nominaties voor de Globes bekend.

Bij de Globes wordt er een onderscheid gemaakt tussen drie soorten categorieën als het gaat om beste serie: de hoofdcategorie is Best Drama, maar er zijn ook de categorieën Best Comedy/Musical en Best Limited or Anthology Series.

The Last of Us


In de categorie Best Drama zien we uiteraard veel bekende namen. Zo staan de slotseizoenen van zowel Succession als The Crown op het lijstje, maar ook bijvoorbeeld het eerste seizoen van The Last of Us, die helemaal aan het begin van 2023 uitkwam.

De andere drie genomineerde series zijn de Yellowstone-spinoff 1923, The Morning Show en The Diplomat.

Succession


Op 7 januari weten we wie de grote winnaar is. Alle genomineerde series zijn te bekijken op verschillende streamingdiensten. Het slotseizoen van Succession kijk je bijvoorbeeld op Max

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Frasier'-ster en broer Niles onthult waarom hij de nieuwe reboot afwees
Series / Nieuws

'Frasier'-ster en broer Niles onthult waarom hij de nieuwe reboot afwees

De dynamiek tussen de broers Crane was in de jaren 90 een enorme succesfactor.

Na jaren van succes is acteur Kelsey Grammer onlangs terug van weggeweest in de nieuwe reboot van Frasier. Zijn collega, en broer Niles in de serie, besloot niet aan de reboot mee te werken en hij onthult waarom.

Als je aan Frasier denkt, dan is broer Niles daar onlosmakelijk aan verbonden. Acteur David Hyde Pierce vertolkte de rol van de neurotische, doch briljante, broer van Frasier in alle afleveringen van de serie. Hij wilde echter in plaats van de reboot wat anders doen.

Geen langetermijnverplichting


Tijdens een interview waarin hij zijn rol in het toneelstuk Here We Are promootte, meldde Pierce dat zijn beslissing om de rol niet opnieuw te spelen niet te wijten was aan een gebrek aan interesse of terughoudendheid, maar eerder aan de wens om andere projecten te verkennen.

Hij vertelde: "Ik wilde nooit echt terug. Het is niet alsof ik zei: 'Oh, dat wil ik nooit meer doen.' Ik hield van elk moment." Pierce wilde liever andere kansen nastreven en niet vastgebonden zijn aan een langetermijnverplichting voor de nieuwe Frasier-reboot.

Niles is niet meer nodig


Pierce, die momenteel schittert in HBO's Julia, ziet ook dat de nieuwe versie veel nieuwe personages introduceert. Hij merkte op: "Ze hebben me eigenlijk niet nodig. Frasier is overgegaan naar een nieuwe wereld. Ze hebben nieuwe personages. En ik denk dat ik gelijk heb. Het gaat goed. En de nieuwe mensen die ze hebben, zijn geweldig."Kijk alle afleveringen van Frasier op SkyShowtime.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 heerlijke feelgoodseries op Netflix zijn de perfecte remedie tegen een winterdipje
Series / Featured

Deze 4 heerlijke feelgoodseries op Netflix zijn de perfecte remedie tegen een winterdipje

Met deze series op Netflix warm je weer helemaal op tijdens de koude wintermaanden.

Voor iedereen die last heeft van de winterblues, zijn er meerdere series op Netflix die mogelijk kunnen helpen om de dagen weer wat mooier te maken. Check gauw of je ze al gezien hebt, maar het herkijken van een goede feelgood is in veel gevallen ook helemaal niet zo erg.

Never Have I EverNa een vervelend jaar wil een Indiaas-Amerikaanse tiener haar sociale status oppoetsen - maar vrienden, familie en gevoelens maken het haar niet gemakkelijk. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.CommunityEen voormalig advocaat gaat naar een community college als ontdekt wordt dat hij zijn bachelordiploma vervalst heeft. Bekijk nu bij Netflix.HeartstopperIn deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.That '90s ShowKitty en Red Forman verwelkomen een nieuwe generatie tieners in de kelder wanneer hun kleindochter Leia besluit om de zomer in Wisconsin door te brengen. Bekijk nu bij Netflix.

Lees de recensie van SerieTotaal.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: deze nieuwe Apple+-series zijn monsterlijk goed
Series / Featured

SerieTotaal tipt: deze nieuwe Apple+-series zijn monsterlijk goed

Volgens de recensenten van SerieTotaal zijn dit de beste Apple-series van het moment.

Van mooie kostuumdrama's tot epische monstergevechten - Apple TV+ weet op veel vlakken van wanten. De recensenten van SerieTotaal helpen je op weg en delen wat de beste Apple-series zijn van het moment.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Apple TV+ van de afgelopen tijd.

Monarch: Legacy of Monsters
★★★★☆

Synopsis: Een jaar na de wederopstanding van Godzilla, onderzoeken halfbroer en -zus Cate en Kentaro Randa de connectie van hun vermiste vader Hiroshi met Monarch, de geheime organisatie die reuzenmonsters bewaakt die bekend staan als Titans.

Recensie: "'Monarch: Legacy of Monsters' is heerlijk popcornvermaak met een hoge productiewaarde en voldoende emotionele, plotmatige én monstermassa, dus kom maar op met dat tweede seizoen!"

Lees de rest van de recensie.

Slow Horses seizoen 3

★★★☆☆

Synopsis: Vertelt het verhaal van een team van Britse inlichtingenagenten die allemaal fouten hebben gemaakt die hun carrière beëindigen en die vervolgens op een vuilnisbeltafdeling van MI5 werken die Slough House heet.

Recensie: "'Slow Horses' heeft dan weer wel makers die weten hoe ze iets spannend en vermakelijk moeten maken. Er is geen gebrek aan actie, wendingen, vechtscènes en schietpartijen, waardoor ook dit seizoen weer voorbij vliegt. Dus zwak plot of niet, deze serie blijft lekker wegkijken."

Lees de rest van de recensie.

The Buccaneers

★★★☆☆

Synopsis: De komst van een groep Amerikaanse vriendinnen in de Londense samenleving van 1870 resulteert in een cultuurclash, met verschillende benaderingen van traditie.

Recensie: "Waar series als deze doorgaans misogyne ondertonen aan vriendschappen geven, steunen de vrouwen in 'The Buccaneers' elkaar altijd. In het acteerwerk worden de onderlinge banden met zoveel liefde neergezet dat elke lach en elke traan geloofwaardig zijn."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zet ze snel op: Deze 4 gave films en series gaan bijna van Netflix verdwijnen
Series / Featured

Zet ze snel op: Deze 4 gave films en series gaan bijna van Netflix verdwijnen

Wees er gauw bij, want onder andere 'There Will Be Blood' en 'Perfect Stranger' zijn bijna weg.

In aanloop naar de jaarwisseling wordt er flink schoongemaakt op Netflix. Daarmee gaan meerdere sterke films en series de deur uit, dus kijk ze nog snel voordat het te laat is.

Hieronder is een overzicht te vinden van de meest spraakmakende films en series, die op het punt staan te verdwijnen.

Nightflyers (1 seizoen)De toekomst van de mensheid staat op het spel. Een groep wetenschappers en een krachtige telepaat vertrekken aan boord van een ruimteschip vol geheimen.

Vanaf 13 december is de serie Nightflyers niet langer te zien bij Netflix.Perfect StrangerRo stelt haar leven in de waagschaal om achter de identiteit van een vreemdeling op internet te komen die mogelijk meer weet over de moord op haar vriendin.

Vanaf 14 december is de film Perfect Stranger niet langer te zien bij Netflix.Gidseltagningen (Below the Surface) (2 seizoenen)Na een treinkaping is een land in rep en roer door een grote som losgeld terwijl een vastberaden teamleider de reddingsoperatie aanstuurt.

Vanaf 14 december is de serie Gidseltagningen niet langer te zien bij Netflix.There Will Be BloodEen ambitieuze mijnbouwonderzoeker verandert een eenvoudig dorp in een bloeiende stad, tot groot ongenoegen van een charismatische jonge predikant.

Vanaf 14 december is de film There Will Be Blood niet langer te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.