search
Ben je fan van 'Fargo', dan is deze misdaadserie op Netflix echt iets voor jou
Series / Featured

Ben je fan van 'Fargo', dan is deze misdaadserie op Netflix echt iets voor jou

De misdaadserie Ozark is een drama van de hoogste plank en behoort tot dezelfde kwaliteit als Breaking Bad, Bloodline en Narcos.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vier seizoenen en vierenveertig afleveringen hebben we kunnen genieten van de rauwe misdadige keuzes die het doorsnee gezin Byrdes vanaf het begin maakte. Het werd een en al drama. Niet zomaar wat drama, nee drama van de hoogste plank. Als je Ozark nog niet hebt gezien dan is nu het moment aangebroken dat wel te doen.

Of je nu gaat bingen of je gaat de serie in alle rust bekijken, houdt er rekening mee dat het behoorlijk verslavend kan zijn. Fans zijn het er over eens. Ozark behoort in hetzelfde rijtje thuis als Breaking Bad, Bloodline en Narcos.

Misdaden


De makers Bill Dubuque en Mark Williams wisten het prachtige gebied, de Ozarks (meren) in Missouri, in zijn grijze grauwe loomheid mooi af te zetten tegen de snel opeenvolgende misdaden die de familie moest zien te verwerken.

Marty Byrd (Jason Bateman), een doodgewone boekhouder, wordt door zijn partner meegesleurd in een Mexicaanse drugsdeal. Oplichting, corruptie en moord. De drugsbaronnen deinzen nergens voor terug. Marty weet echter zijn huid duur te verkopen en weet de misdaadbaas Camino del Rio ervan te overtuigen dat het hem zal lukken 500 miljoen wit te wassen voor het kartel.

Chicago


De Byrdes ruilen Chicago in voor het platteland. Zijn vrouw Wendy Byrde (Laura Linney) en de kinderen gaan niet van harte met hem mee. Eenmaal ter plekke loopt niet alles vanzelf en zijn er heel wat obstakels te overwinnen.



Vooral de bemoeienis van het plaatselijk uitschot en de plaatselijke criminelen zitten hen vaak dwars bij alle plannen en ideeën rondom het witwassen van het bloedgeld. Als er dan ook nog FBI-aandacht ontstaat, kan het kat-en-muisspelletje pas echt beginnen.

vierde seizoen


Bateman is zowel regisseur als uitvoerend producent voor de serie. Het eerste seizoen werd uitgebracht op 21 juli 2017; het tweede seizoen werd uitgebracht op 31 augustus 2018; en het derde seizoen werd uitgebracht op 27 maart 2020. De eerste drie seizoenen bestaan ​​elk uit 10 afleveringen. In juni 2020 werd de serie verlengd voor een vierde en laatste seizoen.



De recensies voor Ozark, nu nog te zien op Netflix waren voor de hele reeks alleen maar positief. Veel critici hadden vooral lof voor de toon, regie, productiewaarden en uitvoeringen (met name die van Bateman, Linney en Julia Garner). De serie heeft in totaal 45 Primetime Emmy Award-nominaties ontvangen, waaronder drie voor Outstanding Drama Series.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen