search
IJzingwekkende thriller op HBO Max scoort 93% op Rotten Tomatoes en wordt nog vaak over het hoofd gezien
Series / Featured

IJzingwekkende thriller op HBO Max scoort 93% op Rotten Tomatoes en wordt nog vaak over het hoofd gezien

Miniserie met John Turturro laat je op het puntje van je stoel zitten.

The Night Of is gebaseerd op de Britse rechtbankserie Criminal Justice. Van het eerste seizoen werd deze miniserie gemaakt die op alle mogelijke fronten een hit was.

Het verhaal over een jonge man die van moord beschuldigd wordt als gevolg van een aantal naïeve beslissingen is overladen met Emmy's. John Turturro speelt advocaat John Stone, die zijn cliënt probeert te beschermen tegen zijn eigen onbevangenheid.

Neerwaartse spiraal


Nasir "Naz" Khan (Riz Ahmed) besluit eens een avondje flink te gaan feesten en beesten. Hij 'leent' zijn vaders taxi voor vervoer, gebruikt flink wat drugs en komt een leuke meid tegen genaamd Andrea Cornish (Sofia Black-D'Elia).

De volgende ochtend is Naz zijn geheugen kwijt, Andrea blijkt vermoord en wordt hij staande gehouden vanwege een verkeersovertreding. Naz komt in een neerwaartse spiraal terecht. Hij schijnt niet echt te beseffen hoezeer hij de schijn tegen heeft. Zijn advocaat John moet door zien te dringen tot Naz, die er van uitgaat dat zijn onschuld toch voldoende moet zijn.

Moeilijk uit te wissen


Het beklemmende verhaal laat zien hoe de feestende Naz verdacht overkomt, en dat is niet makkelijk uit te wissen. Tijdens zijn proces zit de jonge man gevangen en moet zich staande zien te houden in de brute gevangeniswereld. Dit is zowel wat betreft de mede-gedetineerden als de bewakers.De Britse acteur Riz Ahmed kreeg terecht een Emmy Award in de categorie Beste Hoofdrol in een Dramaserie voor zijn vertolking van Naz. HBO heeft met The Night Of een sterk moordmysterie neergezet waarin verschillende elementen knap bijeengebracht zijn. The Night Of is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen