search
Na 13 seizoenen werd deze Netflix-reeks helemaal verpest door Disney
Series / Nieuws

Na 13 seizoenen werd deze Netflix-reeks helemaal verpest door Disney

Disney wilde de rechten van zijn personages terug en verpestte veel voor Daredevil en co.

In de jaren 00 en 10 waren superheldenfilms hot en dit leidde ook tot heel wat tv-series. Marvel Entertainment kwam onder andere met Runaways, Cloak & Dagger en Agents of S.H.I.E.L.D., maar uiteraard ook de vele Marvel-series op Netflix.

Marvel Entertainment en Netflix kondigden eind 2013 aan dat ze meerdere series zouden gaan uitbrengen die onderling aan elkaar verbonden zijn. De series gingen over de "Marvel Street-Level Heroes" zoals Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist.

The Defenders


Nadat deze helden één of meer seizoenen hadden gekregen, verscheen de miniserie The Defenders en er kwam zelfs een spin-off rond The Punisher die te zien was in Daredevil. Uiteindelijk verschenen er dertien seizoenen van de zes onderling verbonden series.

De reeks had echter langer kunnen duren, aangezien Netflix eigenlijk nog niet klaar was met de helden. Disney wilde echter de rechten van de personages terug toen Disney+ in aankomst was. Begin 2019 waren alle Marvel-series van Netflix gecanceld en in 2022 verdwenen ze definitief van Netflix en kwamen ze later onder de titel The Defenders Saga op Disney+ te staan.

Personages in MCU


Ondanks dat The Defenders Saga onderdeel uitmaakt van het Marvel Cinematic Universe, spelen de Netflix-series zich af in een ander universe. Dit zorgt ervoor dat Marvel Studios de meest geliefde personages kan hergebruiken.



Zo verscheen acteur Charlie Cox als Matt Murdock/Daredevil in de bioscoopfilm Spider-Man: No Way Home en zagen we Vincent D'Onofrio als Wilson Fisk/Kingpin in de serie Hawkeye. Later dook Daredevil op in She-Hulk en in het aanstaande Echo zien we hem weer, evenals Kingpin.

Daredevil: Born Again


In 2025 moet Daredevil: Born Again, mogelijk met meer bekende gezichten uit de series van Netflix. Deze serie zou - net als de Netflix-series - R-rated worden, en dat zou een enorme opluchting zijn voor de fans van het personage.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen