search
Het "verraad" van Netflix blijkt nu een zegen voor 'Stranger Things'
Series / Nieuws

Het "verraad" van Netflix blijkt nu een zegen voor 'Stranger Things'

Is Stranger Things het beste dat Netflix is overkomen of is Netflix het beste dat Stranger Things is overkomen?

Seizoen 4 van de hitserie Stranger Things was zo populair dat Stranger Things de meest gestreamde serie van 2022 was. De Duffer-broers hadden echter nooit zo’n groot succes verwacht.

De makers kregen al na het eerste seizoen zeer positieve reacties op de serie en The Crown-regisseur Stephen Daldry had zelfs een idee voor Stranger Things. Helaas liep dit niet helemaal zoals gepland.

Netflix gooide roet in het eten


Daldry had contact opgenomen met Netflix om zijn idee voor Stranger Things uit te leggen. De Duffer-broers stonden allebei achter dit idee, maar Netflix niet.

Daldry kreeg te horen dat hij zich geen zorgen moest maken over Stranger Things en moest focussen op The Crown. De Duffer broers dachten toen dat "dit idee één van die dromen was die nooit zou bestaan".

De positieve kant


Ondertussen waren de Duffer-broers weer druk aan het werk voor seizoen 4 en de vertraging van Netflix gaf hen de kans om het verhaal van Henry Creel helemaal uit te denken. Volgens Matt Duffer was deze vertraging dan ook "het beste ooit".Daldry hield de hitserie goed in de gaten en had het idee om het verhaal van Henry Creel in een toneelstuk te vertellen. Zo gezegd, zo gedaan. Samen met schrijver Kate Trefy en één van de schrijvers van Stranger Things maakte Daldry het toneelstuk: Stranger Things: The First Shadow.

Een serie als toneelstuk


De Duffer-broers zijn ongelofelijk enthousiast over het toneelstuk. Matt Duffer zei dat het toneelstuk moest voelen als een "mega aflevering van de serie, maar dan live op het podium". En dat is zeker gelukt.Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen