search
Eerste recensies actieserie 'Reacher' seizoen 2: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies actieserie 'Reacher' seizoen 2: kijken of skippen?

Jack Reacher is terug, en wat vinden de critici er eigenlijk van?

Nog voordat het tweede seizoen van start ging werd al bekendgemaakt dat Reacher seizoen 3 er inmiddels ook doorheen is. Blijkens de eerste recensies was dit duidelijk een goede beslissing.

Op het moment van schrijven staan er vijftien recensies online, en wat blijkt? Het tweede seizoen krijgt de volle mep, Rotten Tomatoes laat maar liefst 100% zien. Reacher blijkt een uitstekende productie te zijn: er is letterlijk en figuurlijk een sterke hoofdrolspeler, de stevige basis wordt verder uitgediept wat tot solide vermaak leidt.

Grenzen van het genre


De makers zoeken in het tweede seizoen iets meer de grenzen van de genreconventies op, de serie is hierdoor wat minder realistisch. Ritchson wordt geprezen om het feit dat hij dit beseft waardoor hij zijn acteerprestatie niet te zwaar aanzet. "Ritchson neemt zijn rol serieus maar hij is zich bewust van de opzet van het seizoen waardoor hij voor een goed evenwicht zorgt," aldus de Chicago Tribune.

Verder heeft seizoen 2 de formule versterkt, waardoor de productie op alle niveaus alleen maar beter is geworden. "Van het samenbrengen van het visuele geheel tot aan de montage, de serie overtreft alle verwachtingen," merkt The Establishing Shot op. IGN Movies: "'Reacher' is de perfecte vrijdagavond televisie, waarbij je popcorn achterover tikt terwijl Reacher op het scherm de nodige tikken uitdeelt".

Crème de la crème


Reacher lijkt zich met andere woorden volledig bewust te zijn van hetgeen het moet zijn. De boeken van Lee Child hebben "een hoger niveau pulp-held uitgevonden" volgens The Hollywood Outsider. Dit is vervolgens uitgewerkt tot de "crème de la crème" in zijn eigen categorie. De critici zijn van mening dat de formule van ijzeren vuisten doorspekt met pittige one-liners een prijzenswaardig nieuw seizoen heeft neergezet.Reacher is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen