search
Nieuwe sprankelende fantasy-reeks betovert Netflix volledig
Series / Nieuws

Nieuwe sprankelende fantasy-reeks betovert Netflix volledig

De Japanse fantasyserie 'Yu Yu Hakusho' scoort uitstekend in haar eerste dagen op Netflix.

De Japanse fantasyserie Yu Yu Hakusho scoort uitstekend in haar eerste week op Netflix. De serie is nog maar een aantal dagen te zien en behoort direct tot de 10 best bekeken series van de streamingsdienst.


Yu Yu Hakusho gaat over een tienercrimineel die om het leven komt tijdens het verrichten van een zeer onbaatzuchtige daad. Vervolgens wordt hij in het hiernamaals verkozen om voortaan als detective misdaden te onderzoeken op aarde.

Manga


De serie is gebaseerd op de gelijknamige manga, gemaakt door Yoshihiro Togashi. De manga vertelt het verhaal van een 14-jarige jongen, Yusuke Urameshi, die na zijn dood een tweede kans krijgt als geestendetective. Als geestendetictive is het de taak van Yusuke om op demonen te jagen. De manga-anime van Yu Yu Hakusho telt 112 afleveringen en is daarmee beëindigd.

De manga Yu Yu Hakusho kent een behoorlijk abrupt einde, dit omdat de schrijver Togashi de nodige creatieve meningsverschillen over de manga had met de producers. Of de serie net zo gaat aflopen als de strips, of toch een sterker en meer afgerond einde gaat krijgen, zal moeten blijken.

Kijken


Kijk de serie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen