search
Hoe de 'Reacher'-hoofdrolspeler tevergeefs Tom Cruise’s waardering probeerde te winnen.
Series / Nieuws

Hoe de 'Reacher'-hoofdrolspeler tevergeefs Tom Cruise’s waardering probeerde te winnen.

Hij dacht dat het een goed idee was om een brief te sturen met waardering voor Cruise zijn werk.

Voordat Prime Video met de spectaculaire actieserie Reacher kwam, werd het verhaal al eens verfilmd met Hollywoodster Tom Cruise in de hoofdrol. Ster van Prime Video's versie, Alan Ritchson, had gehoopt op een berichtje van Cruise, maar dat liep anders.

Het personage van Jack Reacher, gecreëerd door de Britse schrijver Lee Child, verscheen voor het eerst in de films Jack Reacher (2012) en Jack Reacher: Never Go Back (2016). Vanwege de ervaring van Cruise benaderde Ritchson hem met een brief, echter bleek dit geen vlekkeloos gebaar.

Openhartig en oprecht


Tijdens een interview bij Jimmy Kimmel Live vertelde Ritchson over het voorval: "Ik schreef Tom een brief, een oprechte brief. Hij heeft wat kritiek gekregen op de rol omdat hij esthetisch gezien niet perfect past bij het personage Reacher volgens de boeken. Maar deze kerel heeft toch twee films gemaakt die meer dan $300 miljoen hebben opgebracht."

Zonder het succes van de films had Ritchson waarschijnlijk de rol niet gehad die hij nu heeft. Dus hij besloot een liefdevolle, oprechte brief te sturen uit dankbaarheid. Hij wilde de brief geven aan Cruises compagnon Don Granger, maar die vertelde hem resoluut: "We gaan het hem niet geven, het is een verschrikkelijk idee", en hij heeft nooit meer wat gehoord.

Niet bij laten zitten


Het bleek zodanig onbevredigend voor Ritchson dat hij besloot via de camera Cruise toe te spreken en voegde eraan toe: "Ik ben je super dankbaar dat je me de fakkel hebt doorgegeven voor Reacher en hebt geholpen het te maken tot wat het is geworden."



Kijk hierboven het fragment van Ritchson in Jimmy Kimmer Live. Alle afleveringen van Reacher stream je op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen