search
IJzersterk ontvangen serie 'Pørni' op NPO3: een dikke hit waar je naar blijft kijken
Series / Nieuws

IJzersterk ontvangen serie 'Pørni' op NPO3: een dikke hit waar je naar blijft kijken

De vermakelijke komedieserie Pørni heeft al drie seizoenen en is een aanrader.

Heb jij de serie Pørni al eens aangezet? De serie wordt al een tijdje uitgezonden door KRO/NCRV op NPO3. Vanavond verschijnt een nieuwe aflevering en daarom zetten we de serie opnieuw in het zonnetje.

Pørni is een Noorse drama/komedieserie van Henriette Steenstrup. Het eerste seizoen verscheen in 2021 en ondertussen zijn er drie seizoenen. De serie verscheen oorspronkelijk op Viaplay.

Pørni


De serie volgt de moeder Pørni. Ze heeft twee dochters en haar ex is naar Kopenhagen verhuisd en heeft alleen oog voor zichzelf. Een behoorlijke hufter. Daarnaast heeft ze ook de zorg over haar kinderlijke vader en haar 15-jarige neefje, aangezien Pørni's zus recent is overleden tijdens een ongeluk.

Pørni werkt bij de kinderbescherming. Ze heeft daar een oogje op advocaat Bjørnar. Het is overduidelijk: Pørni's leven is niet zo normaal, al wil ze maar al te graag een normaal leven hebben.

Sterk ontvangen


Op MovieMeter staan de seizoenen van Pørni er goed voor met respectievelijk de scores 3,80, 3,50 en 3,25: gemiddeld een 3,60/5. Nog meer bewijs van de goede ontvangst is de score op de IMDb: 8,1/10 na zo'n 2,5 duizend stemmen.



Pørni staat overigens ook op NPO Start & Plus. Alleen de eerste afleveringen van seizoen 3 zijn gratis te streamen. Vanavond is aflevering drie te zien op NPO3 van 23.53 uur tot 00.21 uur.

Aflevering 3


Pørni hoort belangrijk nieuws over de baby van Bjørnar, maar het is nog maar de vraag of dat echt nog iets kan veranderen aan hun relatie. Iedereen heeft gedoe met kerstavond en het lijkt er even op dat Pørni het alleen moet vieren. Net als ze denkt dat het toch nog goedkomt, heeft een vriend schokkend nieuws. Pørni zal snel in actie moeten komen om een tragedie te voorkomen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen