search
Wat we al weten over 'Welcome to Derry', de spin-off van de 'IT'-horrorfilms met Pennywise the Clown
Series / Featured

Wat we al weten over 'Welcome to Derry', de spin-off van de 'IT'-horrorfilms met Pennywise the Clown

Er komt een bloedstollende prequel-serie genaamd Welcome to Derry over de geschiedenis van de moordende clown Pennywise in het dorpje Derry.

Pennywise The Clown-fans opgelet. Er zit een bloedstollende prequel aan te komen over de gebeurtenissen in het dorpje Derry in de jaren zestig. Je weet wel, Derry is het dorpje waar Stephen King zijn horrorverhalen IT liet afspelen.

Toen HBO en Warner Bros. vorig jaar maart bekend maakten dat de serie Welcome to Derry zou gaan heten wisten we genoeg. Dit zal gaan over hoe de enge clown Pennywise uit IT is geworden tot wat hij is.

Detail


De regisseur van de twee eerdere zeer succesvolle films, Andy Muschietti, zal samen met zijn zus, Barbara Muschietti, als uitvoerend producent aan de serie werken. Saillant detail is dat er daadwerkelijk opnieuw gefilmd wordt in het Canadese stadje Port Hope.

Derry wordt elke 27 jaar geteisterd door een kwaadaardige aanwezigheid die bekend staat als Pennywise, een demonische clown met een extra dimensionale oorsprong, die verschillende vormen kan aannemen. Wat dat precies betekent blijft voorlopig nog een groot vraagteken.

Moordende Clown


De IT prequel-serie Welcome to Derry zal de geschiedenis van de moordende clown verder uitdiepen en een frisse blik werpen op de manier waarop hij zijn vloedgolf van terreur op het stadje loslaat.

Bekijk op instagram


Over de oorsprong van Pennywise staat wel iets geschreven in de boeken van Stephen King, toch blijft een groot deel van zijn verleden een mysterie. Pennywise voedt zich met angst, en zijn favoriete tussendoortje zijn kinderen, waardoor hij een meer dan angstaanjagende tegenstander is in IT and IT Chapter Two.

Angekondigd


Cast en crew zijn begonnen met filmen in mei 2023 en in januari worden de opnames weer opgepakt tot midden 2024. Recent verscheen er een HBO Preview-video met de eerste beelden uit de serie en de aankondiging dat deze zal debuteren in 2025. Even geduld nog dus.



Wat we nog kunnen melden is dat Bill Skarsgård helaas niet terugkomt in de rol van Pennywise. De castleden zijn: Jovan Adepo (Fences, Overlord), Chris Chalk (Gotham, Perry Mason), Taylour Paige (The Toxic Avenger, Ma Rainey’s Black Bottom), James Remar (The Warriors, Sex and the City), Stephen Rider (Instinct, Daredevil) en Madeleine Stowe (Revenge, 12 Monkeys).


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen