search
Gecanceld 'Snowpiercer' seizoen krijgt een verrassende update: Is er nog hoop?
Series / Nieuws

Gecanceld 'Snowpiercer' seizoen krijgt een verrassende update: Is er nog hoop?

'Snowpiercer' werd gecanceld door Netflix, maar misschien is er nog hoop.

Tot de grote teleurstelling van fans werd in januari door Netflix aangekondigd dat de serie Snowpiercer gecanceld was. Dit terwijl het vierde en laatste seizoen zo goed als af was. Het heeft even geduurd, maar nu is er gelukkig een hoopvolle update te melden over de serie.

De serie is een bewerking van de gelijknamige Franse grafische romans. Deze romans werden gezien als een frisse wind binnen het post-apocalyptische genre. Het is dan ook niet gek dat er inmiddels twee adaptaties van verschenen zijn. Een film uit 2013 met Chris Evans en de Netflix-serie uit 2020.

Belasting


De reacties op het eerste seizoen van de serie waren gemengd. Toch waren fans van de originele grafische romans wel enthousiast, omdat het format van een serie ervoor zorgde dat het verhaal uitgebreid verteld kon worden. Seizoen 2 werd een groot succes, en hoewel seizoen 3 daarna iets minder goed werd ontvangen hoopten kijkers toch op een vierde seizoen.

Helaas besloot Netflix dit vierde en laatste seizoen dus te cancellen, terwijl deze al zo goed als klaar was. De reden daarvoor blijft vaag, maar volgens sommige geruchten heeft dit te maken met belastingen. Het was blijkbaar goedkoper om het seizoen niet uit te brengen dan om dit wel te doen.

Hoop


Het lijkt er echter op dat er toch nog een kans is dat we het vierde seizoen van Snowpiercer kunnen gaan zien. In een interview met TVLine, vertelde Mike O'Malley (Sam Roche) dat de studio die de serie produceerde op zoek is naar een partner om het seizoen alsnog uit te brengen.



Volgens hem verdient het seizoen het om uitgebracht te worden en daar zijn fans het natuurlijk helemaal mee eens. Er is verder nog geen nieuws over de serie, maar er is dus hoop voor de toekomst. Bekijk de eerste drie seizoenen van Snowpiercer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen