search
'The Gilded Age' doet één ding beter dan alle andere kostuumdrama's
Series / Nieuws

'The Gilded Age' doet één ding beter dan alle andere kostuumdrama's

Als het gaat om het grotere plaatje weet 'The Gilded Age' alle andere kostuumdrama's te verslaan.

Aangezien de kostuumdrama's The Gilded Age en Downton Abbey allebei gemaakt zijn door Julian Fellowes, worden de twee vaak vergeleken. Over het algemeen wint Downton Abbey het bij kijkers, maar als het op dit punt aankomt is de winnaar toch echt de Amerikaanse serie.

The Gilded Age bevat alles waar liefhebbers van kostuumdrama's van houden. Maar iets waar de serie vooral op focust, is de combinatie van persoonlijke verhaallijnen en de gebeurtenissen in de wereld van die tijd.

Grotere plaatje


Dit is dan ook waar The Gilded Age andere series zoals Downton Abbey overstijgt. Het grotere plaatje speelt een belangrijke rol, in plaats van dat er alleen wordt gefocust op de persoonlijke bubbel van de welgestelde personages en de problemen die zij hebben.

Wat er in de wereld gebeurt, wordt in The Gilded Age nooit genegeerd. Alle belangrijke gebeurtenissen uit deze tijdsperiode komen voor in de serie, bijvoorbeeld de staking die ervoor zorgde dat George Russell bijna alles kwijtraakte. Dit was niet alleen een subplot, maar stond echt centraal in het verhaal.

Gefictionaliseerde documentaire?


Hierdoor leren we de personages veel beter kennen dan wanneer we ze alleen in hun persoonlijke omgeving zien. Toch moet de serie hier niet te ver in gaan, want de serie moet niet gaan voelen als een soort gefictionaliseerde documentaire.Bekijk The Gilded Age op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen