search
De mysterieserie 'Gravity Falls' was een groot succes: waarom dan toch maar 2 seizoenen?
Series / Nieuws

De mysterieserie 'Gravity Falls' was een groot succes: waarom dan toch maar 2 seizoenen?

Gravity Falls was de populairse serie van zijn tijd, maar toch kwam er geen nieuw seizoen.

Al vanaf de eerste aflevering was Gravity Falls een mega succes. Ondanks dat is de serie niet vernieuwd voor een derde seizoen. Waarom eigenlijk niet? Is de serie gecanceld of was er een andere reden?

De geanimeerde mysterie-serie van Alex Hirsch ging in juni 2012 in première en volgde de avonturen van de tweeling Dipper en Mabel. De serie was ongelofelijk populair bij kijkers, maar ook bij critici aangezien de serie drie Annie Awards, twee Emmy Awards en één BAFTA Children’s Award heeft gewonnen.

Geen seizoen 3


Het is dus helemaal niet raar dat fans hadden verwacht dat de serie vernieuwd zou worden voor een derde seizoen. Maker Hirsch had hier echter andere ideeën over.

Hirsch liet via Forbes weten dat hij altijd al een sterke visie had voor Gravity Falls de serie moest namelijk aanvoelen als een epische zomer. De serie was voor hem "een mysterie dat een echt antwoord had, een avontuur met een echte climax en een einde dat alles concludeert".

Het einde


Hirsch wilde geen serie maken die eindeloos door zou gaan en door Gravity Falls te beëindigen op zijn hoogtepunt, voorkwam hij dat de serie saai werd. Het is misschien jammer dat er maar 2 seizoenen zijn, maar hierdoor is het wel een hele sterke serie geworden.



Stream Gravity Falls op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen