search

Ons nieuws van zaterdag 23 december 2023

Recensie HBO Max-serie 'Rap Sh!t' seizoen 2
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Rap Sh!t' seizoen 2

Kleine rappers worden groot, maar de serie blijft steken op een gebrek aan diepgang.

Regie: Amy Ainobi, Ava Berkofsky, Lawrence Lamont | Cast: Aida Osman (Shawna Clark), Alja 'KaMillion' Jackson (Mia Knight), Jonica Booth (Chastity), RJ Cyler (Lamont Diggs), Daniel Augustin (Maurice), Jacob Romero (Lord AK), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 25-35 minuten | Jaar: 2023

Als muzikant een naam opbouwen is lastig en gaat vooral via de connecties die je al hebt. Rap Sh!t laat in haar tweede seizoen zien hoe het duo Shawna en Mia omgaat met nieuwe (kleine) bekendheid. Centraal staat de keuze tussen het netwerk uitbreiden of blijven werken met het team waarmee het tweetal begon. Helaas mist dit seizoen diepgang, zowel in structuur als inhoud, en blijft de visuele creativiteit van het eerste seizoen achterwege.

Het zal geen verrassing zijn dat de rapindustrie nog steeds vooral toegankelijk is voor mannen. Shawna en Mia hebben dan ook de ambitie deze wereld open te breken en hun eigen plek te veroveren in de Miami-rapscene. Hierdoor is Rap Sh!t tegelijk een feministisch portret en een overwinningsverhaal. Maar doordat de serie nooit volledig uit durft te spreken wat onder het oppervlak ligt brengt deze maar weinig innovatiefs.

Door de afwezigheid van een overkoepelende verhaallijn en de redelijk stereotype hoofdpersonen komt de serie nooit echt op gang. De twee voornaamste plots, namelijk Mia's strijd om haar complexe relatie met mannen te begrijpen en Shawna's verborgen criminele activiteiten, worden te spaarzaam door het seizoen heen gestrooid. Nergens lijken gevolgen aan te zitten, wat zorgt voor een vlakke kijkervaring.

Naast de twee reeds bekende hoofdpersonen schuift dit seizoen een derde prominente speler naar voren. Chastity speelde eerder al een kleine bijrol, maar komt nu nog beter tot haar recht. Het acteerwerk van Jonica Booth is goed en gelaagd, wat haar personage een interessante aanwezigheid maakt. De manier waarop zij van pooier naar muziekmanager klimt (en vooral wat zij daarvoor over heeft) brengt de nodige spanning met zich mee.

Ook andere bijfiguren lijken voor meer diepgang te zorgen dan de hoofdpersonen. Niet alleen de verhaallijn van de depressieve rapper Lord AK of die van Shawna's criminele vriend Maurice, maar vrijwel alle bijrollen bieden spanning en groei. Hierdoor gaat de interesse eerder naar deze enorm gefragmenteerde spanningsboogjes dan de centrale verhaallijnen.

Wat vooral opvalt is dat de visuele taal die het eerste seizoen gebruikte ditmaal vrijwel geheel afwezig is. Waar het verhaal de vorige keer via sociale mediaplatformen werd verteld is er ditmaal een klassiekere vertelstijl. Doordat het unieke visuele element verdwijnt worden de gaten in het verhaal ineens veel duidelijker. Tussendoor is het stijltje soms even te zien, maar te weinig om dit seizoen een bijdrage te leveren aan de vertelling.

Wel is duidelijk dat het team passie heeft voor het onderwerp. Zo is de meerderheid van te horen muziek gemaakt door vrouwelijke rappers en zijn die ook volop te zien in cameoverschijningen. Goed voor de sfeer (het voelt hierdoor alsof je als kijker in Miami ronddwaalt), jammer genoeg heeft dit tweede seizoen behalve die sfeer weinig te bieden. Elke mogelijke diepgang legt het af tegen sprankelende outfits en twerkmontages.

★★☆☆☆

Rap Sh!t is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstvallig stil rond trailer voor seizoen 2 van 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'
Series / Nieuws

Angstvallig stil rond trailer voor seizoen 2 van 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'

In de trailer van Prime Video voor 2024 ontbreekt de grootste serie van de streamer.

Het nieuwe jaar staat op de stoep, en ook Prime Video blikt alvast vooruit. Net zoals andere streamers gaf Prime kijkers met een trailer een voorproefje van wat ons te wachten staat in 2024.

In de trailer zien we veel bekende namen passeren. Zo zien we Reacher, de verfilming van de boeken van Lee Child, en The Boys en Fallout. Een van de grote afwezigen is echter The Rings of Power.

Tolkien


Het eerste seizoen van The Rings of Power kreeg gemengde reacties. Critici waren over het algemeen positief, maar fans van Tolkien zagen dat de serie weinig overeenkomsten had met het werk van de Engelse schrijver.

Toch kijken veel fans uit naar het vervolg van de fantasy-serie. Des te teleurstellender is het ontbreken van de serie in de trailer voor 2024. De trailer is gelukkig niet de definitieve volledige lijst van releases. Er is dus nog hoop dat The Rings of Power volgend jaar uitkomt.

Prime Video


Of het tweede seizoen van The Rings of Power nu wel of niet komt in 2024, het eerste seizoen is natuurlijk gewoon te bekijken op Prime Video

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Serie liefhebbers opgelet: Dit is de meest bingewaardige serie ooit gemaakt
Series / Nieuws

Serie liefhebbers opgelet: Dit is de meest bingewaardige serie ooit gemaakt

Op zoek naar de perfecte serie om in één keer te kijken? Kijk dan 'Lost'.

Je hoeft je tijdens de kerstvakantie geen minuut te vervelen, want er zijn genoeg series die gebinged kunnen worden. Er is namelijk niets fijner tijdens de koude winterdagen dan lekker op de bank een serie kijken. Maar welke serie is het bingewatchen nou echt waard?

Het eerste seizoen van de serie Lost kwam uit in 2004. De serie liep maar liefst zes seizoenen, tot 2010. De serie volgt de overlevenden van een commerciële vlucht tussen Sydney en Los Angeles, dat op een mysterieus eiland in de Grote Oceaan is neergestord.

Geen toeval


Aangezien niemand ze komt redden, moeten de overlevenden zelf een community zien op te bouwen om in leven te blijven. Alle passagiers hebben hun eigen geheimen, maar ook het eiland zelf verbergt iets. Al snel ontdekken de 48 passagiers dat het niet puur toeval was dat hen op dit eiland bij elkaar bracht.

De serie staat bekend om zijn verrassende plot twists, emotionele momenten en onvergetelijke personages. De verhaallijnen zorgen ervoor dat je niet kunt stoppen met kijken, en dat is wat deze serie zo bingewaardig maakt.

Disney+


Er is gelukkig flink wat te kijken, want de serie bestaat uit 121 afleveringen. Mocht je zin hebben in een tropische sfeer en een hoop mysterie, kijk dan Lost op Disney +.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste serie Courteney Cox gecanceld en wordt compleet verwijderd
Series / Nieuws

Nieuwste serie Courteney Cox gecanceld en wordt compleet verwijderd

Blijkbaar moeten er zodanig veel kosten bespaard worden dat de hele serie verwijderd wordt.

Het tweede seizoen van de horror-komedie Shining Vale, met actrice Courteney Cox in de hoofdrol, zal het allerlaatste seizoen worden op streamingdienst Starz. Dit nieuws viel bedenker Jeff Astrof rauw op het dak, daar hij al bezig was met het schrijven van seizoen drie.


De seizoensfinale van Shining Vale, geproduceerd door Warner Bros. TV, werd uitgezonden op één december. Niet alleen zal de serie worden stopgezet door het netwerk, maar de eerste twee seizoenen zullen ook aan het einde van het jaar van de streamingdienst worden verwijderd.

Simpelweg te weinig kijkers


Tegenwoordig passen streamingdiensten strenge criteria toe waaraan series moeten voldoen om enig bestaansrecht te hebben. Het heeft er alle schijn van dat de serie te weinig kijkers heeft weten te trekken om door te gaan. In een reactie vertelde Astrof:

"Ik heb er geen probleem mee om te zeggen dat ik verslagen en diep bedroefd ben door het nieuws. Voor de acteurs is het een jaar geleden dat we klaar waren, maar ik heb aan het schrijven van seizoen drie gewerkt tot ik het nieuws vorige week hoorde."


Spookhuis in een klein stadje


De serie werd gecreëerd door Astrof en Sharon Horgan en draait om een gezin dat naar een klein stadje verhuist en intrekt in een spookhuis. Niemand kan echter spoken daadwerkelijk zien, behalve het personage van matriarch Pat, gespeeld door Cox.Mira Sorvino, die in het eerste seizoen verscheen als geest Rosemary, speelde meerdere personages in het tweede deel. Daarnaast zijn er rollen voor acteurs Greg Kinnear, Judith Light en Merrin Dungey.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Wednesday'-actrice Emma Myers heeft één grote wens voor in seizoen 2
Series / Nieuws

'Wednesday'-actrice Emma Myers heeft één grote wens voor in seizoen 2

Het zou de actrice leuk lijken als haar personage wat meer ontwikkeling zou doormaken.

De hitserie Wednesday van Netflix werd naast de inbreng van hoofdrolspeelster Jenna Ortega ook een enorm succes door de rol die Emma Myers speelde. Zij verklapt alvast waar ze op hoopt voor Enid in seizoen twee.


De serie ging vorig jaar november in première en wist binnen de kortste keren een van de meest bekeken series op Netflix ooit te worden. Fans raakten al gauw verliefd op de opgewekte tegenhanger en kamergenoot van de norse Wednesday.

Positieve weerwolf


In een groot deel van het eerste seizoen bevond Enid zich in de schaduw van de slimme en sarcastische Wednesday. Als weerwolf werd Enid meestal afgewezen wanneer ze haar emoties uitte tegenover haar kamergenoot op de Nevermore Academy.

In een interview vertelt Myers wat ze tot zover wist te vertellen over haar personage: "Weet je wat het is, niemand vertelt me echt wat er gaat gebeuren in seizoen twee. Dus ik kan echt niets zeggen, omdat ik het simpelweg zelf niet weet. Maar ik zou voor Enid wel graag willen zien dat ze zelfverzekerder wordt."


Ze groeit in haar rol


In het eerste seizoen was te zien dat Enid worstelde om contact te maken met haar innerlijke weerwolf. Myers hoopt dat Enid er nu niet meer bang voor is: "Ze heeft haar vaardigheden als wolf eindelijk onder de knie, en ik zou graag zien dat ze die gebruikt in plaats van er bang en verdrietig door te zijn."Kijk nog eens alle afleveringen van Wednesday op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult onder andere de Mechanist uit 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Foto's

Netflix onthult onder andere de Mechanist uit 'Avatar: The Last Airbender'

De nieuwste foto's onthullen meer hoofdpersonages uit de nieuwe live action-serie.

De film uit 2010 was niet erg succesvol, nu komt er een serie gebaseerd op de hit-anime The Last Airbender. De nieuwste foto's laten de overige hoofdpersonages zien.

Je kunt de foto's hieronder bekijken. Op de foto's zijn onder andere The Mechanist (Danny Pudi) en Gran Gran (Casey Camp-Horinek) te zien.

Goed over nagedacht


De makers hebben er overduidelijk veel aan gedaan om trouw de blijven aan de originele anime, iets waar het in M. Night Shyamalans film aan ontbrak.

Er is de nodige aandacht besteed aan de casting, maar op de foto's is te zien dat ook is geïnvesteerd in de kostuums en make up.

Alle vier elementen


In de wereld van Avatar: The Last Airbender zijn de bewoners in staat om de elementen via hun lichaam te geleiden, afhankelijk van de natie waartoe je behoort. De vier naties leefden in vrede totdat de Vuurnatie de Luchtnatie van de aardbodem wegvaagde. Het is aan Aang (Gordon Cormier), die in staat is om alle vier de elementen te geleiden, om zijn plaats als Avatar in te nemen en de vrede te herstellen.Avatar: The Last Airbender is vanaf 22 februari te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Vertrek van Shannen Doherty uit 'Charmed' leidde tot chantage van een andere acteur
Series / Nieuws

Vertrek van Shannen Doherty uit 'Charmed' leidde tot chantage van een andere acteur

Hollywood glitter en glamour is niet alles: Holly Marie Combs werd gedwongen te blijven, terwijl ze niets meer met Charmed te maken wilde hebben.

Charmed is het beste te omschrijven als zussen die toevallig ook heksen zijn. De zusterliefde sprong van het scherm af, maar achter de schermen ging het er heel anders aan toe.

De serie ging in 1998 in première met Shannen Doherty (Prue), Holly Marie Combs (Piper) en Alyssa Milano (Phoebe) in de hoofdrollen. Er waren altijd al problemen achter de schermen, maar deze kwamen tot een hoogtepunt na het vertrek van Doherty.

Het vertrek


Combs onthulde onlangs op de Let’s Be Clear With Shannen Doherty-podcast dat ze gechanteerd werd om te blijven terwijl ze dat zelf niet wilde. Ze bevond zich op dat moment in een "ongemakkelijke" situatie, omdat ze de serie niet zonder Doherty wilde doen.

Producent Jonathan Levin weigerde echter naar haar te luisteren en zei dat hij haar zou aanklagen als ze zou stoppen. Lees hieronder haar quote:

De quote


"Ik wilde deze serie niet zonder Shannen doen en zij wilde het niet zonder mij doen. Ik werd gedwongen terug te gaan naar een serie waar ik niets mee te maken wilde hebben. Uiteindelijk heb ik veel uren gewerkt voor een laag loon, omdat ik gewoon niet om loonsverhoging vroeg. Ik wilde geld over hebben voor gaststerren."

Bekijk op instagram


Er was altijd gezegd dat Doherty zelf wilde stoppen, maar onlangs is er een ander verhaal aan het licht gekomen. Nu blijkt dat ze ontslagen was, omdat Milano haar had aangeklaagd voor het creëren van een vijandige werkomgeving.

Onduidelijkheid


Doherty heeft altijd beweerd niet gemeen te zijn geweest tegen Milano, maar aan de andere kant heeft Doherty de reputatie dat ze heel moeilijk is om mee samen te werken. Wat er werkelijk gebeurd is, blijft dus een raadsel.

Bekijk op instagram


Stream Charmed op Prime Video om alle momenten van de zussen nog een keer te zien zonder na te hoeven denken over het drama van de actrices.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de grootste hits van HBO Max krijgt een nieuw seizoen
Series / Nieuws

Een van de grootste hits van HBO Max krijgt een nieuw seizoen

'The Gilded Age' van 'Downton Abbey'-maker Julian Fellowes draagt de goedkeuring van pers en publiek.

Vlak na de finale op 17 december komt er een positief bericht voor The Gilded Age. De dramaserie krijgt namelijk een derde seizoen.

Op social media werd kort na de première van seizoen 2 de nodige aandacht gegeven aan de serie. Ook de HBO-bazen zijn duidelijk in hun nopjes, de fans kunnen dus uitkijken naar meer.

Weerslag


De serie gaat over, hoe kan het ook anders, families in de hogere sociale klasse in het New York van de 19e eeuw. De veranderingen aan het einde van deze eeuw hebben duidelijk hun weerslag op de levens van de Russells en de van Rhijn-Brooks.

Ook de hogere klasse zwarte Amerikanen komt in deze serie aan bod, naast de aspiranten uit de hogere middenklasse en natuurlijk de werkende klasse.

Alles klopt


Francesca Orsi is het Hoofd Drama bij HBO en zij heeft niets dan lof voor de serie. "We zijn ongelooflijk trots op hetgeen 'The Gilded Age' en Julian Fellowes hebben bereikt. Van de kostuums tot aan de productie en de acteerprestaties, alles klopt. Samen met onze partner Universal Television zien we er naar uit om een derde seizoen van deze serie te brengen," aldus Orsi.Je kunt The Gilded Age streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De mysterieserie 'Gravity Falls' was een groot succes: waarom dan toch maar 2 seizoenen?
Series / Nieuws

De mysterieserie 'Gravity Falls' was een groot succes: waarom dan toch maar 2 seizoenen?

Gravity Falls was de populairse serie van zijn tijd, maar toch kwam er geen nieuw seizoen.

Al vanaf de eerste aflevering was Gravity Falls een mega succes. Ondanks dat is de serie niet vernieuwd voor een derde seizoen. Waarom eigenlijk niet? Is de serie gecanceld of was er een andere reden?

De geanimeerde mysterie-serie van Alex Hirsch ging in juni 2012 in première en volgde de avonturen van de tweeling Dipper en Mabel. De serie was ongelofelijk populair bij kijkers, maar ook bij critici aangezien de serie drie Annie Awards, twee Emmy Awards en één BAFTA Children’s Award heeft gewonnen.

Geen seizoen 3


Het is dus helemaal niet raar dat fans hadden verwacht dat de serie vernieuwd zou worden voor een derde seizoen. Maker Hirsch had hier echter andere ideeën over.

Hirsch liet via Forbes weten dat hij altijd al een sterke visie had voor Gravity Falls de serie moest namelijk aanvoelen als een epische zomer. De serie was voor hem "een mysterie dat een echt antwoord had, een avontuur met een echte climax en een einde dat alles concludeert".

Het einde


Hirsch wilde geen serie maken die eindeloos door zou gaan en door Gravity Falls te beëindigen op zijn hoogtepunt, voorkwam hij dat de serie saai werd. Het is misschien jammer dat er maar 2 seizoenen zijn, maar hierdoor is het wel een hele sterke serie geworden.Stream Gravity Falls op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Gilded Age' doet één ding beter dan alle andere kostuumdrama's
Series / Nieuws

'The Gilded Age' doet één ding beter dan alle andere kostuumdrama's

Als het gaat om het grotere plaatje weet 'The Gilded Age' alle andere kostuumdrama's te verslaan.

Aangezien de kostuumdrama's The Gilded Age en Downton Abbey allebei gemaakt zijn door Julian Fellowes, worden de twee vaak vergeleken. Over het algemeen wint Downton Abbey het bij kijkers, maar als het op dit punt aankomt is de winnaar toch echt de Amerikaanse serie.

The Gilded Age bevat alles waar liefhebbers van kostuumdrama's van houden. Maar iets waar de serie vooral op focust, is de combinatie van persoonlijke verhaallijnen en de gebeurtenissen in de wereld van die tijd.

Grotere plaatje


Dit is dan ook waar The Gilded Age andere series zoals Downton Abbey overstijgt. Het grotere plaatje speelt een belangrijke rol, in plaats van dat er alleen wordt gefocust op de persoonlijke bubbel van de welgestelde personages en de problemen die zij hebben.

Wat er in de wereld gebeurt, wordt in The Gilded Age nooit genegeerd. Alle belangrijke gebeurtenissen uit deze tijdsperiode komen voor in de serie, bijvoorbeeld de staking die ervoor zorgde dat George Russell bijna alles kwijtraakte. Dit was niet alleen een subplot, maar stond echt centraal in het verhaal.

Gefictionaliseerde documentaire?


Hierdoor leren we de personages veel beter kennen dan wanneer we ze alleen in hun persoonlijke omgeving zien. Toch moet de serie hier niet te ver in gaan, want de serie moet niet gaan voelen als een soort gefictionaliseerde documentaire.Bekijk The Gilded Age op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze serie heeft de meeste woorden per minuut: ruim 176 per minuut
Series / Nieuws

Deze serie heeft de meeste woorden per minuut: ruim 176 per minuut

Deze serie is moeilijk te volgen als je afhankelijk bent van ondertiteling...

Heb je je ooit afgevraagd in welke serie het meeste wordt gepraat? Waarschijnlijk niet, maar we hebben toch het antwoord voor je. WordFinderX heeft hier namelijk een onderzoek naar gedaan, waar overduidelijk één serie uitkwam.

Het blijkt dat de sitcom It's Always Sunny in Philadelphia van alle series de meeste woorden per minuut bevat, namelijk maar liefst 176,2. Dit betekent ook dat dit de moeilijkste serie is om te volgen als je kijkt met ondertiteling.

Meest recente seizoenen


Op de tweede plek staat Brooklyn Nine-Nine met 174,6 woorden per minuut, gevolgd door Gilmore Girls met 167,8. In het onderzoek werden de sites OpenSubtitles, Subdl en TVSubtitles.net gebruikt om de meest recente seizoenen van de series te analyseren.

Hieruit blijkt dat het genre comedy over het algemeen de meeste woorden per minuut bevat. Het gemiddelde aantal woorden per minuut bij comedyseries is 133,6. Ook blijkt dat DC's Legends of Tomorrow de superheldenserie met de meeste woorden is.

Hele onderzoek


Central Park is de koploper op het gebied van animatie, gevolgd door South Park, Bob's Burgers en Bojack Horseman. Bekijk het gehele onderzoek hier zelf.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het hilarische 'Last One Laughing Nederland'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het hilarische 'Last One Laughing Nederland'

Naast de reguliere line-up is het deze week lachen geblazen op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


LOL: Last One Laughing Nederland


Verschijnt op: Woensdag 27 december | Release: Seizoen 2 | Genre: Komedie | Kijk op: Prime Video

Na het succes van seizoen 1, presenteren Philippe Geubels en Jeroom Snelders LOL - "Last One Laughing" seizoen 2. Tien Nederlandse top-comedians gaan met elkaar de strijd aan. Arjan Ederveen, Rick Paul van Mulligen, Jelka van Houten, Bram Krikke, Soumaya Ahouaoui, Leo Alkemade, Ruben van der Meer, Rayen Panday, Anniek Pheifer en Nabil Aoulad Ayad. Wie bemachtigt de titel 'last one laughing'?
Coach Prime


Verschijnt op: Donderdag 28 december | Release: Seizoen 2 - aflevering 5 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Prime Video

In jaar 3 bij Jackson State maakt Deion Sanders samen met zijn team een seizoen mee vol dramatiek, waaronder een watercrisis, blessures en hooggespannen verwachtingen voor het footballteam.
Reacher


Verschijnt op: Vrijdag 29 december | Release: Seizoen 2 - aflevering 5 | Genre: Actie / Misdaad / Drama | Kijk op: Prime Video

Wanneer militair politieagent te ruste Jack Reacher gearresteerd wordt voor een moord die hij niet gepleegd heeft, belandt hij in een complot vol corrupte agenten, dubieuze zakenlieden en samenzwerende politici. Met enkel z'n vernuft moet hij ontdekken wat er aan de hand is in Margrave, Georgia. Dit eerste seizoen is gebaseerd op internationale bestseller Jachtveld van Lee Child.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Ik weet wie je bent'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 4 nieuwe afleveringen waaronder het spannende 'Ik weet wie je bent'

Deze week wordt het kiezen tussen cartoons, documentaires en drama op HBO Max.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


My Adventures with Superman


Verschijnt op: Maandag 25 december | Release: Seizoen 1 - aflevering 5-6 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: HBO Max

Verslaggevers Clark, Lois en Jimmy gaan op zoek naar wie Superman echt is. Onderweg krijgen ze te maken met gevaar, aliens, romantiek en de waarheid!
Gwyneth vs Terry: The Ski Crash Trial


Verschijnt op: Maandag 25 december | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire

Deze documentaire volgt de rechtszaak die eerder dit jaar plaatsvond toen Gwyneth Paltrow en Terry Sanders in een juridische strijd verwikkeld raakten na hun botsing op een skipiste in Utah in 2016.
Ik weet wie je bent


Verschijnt op: Dinsdag 26 december | Release: Seizoen 1 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie

Een psychologische thriller over een bekende advocaat die wel of niet zijn nicht vermoord heeft. Hij beweert aan geheugenverlies te lijden, dat hij maar al te vaak gebruikt zijn meerdere van zijn zaken.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

25 december: Aqua Teen Hunger Force (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Komedie - Geanimeerde slackerkomedie uit New Jersey met in de hoofdrol drie ambitieloze fastfoodproducten en hun lady, eh, 'killer' buurman Carl.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Cobra Kai'-sterren komen met goed nieuws over seizoen 6
Series / Nieuws

'Cobra Kai'-sterren komen met goed nieuws over seizoen 6

Ondanks dat het laatste seizoen voor de deur staat, is iedereen blij weer aan de slag te gaan.

Het is een serie die in het bestaan al flinke hindernissen heeft moeten doorstaan. De succesvolle actieserie Cobra Kai moest alle opnames tijdens de stakingen in Hollywood neerleggen, maar daar komt nu verandering in.


Sterren van de serie Xolo Maridueña en Courtney Henggeler weten namelijk te melden dat cast en crew weer helemaal klaar zijn om het werk aan seizoen zes te hervatten. Iedereen heeft het script ontvangen en de opnames gaan komende januari weer van start.

De dojo bleek succesvol


Oorspronkelijk begon de serie op het toenmalige YouTube Red als originele serie en spin-off van de razend populaire The Karate Kid-films uit de jaren 80. YouTube Red werd geen succes en de serie moest noodgedwongen verhuizen naar Netflix.

Bij Netflix wist Cobrai Kai de populariteit rondom de serie naar een hoger niveau te tillen. Het wist op bepaalde momenten zelfs titanen van series als House of the Dragon en The Lord of the Rings: The Rings of Power achter zich te laten.


Een waardig afscheid


Het zesde seizoen van Cobra Kai zal dus het allerlaatste hoofdstuk worden. Maar terwijl de cast en crew zich voorbereiden om het verhaal af te ronden, kunnen fans een gedenkwaardige conclusie verwachten van een saga die het Karate Kid-universum nieuw leven heeft ingeblazen.Kijk alle afleveringen van Cobra Kai op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.