search
De acteur uit 'The Mandalorian', 'Game of Thrones' en 'The Last of Us' krijgt flink betaald voor zijn rollen
Series / Nieuws

De acteur uit 'The Mandalorian', 'Game of Thrones' en 'The Last of Us' krijgt flink betaald voor zijn rollen

Het salaris van deze bekende acteur valt evenveel op als zijn acteerprestaties.

De sympathieke Pedro Pascal loopt al aardig wat jaartjes mee in de filmindustrie. Zijn grote doorbraak kwam redelijk recent, met belangrijke rollen in Game of Thrones, The Mandalorian en The Last of Us.

Wat in alle drie de producties opviel was dat zijn personage een vaderlijke kant heeft. Daarnaast hebben de rollen die hij speelde zijn bankrekening flink gespekt, en dan met name The Last of Us.

Buitenechtelijke dochters


Pascal was slechts kort te zien in Game of Thrones, Oberyn Martell, die een rits aan buitenechtelijke dochters had, vond in het vierde seizoen immers de dood. The Things schat dat hij tussen de $ 40.000 en $ 90.000 heeft verdiend met deze vertolking.

Sinds 2019 is de Chileens-Amerikaanse acteur te zien als Din Djarin in The Mandalorian. Hij moet zien te overleven in de Nieuwe Republiek en ontwikkelt een band met Grogu. Het salaris voor de eerste twee seizoenen is niet bekend, maar voor seizoen 3 kreeg hij $ 400.000 tot $ 500.000 per aflevering. Na acht afleveringen mocht Pascal dus $3,2 miljoen tot $4 miljoen bijschrijven op zijn rekening.

Grootste klapper


Pascals grootste klapper is zonder twijfel de rol van Joel in The Last of Us, die de tiener Ellie (Bella Ramsey) moet zien te beschermen in een post-apocalyptische wereld. Seizoen 1 telt tien afleveringen en met $ 600.000 per aflevering betekende dit maar liefst $ 6 miljoen aan het einde van de rit.



De acteur keert terug in het tweede seizoen van The Last of Us. Zelf heeft hij geen kinderen maar in een interview met The Hollywood Reporter zei hij het volgende: "Het is een leuke fantasie om te vervullen. Ik blijf zoveel vaders en vaderlijke types spelen als mogelijk is".

Game of Thrones en The Last of Us kun je streamen op HBO Max. The Mandalorian is te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen