search
Wat maakt 'Lawmen: Bass Reeves' anders dan andere 'Yellowstone'-series?
Series / Nieuws

Wat maakt 'Lawmen: Bass Reeves' anders dan andere 'Yellowstone'-series?

Sommige series zijn wat meer gebaseerd op de waarheid dan de anderen.

Sinds kort is het succesvolle universum van Paramount's Yellowstone weer uitgebreid met de nieuwe serie Lawmen: Bass Reeves. Hoofdrolspeler David Oyelowo legt uit hoe deze serie verschilt van de andere Yellowstone-series.

Lawmen vertelt het verhaal van Bass Reeves, een van de eerste zwarte U.S. marshals, gespeeld door Oyelowo. Ook deze serie blijkt weer een enorm succes en Oyelowo geeft alle eer aan bedenker Taylor Sheridan.

Fictie versus realiteit


Sheridan heeft na het succes van Yellowstone carte blanche gekregen van Paramount om het universum verder uit te breiden met spin-offs als 1883, 1923 en het nog te verschijnen 6666. Volgens Oyelowo is hiermee ruim baan gemaakt voor een serie als Lawmen: Bass Reeves.

Oyelowo vertelt dat hij al langer bezig was met een serie over Bass Reeves, maar dat het eerder niet mogelijk was. Het verschil met de overige series is dat Bass Reeves daadwerkelijk heeft bestaan en dus zo min mogelijk probeert af te wijken van de realiteit, ten opzichte van de andere series die puur fictief zijn.

Niet alleen voor blanke mensen


Het blijkt dat Sheridan's series vooral onder een bepaalde demografische groep populair zijn in Amerika, maar Oyelowo vindt het te kort door de bocht om de populariteit toe te dichten aan alleen Trump-aanhangers. Hij vindt Lawmen: Bass Reeves juist een serie die mensen van allerlei verschillende achtergronden aan zal spreken.



Kijk alle afleveringen van Lawmen: Bass Reeves op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen