search
Waarom Patrick J. Adams 'Suits' verliet na seizoen 7
Series / Nieuws

Waarom Patrick J. Adams 'Suits' verliet na seizoen 7

Kijkers waren verbaasd toen Patrick J. Adams 'Suits' verliet, maar hij had een goede reden.

Het gebeurt niet vaak dat de hoofdrolspeler zomaar een serie verlaat. Kijkers waren dan ook geschokt toen bekend werd dat Patrick J. Adams (Mike Ross) na seizoen 7 gedag zou zeggen tegen Suits. Maar de acteur had een goede reden.

Tijdens de finale van Suits seizoen 7 trouwden Mike en Rachel (Meghan Markle) en verhuisden ze van New York naar Seattle. Hoewel dit voor de personages het perfecte einde was, is het natuurlijk altijd jammer om afscheid te moeten nemen van geliefde personages.

Grote druk


We weten allemaal dat Markle de serie verliet vanwege haar huwelijk met prins Harry en de verplichtingen die daarbij kwamen kijken. Maar ook Adams had een goede reden om afscheid te nemen van de serie, vertelde hij aan The Hollywood Reporter:

"Na zeven seizoenen – of eigenlijk, acht jaar weg van huis en weg van mijn huidige vrouw, en er was een grote druk. Ik begon erover na te denken om te vertrekken aan het einde van de eerste helft van seizoen zes, nadat Mike uit de gevangenis was vrijgelaten. Vanuit het oogpunt van het verhaal was ik een beetje onzeker over wat hem nog te doen stond".

Belofte


"Mike had tijdens zijn proces de belofte gedaan dat als hij de wet mocht blijven uitoefenen, hij zijn tijd en energie zou besteden aan ondervertegenwoordigde mensen en geen grote zakelijke belangen. Ik wist niet zeker hoe we die versie van het personage in de structuur van de serie zouden verwerken", vervolgde de acteur.



Adams wou dus dichterbij zijn vrouw zijn en vond dat het verhaal van zijn personage niet meer binnen de serie paste. Het feit dat Markle de serie verliet, maakte het voor hem makkelijker om ook weg te gaan. Gelukkig kwam de acteur later nog even terug voor het laatste seizoen. Bekijk Suits op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen