search
Deze heftige misdaadserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader
Series / Featured

Deze heftige misdaadserie uit 2023 ben je misschien al vergeten, maar blijft een dikke aanrader

Copenhagen Cowboy is een meeslepende drama-serie die zich afspeelt in de bruisende stad Kopenhagen.

Copenhagen Cowboy is een meeslepende dramaserie die zich afspeelt in de bruisende stad Kopenhagen. Regisseur en scenarist Nicolas Winding Refn wilde met deze serie iets afwijkends maken. Dat is goed gelukt. Je zal geen clichés en geijkte serie-patronen vinden.

Daarom kunnen we deze serie niet in het lijstje bijvangst zetten. Refn is in film kringen geen onbekende. We kennen hem van het strak gestileerde actiedrama Drive met Ryan Gosling, maar ook van The Neon Demon met onder andere Elle Fanning en Keanu Reeves.

Sfeer


De zes afleveringen geven een mooi beeld hoe sfeer een serie kan bepalen. Mooie stilering en kleurgebruik, intense shots. De verhaallijn lijkt van ondergeschikt belang, maar is juist op de achtergrond aanwezig. Alle plots zijn geloofwaardig, en toch vervreemdend.

De serie vertelt het verhaal van een jong, ambitieus meisje Miu (Angela Bundalovic). Ze is tenger en mysterieus. Na een leven lang dienstbaarheid en op de rand van een nieuw begin, doorkruist ze het onheilspellende landschap van de criminele onderwereld van Kopenhagen. Ze wordt in de onderwereld van Kopenhagen verhandeld als levende geluksbrenger.

Acteer prestaties


De acteerprestaties in Copenhagen Cowboy zijn van uitzonderlijk hoge kwaliteit, met diepgaande vertolkingen van de hoofdrolspelers die de complexiteit van hun personages tot uiting brengen. Bijzonder is de rol van Lola Winding Refn die in de huid van Rakel kruipt, en die van Andreas Lykke Jorgensen als Nicklas.



De serie werpt een kritische blik op thema's als ambitie, liefde, en de worsteling met identiteit en eigenwaarde. Hierdoor spreekt Copenhagen Cowboy niet alleen tot de verbeelding, maar biedt het ook stof tot nadenken voor de kijkers.

Impact


De serie heeft niet alleen een impact op de kijkers, maar vestigt ook de aandacht op de rijke Deense culturele en artistieke landschap. Met zijn prachtige locaties en aandacht voor detail brengt Copenhagen Cowboy een eerbetoon aan de schoonheid en dynamiek van Kopenhagen.



De serie bekijken? Je vindt Copenhagen Cowboy hier op Netflix en de SerieTotaal-recensie van lees je hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen