search
Prime Video gaat binnenkort zijn kijkers dwars zitten met reclames
Series / Nieuws

Prime Video gaat binnenkort zijn kijkers dwars zitten met reclames

Slecht nieuws voor alle Prime Video abonnees: je bent niet meer veilig voor reclames.

Het fijne aan streamingdiensten was altijd dat je je favoriete films en series kon kijken zonder afgeleid te worden door reclames. Helaas is deze utopie allang ten einde. In november 2022 kwam Netflix al met reclames en nu volgt Prime Video.

Tot nu toe hoefden abonnees van Prime Video zich nergens zorgen over te maken, maar nu is het helaas officieel: vanaf 29 januari 2024 komen er beperkte advertenties op de streamingdienst voor zowel films als series.

De reden en kosten


Deze reclames stellen de streamingdienst "in staat om te blijven investeren in boeiende inhoud", aldus Prime Video in een e-mail naar al haar abonnees. Wel beloven ze minder advertenties dan andere streamingdiensten.

Een normaal abonnement bij Prime Video kost $14,99 per maand of $139 per jaar. Wil je blijven genieten van je favoriete series zonder advertenties? Dan kost dat $2,99 per maand extra, waardoor de prijs per maand uitkomt op $17,98.

Welke landen?


Bovenstaande prijzen zijn de prijzen in Amerika, maar in andere landen zoals Australië is Prime Video goedkoper. Hoe dit plan internationaal gaat werken, is nog niet bekend.

Bekijk op instagram


Er is gelukkig wel goed nieuws! Prime Video gaat niet meteen wereldwijd met reclames werken. Als eerste wordt het nieuwe abonnement in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Canada uitgeprobeerd. Over Nederland heeft Amazon nog niets gezegd, dus voorlopig zijn we veilig van de reclames.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen