search
Disney+ heeft een grote hit te pakken met zijn nieuwste fantasyserie
Series / Nieuws

Disney+ heeft een grote hit te pakken met zijn nieuwste fantasyserie

Deze nieuwe fantasyserie strijdt tegen series als Ahsoka en Loki voor een plekje in de top 5.

Afgelopen 19 december is Percy Jackson and the Olympians in première gegaan op Disney+. Er waren wat verrassingen en onzekerheden, maar de seizoenspremière heeft mega veel kijkers getrokken.

De serie zou eigenlijk op 20 december 2023 uitkomen op Disney+ en Hulu, maar Rick Riordan, schrijver van de originele Percy Jackson-boeken, had een grote verrassing voor fans: de première was één dag naar voren gehaald.

Kijkcijferkanon


Ondertussen staan de eerste aflevering van Percy Jackson een week op Disney+, wat betekent dat nu de officiële kijkcijfers bekend zijn gemaakt. In de eerste zes dagen trok de serie maar liefst 13,3 miljoen kijkers op Disney+ en Hulu.

Hiermee staat Percy Jackson and the Olympians in de top vijf van de meest bekeken seizoenspremières van heel 2023! Andere series in de top vijf zijn, onder andere, The Mandalorian, Loki, Ahsoka en Secret Invasion. De officiële en precieze volgorde van de top vijf is niet bekend.

De top 5


Percy Jackson heeft met 13,3 miljoen kijkers zijn plek in de top vijf dubbel en dwars verdiend. In eerdere statistieken was bekendgemaakt dat Ahsoka ongeveer 14 miljoen kijkers trok in 5 dagen en Loki seizoen 2 ongeveer 11 miljoen in drie dagen.

Bekijk op instagram


De tijdsperiodes komen niet helemaal overeen, dus de series zijn met deze kijkcijfers niet één op één te vergelijken. Het is alsnog een hele prestatie voor Percy Jackson and the Olympians dat de serie zich een weg heeft weten te banen naar de top vijf!

Te streamen op Disney+


Stream Percy Jackson and the Olympians op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen