Nieuwe Miss Marple serie in de maak bij CBS

Serie gaat 'Marple' heten en is geïnspireerd op de boeken van Agatha Christie.

Michelle Iwema, 07-10-2015 09:24

CBS gaat een nieuwe serie maken, gebaseerd op de boeken van Agatha Christie rond het personage Miss Marple. De serie zal volgens Variety simpelweg Marple gaan heten en wordt mede geproduceerd door Christie' s eigen kleinzoon Matthew Prichard.
De serie zal een nieuwe draai geven aan de klassieke Miss Marple verhalen, allereerst door het centrale personage jonger te maken dan ze in de boeken en daarop gebaseerde series altijd was. In Marple erft een jonge vrouw de boekenwinkel van haar oma en realiseert ze zich vervolgens dat dingen niet zijn wat ze lijken in het kleine plaatsje waar ze hierdoor terecht komt. De locatie waar alles zich afspeelt, zal Californië zijn.

Eerder maakte de BBC al een serie genaamd Miss Marple met Joan Hickson in de hoofdrol. Deze was van 1984 tot 1992 te zien. Een andere Britse variant gebaseerd op de boeken was Agatha Christie's Marple dat van 2004 tot 2013 op de Engelse zender ITV werd vertoond. In de eerste drie seizoenen speelde toen Geraldine McEwan het personage, daarna nam Julia McKenzie het stokje over.

In totaal verscheen het fictieve personage Miss Marple in 20 korte verhalen van Agatha Christie en 12 van haar misdaadboeken.

Bron: Variety

Lees meer over: Miss Marple, Agatha Christie, CBS, nieuwe serie, crime serie, Marple, crime, boeken, BBC, Geraldine McEwan, Agatha Christie s Miss Marple

Populair nieuws