search
Netflix weigert de volgende serie van de bedenker van 'The Queen’s Gambit'
Series / Nieuws

Netflix weigert de volgende serie van de bedenker van 'The Queen’s Gambit'

Je zou toch denken dat iemand met zo'n staat van dienst meer voor Netflix kan betekenen.

Toen in oktober 2020 de serie The Queen's Gambit van maker Scott Frank uitkwam, sloeg het in als een bom en werd het met prijzen overladen. Opmerkelijk genoeg besloot Netflix om een serie van dezelfde maker compleet te weigeren.

Frank heeft zichzelf inmiddels niet alleen gevestigd als gevestigd scenarioschrijver, maar ook als schrijver en regisseur van twee geprezen Netflix-miniseries. De western Godless werd goed ontvangen, en het met prijzen overladen The Queen's Gambit groeide uit tot een cultureel fenomeen en lanceerde de carrière van de opkomende actrice Anya Taylor-Joy.

Netflix zegt nee


Ondanks het succes van The Queen's Gambit onthulde Frank onlangs dat Netflix drie van zijn voorgestelde vervolgprojecten afwees, waaronder een samenwerking met Taylor-Joy. Een van deze projecten zou gebaseerd zijn op Vladimir Nabokovs roman uit 1938 getiteld Laughter in the Dark.

Dit verhaal wordt beschouwd als de voorloper van het controversiële Lolita en vertelt het verhaal over een kunstcriticus van middelbare leeftijd die geobsedeerd raakt door een 17-jarig meisje. Frank wilde het als een volwaardige film noir presenteren, gezien vanuit het perspectief van het traditionele noir-personage.

Desondanks een goede samenwerking


Franks volgende project is de aankomende serie Monsieur Spade met Clive Owen, die deze maand wordt uitgebracht. Ondanks de afwijzing werken Frank en Netflix opnieuw samen aan een project: een bewerking van de misdaadroman Department Q van de Deense auteur Jussi Adler-Olsen, dat naar verwachting zijn volgende grote project zal zijn.Kijk nog eens alle afleveringen van The Queen's Gambit op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen