search
Gruwelijk detail uit 'Game of Thrones' inspireerde de gewelddadige geboortescène in 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Gruwelijk detail uit 'Game of Thrones' inspireerde de gewelddadige geboortescène in 'House of the Dragon'

Net als voorganger 'Game of Thrones' had de fantasy-serie weer veel bloederige scènes.

Het nieuwe jaar brengt serieliefhebbers weer veel nieuwe seizoenen, onder andere van House of the Dragon, de prequel van Game of Thrones. In aanloop naar het nieuwe seizoen kijken fans ook weer terug naar seizoen 1.

Thrones stond onder andere bekend om de gruwelijkheden die in de serie te zien waren. Dat leverde de serie ook kritiek op; vooral de dingen die vrouwen in de serie ondergingen werden bekritiseerd.

Bloederig


In een interview met The Hollywood Reporter ging regisseur Miguel Sapochnik in op de relatie tussen de twee series, en de bloederige geboortescène in House of the Dragon.

''In de middeleeuwen stond een geboorte gelijk aan geweld. Je had 50% kans dat je het overleefde.'' De regisseur ging ook in op het geweld dat vrouwen ondergaan in de serie. ''Je kunt het geweld dat mannen vrouwen aandeden in die tijd niet negeren. Je moet het niet verheerlijken, maar ook niet bagatelliseren.''

HBO Max


Seizoen 2 van House of the Dragon gaat deze zomer van start. De bloederige gruwelijkheden van Game of Thrones en House of the Dragon zijn te zien op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen