search
Twee series van Disney+ voeren de Streaming Top 30 aan van 2023: 'The Witcher' net in Top 10
Series / Nieuws

Twee series van Disney+ voeren de Streaming Top 30 aan van 2023: 'The Witcher' net in Top 10

Het was met allerlei stakingen en vertragingen een veelbewogen jaar in het streaminglandschap.

Het nieuwe jaar is aangebroken en dat maakt voor veel onderzoekers tijd om de balans op te maken. Wie heeft er in dit turbulente jaar naar wat gekeken en welke streamingdienst komt als winnaar uit de verf? Wij zetten het voor je op een rijtje.

Het lijkt onmogelijk voor iemand om zich op alle streamingdiensten te abonneren, maar gelukkig kunnen liefhebbers van Marvel en Star Wars hun favoriete content grotendeels vinden op één plek: Disney+

Het huis van de muis wint


Op de eerste plaats staat The Mandalorian, gevolgd door het tweede seizoen van Loki. Ondanks overwegend negatieve recensies wist Secret Invasion verrassend genoeg een plek in de top 10 te veroveren. Ditzelfde geldt voor het zeer bekritiseerde The Witcher van Netflix, die de top tien afsluit.

Ondanks kritiek van sommige fans over de verschuiving van de focus op Bo-Katan Kryze in het derde seizoen van The Mandalorian, blijft de serie een enorme trekpleister. Dit vormt een uitdaging voor Disney+, aangezien het de serie pas in 2025 weer met een nieuw seizoen komt. Gelukkig kunnen we in de tussentijd uitkijken naar The Acolyte en Skeleton Crew.

Transparantie van mediabedrijven


De Streaming Top 30 is samengesteld door Whip Media en laat zien dat streamingdiensten na de stakingen van vorig jaar bij de WGA en SAG-AFTRA transparanter zijn geworden in het verstrekken van kijkcijfers.Wel of niet eens met de lijst? Wij staan nog eens stil bij de hekkensluiter van de top 10. Kijk alle afleveringen van The Witcher op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen