search
'Band of Brothers': deze scène leek een productiefout, maar het tegendeel is waar
Series / Featured

'Band of Brothers': deze scène leek een productiefout, maar het tegendeel is waar

Dit moment in de tweede aflevering van de iconische serie klopte wel degelijk.

Band of Brothers is gebaseerd op de waargebeurde belevenissen van de Easy Company tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het gevecht vanuit de loopgraven in Day of Days bevatte een nogal apart aandoend moment.

Tijdens het gevecht gooit Lynn "Buck" Compton (Neal McDonough) een granaat naar een wegrennende soldaat. Deze ontploft op het moment dat de helm van de tegenstander geraakt wordt. Dit lijkt fantasie maar is een verwijzing naar Comptons vaardigheden als baseball-speler.

Rechte lijn


De soldaten vechten bij Brécourt Manor vanuit de loopgraven en gebruiken naast hun vuurwapens ook granaten. Deze worden echter op een losse manier gegooid terwijl Buck in een rechte lijn gooit.

Wanneer je dit moment ziet dan lijkt er geen snars van te kloppen. Buck speelde voor de oorlog echter baseball op hoog niveau. Hij kon hierdoor goed de afstand inschatten tussen hemzelf en de tegenstander, evenals de tijd die er zou verstrijken tussen het moment van gooien en de daadwerkelijke detonatie.

Door de granaat in een rechte lijn te gooien zorgde Buck voor een perfecte timing, wat een verwijzing is naar zijn vaardigheden als baseball-speler. In de slotaflevering zien we Buck nog een keer tijdens het vriendschappelijke potje baseball met de rest van zijn kameraden.



De echte Buck Compton kreeg na de Tweede Wereldoorlog de gelegenheid om in de minor league baseball te spelen, maar koos voor een carrière als politieagent in Los Angeles. Hij maakte later de overstap naar het Openbaar Ministerie en was betrokken bij de vervolging voor de moord op de politicus Robert Kennedy. Hij werd uiteindelijk rechter bij het Gerechtshof in Californië.

Waar te zien?


Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen