search
Onthuld: Dit is wanneer 'Echo' zich precies afspeelt binnen de tijdlijn van het MCU

Onthuld: Dit is wanneer 'Echo' zich precies afspeelt binnen de tijdlijn van het MCU

Met een klein beetje rekenwerk is het mogelijk om erachter te komen wanneer Echo zich precies afspeelt.

Adriënne Koolen
Het MCU bestaat uit heel veel personages, films en series en soms kan de tijdlijn een beetje verwarrend worden. Vooral als er een nieuwe serie uitkomt, zoals Echo, want wanneer spelen de gebeurtenissen zich eigenlijk precies af?

De tijdlijn van het MCU loopt ongeveer gelijk aan de echte wereld tot Avengers: Endgame (2019). In deze film zit een tijdsprong van vijf jaar en bijna alle nieuwe Marvel films en series spelen zich in de toekomst af.

Wanneer speelt Echo zich af?


Er zijn enkele details in Echo die de tijdlijn een beetje kunnen verwarren, maar ondanks dat kan er wel een precieze tijd vastgesteld worden.

Echo speelt zich namelijk enkele maanden na de gebeurtenissen in Hawkeye af. Dit is af te lezen aan alle flashbacks van Echo’s jeugd. Wanneer de flashbacks op volgorde worden gezet, wordt duidelijk hoe dicht Hawkeye en Echo eigenlijk bij elkaar liggen.

De precieze maand


In de laatste aflevering van Hawkeye schiet Maya Lopez Kingpin neer. In de eerste aflevering van Echo wordt bevestigd dat die gebeurtenis vijf maanden geleden was.Hawkeye speelt in december 2024 af en dus speelt Echo zich in mei 2025 af.

Te streamen op Disney+


Stream Echo op Disney+.

Aanbevolen artikelen