search
Eerste reacties op de grote nieuwe Marvel-serie 'Echo': kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste reacties op de grote nieuwe Marvel-serie 'Echo': kijken of skippen?

De eerste reacties zijn binnen op social media én op Rotten Tomatoes!

De spin-off van Hawkeye is vanaf vandaag te streamen op Disney+. De miniserie telt vijf afleveringen en vertelt het verhaal van Maya Lopez/Echo en haar verhouding tot Wilson Fisk/KIngpin (Vincent D' Onofrio).

De reacties zijn positief tot gemengd: op RT geeft het publiek op het moment van schrijven 77% en de critici 67%. Hoofdrolspeelster Alaqua Cox wordt geprezen, wel is de serie rommelig gemonteerd volgens sommigen.

Marvel Spotlight


Echo is de eerste serie die onder Marvel Spotlight valt, welke zich bezig zal houden met Marvel-verhalen die zich op kleinere schaal afspelen. Als kijker hoef je dus niet bekend te zijn met de overige verhaallijnen uit het MCU.

Marvel Spotlight is gebaseerd op een stripserie die van start ging in 1971 en die de start was van personages als Ghost Rider en Spider-Woman.

Middelpunt van het verhaal


Echo heeft met andere woorden Maya als middelpunt van het verhaal. De focus ligt op haar connectie met haar gemeenschap van de Choctaw Indianen en haar relatie tot Kingpin in een verhaal dat duidelijk op kleinere schaal wordt verteld.



Cox's acteerprestatie en de portrettering van de Choctaw gemeenschap worden als positief gezien. Volgens @heavyspoilers zitten er echter ook mankementen aan de eerste drie afleveringen: "De tijdlijn is rommelig en je raakt niet echt geïnteresseerd in de personages".

Beter als film


@moviefiles' commentaar overlapt enigszins, zij het vanuit een andere invalshoek: "Dit voelt als een serie die beter een film had kunnen zijn". Echo wordt gezien als de moeite waard, zij het dat de verhaallijn wat strakker had gekund.





Echo is nu te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen