search
Veel bekende namen bij nominaties SAG Awards
Series / Nieuws

Veel bekende namen bij nominaties SAG Awards

De uitreiking van de belangrijke acteerprijzen komt er weer aan.

Het Hollywood Award Season is in volle gang. Afgelopen weekeinde werden al de Golden Globes uitgereikt, en inmiddels zijn ook de nominaties voor de SAG Awards bekend.

De SAG Awards zijn de Screen Actors Guild Awards, uitgereikt door de vakbond voor film- en TV-acteurs in de Verenigde Staten. Voor series hebben de belangrijke prijzen meerdere categorieën. Zo wordt er onderscheid gemaakt tussen Drama en Comedy, maar is er ook een prijs voor 'Beste Ensemble'.

Succession


Bij de nominaties zien we veel grote namen terug. Succession is enorm dominant, met een nominatie voor Beste Ensemble en individuele nominaties voor Brian Cox, Kieran Culkin, Matthew Macfadyen (Beste Acteur) en Sarah Snook (Beste Actrice).

Ook het hoofdrolduo van The Last of Us is vertegenwoordigd, met nominaties voor Pedro Pascal en Bella Ramsey. Er is ook een klein Nederlands tintje: actrice Bel Powley is genomineerd voor haar rol als de Nederlandse verzetsheldin Miep Gies in A Small Light.

24 februari


De SAG Awards worden uitgereikt op 24 februari. Wil je de volledige lijst met nominaties bekijken? Dat kan op de officiële webpagina van de Awards.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen