search
'Supernatural' had een unieke manier om zich als fantasyserie te onderscheiden
Series / Featured

'Supernatural' had een unieke manier om zich als fantasyserie te onderscheiden

De makers wisten dit onderdeel van de serie tot een uniek kenmerk te maken.

Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) hebben tijdens hun jarenlange jacht op demonen en anderssoortig duister gespuis de nodige nep-identiteiten aangenomen. In de serie werd dit een standaard grap waardoor Supernatural een indrukwekkende collectie easter eggs bevat.

De broers hadden een uitgebreide verzameling paspoorten en id-kaarten, die stuk voor stuk verwijzen naar film, rock- en metalmuziek en niet te vergeten figuren uit de Amerikaanse cultuur. Hierdoor werd een element dat droog en uitgekauwd had kunnen worden juist een komisch herkenningspunt.

Popmuziek


Dit begint al in het allereerste seizoen wanneer de twee zich voorstellen als de agenten Hamill en Ford, wat natuurlijk de achternamen zijn van de Star Wars-acteurs Mark Hamill en Harrison Ford.

In hetzelfde seizoen maken ze tevens hun opwachting als twee priesters, pastoor Simmons en pastoor Frehley, naar de Kiss-zangers. Ook zien we Dean als de "arts" dokter James Hetfield, die toevallig dezelfde naam heeft als de frontman van Metallica. Sam en Dean vinden popmuziek echter ook prima getuige de verschijning van de agenten Spears en Aguilera in seizoen 9.

Vaderfiguur


Tot slot werd het personage Bobby Singer (Jim Beaver) naar de uitvoerend producent Robert Singer genoemd. Bobby verschijnt aan het einde van seizoen 1 in de serie en wordt een soort vaderfiguur voor Sam en Dean.



De aflevering The French Mistake (seizoen 6) werd een soort grote meta-verwijzing naar deze gewoonte. Hierin komen Sam en Dean in een alternatieve realiteit terecht waar de serie "Supernatural" wordt gefilmd. De twee zijn plotseling de acteurs "Jensen Ackles" en "Jared Padalecki" geworden en moeten de nodige stunts uithalen voor ze weer terug kunnen keren naar hun eigen dimensie.

Gimmick


Door een eenvoudig element op deze manier te gebruiken en uit te werken heeft de serie een unieke gimmick ontwikkeld wat bijdraagt aan de iconische status van de Supernatural. Kijk Supernatural op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen