search
'The Mandalorian' liet deze kans compleet aan zich voorbijgaan

'The Mandalorian' liet deze kans compleet aan zich voorbijgaan

'The Mandalorian' had de geschiedenis van deze belangrijke planeet in de serie moeten verwerken.

Nina Beerendonk
Volgens veel fans was seizoen 2 van The Mandalorian het beste seizoen van de serie. Al helemaal vergeleken met het derde seizoen, wat de meeste fans erg teleurstelde. Toch was er iets wat zelfs het beste seizoen nog beter had kunnen maken.

De meest memorabele momenten in seizoen 2 van The Mandalorian waren de verschijningen van Ahsoka Tano en Luke Skywalker. Maar wat veel kijkers niet door zullen hebben gehad, is dat er ook een oude bekende planeet in de serie voorkwam.

Tython


Nadat Ahsoka Din heeft verteld dat ze Grogu geen les kan geven, stuurt ze het duo naar de eeuwenoude planeet Tython om een andere mentor te vinden. Hier worden ze door troepen van Moff Gideon in een hinderlaag gelokt, die Grogu ontvoeren en het schip van Din verwoesten. Hierdoor moet hij een bondgenootschap vormen met Boba Fett en de planeet verlaten.

Hoewel het door de meditatieplek duidelijk is dat de planeet Tython ooit belangrijk was voor de Jedi, werd het door de korte verschijning niet duidelijk hoe essentieel de planeet en zijn geschiedenis zijn in de wereld van Star Wars. Hier werd niet naar verwezen, en het doorsnee uiterlijk van de planeet zorgde ervoor dat veel kijkers er niet over nadachten.

Bakermat


Lang geleden, toen de planeet nog bedekt was met mooie natuur, was Tython de bakermat van de Je'daii Order. Dit waren de voorlopers van de Jedi. Hier bestudeerden ze eeuwenlang de Force en ontwikkelden ze de cultuur waar iedere Star Wars-fan bekend mee is.De nieuwe Disney-tijdlijn heeft de boel een beetje veranderd, door de geboorteplaats van The Order van Tython te wijzigen naar Ahch-To, wat we in de sequel trilogie zagen. Maar nog steeds is Tython de op-één-na belangrijkste planeet, die vaak wordt benoemd in heilige Jedi teksten.

Onbekende planeet


Omdat The Mandalorian zo nonchalant met de planeet omging en op geen enkel moment de geschiedenis benoemde, hadden veel fans niet eens door dat het om dezelfde Tython ging. Veel fans vragen zich daarom af waarom de makers van de serie specifiek Tython kozen, terwijl ze ook een onbekende planeet zonder betekenis hadden kunnen kiezen.

Bekijk op instagram


Gelukkig gaan we de geschiedenis van Tython hoogstwaarschijnlijk zien in de aankomende film Dawn of the Jedi. Bekijk The Mandalorian op Disney+

Aanbevolen artikelen