search
De aanstaande 'Alien'-serie negeert met opzet de prequelfilm 'Prometheus'
Series / Nieuws

De aanstaande 'Alien'-serie negeert met opzet de prequelfilm 'Prometheus'

De twee prequelfilms Prometheus en Alien: Covenant zijn geen favorieten van showrunner Noah Hawley.

Na de twee prequelfilms Prometheus en Alien: Covenant in de Alien-filmreeks werd het redelijk stil. Dit jaar krijgen we eindelijk weer een nieuwe film te zien en volgend jaar verschijnt de eerste serie in de franchise.

Die serie moet debuteren op de zender FX en mogelijk op Disney+ in Nederland. De serie lijkt gewoon Alien te gaan heten en is al geruime tijd in ontwikkeling bij Fargo en Legion-showrunner Noah Hawley.

Meer dan een monster


Tijdens de podcast Kim Master’s The Business sprak Hawley over zijn plannen voor de serie. Hij richt zich niet alleen op horror. Hij weet dat hij meer moet doen dan alleen "de gevoelens die je had bij het kijken naar die eerste twee films" te herintroduceren.

"Het is een van de grootste monsters aller tijden," zei Hawley. "Als je erover nadenkt dat je ergens tien, twintig, dertig, veertig uur naar moet kijken en als je dan zelfs 60% waanzinnige horroractie laat zien, dan heb je nog steeds 40% van: 'waar hebben we het over? Waar gaat de show over?'"

Geen Prometheus


Ondanks dat de serie zich afspeelt voor de prequelfilms hoeven we geen link met die films te verwachten. "Ik geef de voorkeur aan het retrofuturisme van de eerste twee films, en dat is dan ook de keuze die ik heb gemaakt. Er zijn geen hologrammen; het gemak van de prachtige Apple Store-technologie is voor mij niet beschikbaar."



In de serie zie je rollen voor Sydney Chandler, Alex Lawther, Samuel Blenkin, Essie Davis, Adarsh Gourav, Kit Young, David Rysdahl en Timothy Olyphant. De opnames vinden plaats in het eerste half jaar van 2024 en volgend jaar verschijnt Alien op FX.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen