search
Hij las de geliefde boeken nooit, maar speelde een voortreffelijke rol in 'Game of Thrones'

Hij las de geliefde boeken nooit, maar speelde een voortreffelijke rol in 'Game of Thrones'

Het belang van een goed script: Game of Thrones heeft zichzelf en een acteur gered van de ondergang.

Adriennë Koolen
Het is heel lastig om een goede boekverfilming te maken, aangezien er rekening gehouden moet worden met een heleboel aspecten. Zo moet het verhaal dicht bij het originele bronmateriaal blijven, moeten acteurs hun personages door en door begrijpen en moet er rekening gehouden worden met een menigte boze fans die niet willen dat hun favoriete boek verpest wordt.

Het is altijd belangrijk dat een acteur zijn of haar personage helemaal begrijpt, maar dat is met boekverfilmingen nog belangrijker. Wanneer een acteur het originele bronmateriaal niet heeft gelezen, is dat namelijk vaak meteen duidelijk.

Game of Thrones


Toch kan een acteur zijn rol perfect uitvoeren zonder het bronmateriaal gelezen te hebben. Het is dan aan de schrijvers om een goed script te schrijven met alle belangrijke informatie en aan de regisseur om de acteur te begeleiden.

Dit pakte heel goed uit bij Charles Dance als Tywin Lannister in Game of Thrones. Dance heeft A Song of Fire and Ice nooit gelezen, maar verrassend genoeg was zijn personage spot-on.

Geprezen


Dance kon zich volledig in zijn personage vinden en dat werd geprezen door fans van de serie als fans van de boeken. Zo blijkt maar weer dat een goed script veel kan betekenen voor een serie.

Bekijk op instagram


Stream Game of Thrones op HBO Max.

Aanbevolen artikelen