search
Schrijvers 'Game of Thrones' negeren eerdere seizoenen in de locaties van seizoen 8

Schrijvers 'Game of Thrones' negeren eerdere seizoenen in de locaties van seizoen 8

De Game of Thrones schrijvers vergeten in seizoen 8 ineens alles van de voorgaande seizoenen.

Adriennë Koolen
Zelfs de allergrootste fans van Game of Thrones moeten toegeven dat het laatste seizoen niet het beste seizoen was van de serie. Er is over de jaren heen heel wat kritiek gegeven op het laatste seizoen en ook nu is er weer een ander aspect aangehaald.

Het lijkt namelijk alsof de schrijvers in het laatste seizoen alles zijn vergeten van de afgelopen seizoenen. Veel locaties zijn veranderd, maar dat kwam vaak als gevolg van oorlogen. Er is echter geen uitleg voor King’s Landing.

Een totaal andere plek


De hoofdstad van de Zeven Koninkrijken, King’s Landing, ligt dicht bij een oceaan en is omringd door een prachtig bos en een machtige berg. Gedurende de seizoenen ondergaat de stad wat veranderingen, maar niets had fans kunnen voorbereiden op seizoen 8.

Er gebeurt niets dramatisch met het landschap gedurende alle seizoenen. De natuur lijkt minder te worden, maar de bergen en het bos zijn og steeds goed te zien. Totdat de stad plotseling in een woestijn staat.

Een woestijn


In seizoen 8 wordt de stad ineens omgeven door een droge woestijn en geen enkel personage lijkt dit apart te vinden. Fans zijn natuurlijk meteen gaan speculeren over wat voor deze verandering gezorgd kan hebben.



Zo heeft reditter @BluejayPrime de theorie dat de bomen zijn omgehakt, zodat de stad zich beter kan verdedigen tegen vijanden. Gebruiker @poub06 denkt dat de locatie veranderd is door productiebeperkingen.

De schrijvers


Er zijn een heleboel theorieën te bedenken, maar toch geeft de plotselinge verandering het gevoel alsof de schrijvers geen zin hadden om een goede oplossing of uitleg te verzinnen.

Stream Game of Thrones op HBO Max.

Aanbevolen artikelen