search
Voor hij zijn grote films maakte speelde Bruce Willis in een opvallende tv-serie
Series / Specials

Voor hij zijn grote films maakte speelde Bruce Willis in een opvallende tv-serie

Bruce Willis brak door met de politieserie Moonlighting in de jaren tachtig, waarin hij samen met Cybill Sheppherd speelde.

Bruce Willis is natuurlijk een van de grote actiehelden uit de jaren tachtig. Voordat hij echt doorbrak met zijn Die Hard-films speelde hij een geweldige rol in een echt jaren tachtig pareltje: Moonlighting. De politieserie was immens populair en voor die tijd echt baanbrekend.

Hij is een van de meest gerespecteerde actiesterren van Hollywood. In 1985 schitterde hij samen met Cybill Sheppherd in deze politieserie. De rollen van de twee privédetectives David Addison en Maddie Hayes waren op hun lijf geschreven.

Blue Moon


Model Maddie Hayes blijft vrijwel berooid achter nadat ze door een beleggingsadviseur is bedrogen. Het enige wat ze nog heeft is een detectivebureau onder de naam Blue Moon Detective Agency. David Addison, de manager, overtuigt haar om het bureau verder samen te leiden. Vanaf dat moment vormen zij een dynamisch duo.

Moonlighting werd oorspronkelijk op ABC uitgezonden, telt 66 afleveringen en heeft vier jaar gedraaid. In elke aflevering werd het duo ingehuurd om een nieuwe zaak te onderzoeken. Drama, romantiek en comedy, daar bleef het publiek destijds voor thuis. De romantische chemie tussen de twee hoofdrolspelers spatte van het scherm.

Carrière


De serie wordt beschouwd als het begin van de carrière van Bruce Willis. Tevens betekende de serie voor Cybill Shepherd een heropleving van haar carrière. De serie werd geïntroduceerd met een anderhalf uur durende televisiefilm en won onder andere zes Emmy’s. Verder won de serie meerdere People's Choice Awards, Golden Globes en Directors Guild of America Awards



De serie was voor die tijd ook baanbrekend en zeer zeker bekend geworden omdat het regelmatig het vierde scherm doorbrak en ook omdat veel droomscènes effectief verbeeld werden: fantasy binnen comedy en drama. Dat was nog nooit eerder op deze manier vertoond.

Bijrollen van belang


De serie was bedacht door Glenn Gordon Caron, een van de producers van Remington Steele. Naast Bruce Willis en Sybill Sheppherd waren er ook bijrollen van belang weggelegd voor Allyce Beasley, Curtis Armstrong en Jack Blessing.



De serie was bij aanvang een grote hit. Na aflevering 14 van seizoen 3 nam de populariteit echter af, waarin Maddie en David openlijk hun relatie bekend maakten. Vanaf dat moment was de romantische spanning er vanaf. In 1989 werd de serie stopgezet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen