search
'Game of Thrones'-showrunners spreken zich uit: ''Dit zouden we anders hebben gedaan''

'Game of Thrones'-showrunners spreken zich uit: ''Dit zouden we anders hebben gedaan''

De showrunners komen met een verrassende verandering voor de serie.

Tom Veldman
Na het teleurstellende slotseizoen van Game of Thrones verdwenen showrunners David Benioff en D.B. Weiss jarenlang van het wereldtoneel. Met de naderende première van hun nieuwe serie 3 Body Problem staat het duo opeens weer in de spotlights.

In interviews wordt er uiteraard ook gevraagd naar Game of Thrones. In een gesprek met The Hollywood Reporter kregen ze de vraag of ze achteraf iets graag anders hadden willen doen.

Daenerys


Je zou verwachten dat ze iets zouden willen veranderen aan het laatste seizoen. De manier waarop Daenerys ten onder ging, bijvoorbeeld, of het einde van Jaime en Cersei.

De showrunners gaven echter een verrassend antwoord, en gingen zelfs helemaal terug naar seizoen 1. Fans herinneren zich nog wel het personage Mord, de cipier die Tyrion bewaakt toen hij gevangen zat in de 'sky cells' van de Eyrie.

Mord


''We hadden Mord terug moeten brengen in het verhaal'', zeiden Benioff en Weiss. ''We hadden de perfecte scène ervoor, die met Brienne of The Hound, in een herberg. Mord had de eigenaar kunnen zijn, die op de achtergrond aanwezig is.''Mord kun je in actie zien in seizoen 1 van Game of Thrones op
HBO Max.

Aanbevolen artikelen