search
Verreweg de coolste van allemaal, alles over 'The Fonz' uit het nostalgische 'Happy Days'
Series / Nieuws

Verreweg de coolste van allemaal, alles over 'The Fonz' uit het nostalgische 'Happy Days'

Henry Winkler speelde 'The Fonz' in de legendarische serie 'Happy Days'

Henry Winkler's iconische vertolking van Arthur Fonzarelli, beter bekend als 'The Fonz' in de tijdloze klassieker Happy Days, is nog altijd HET icoon van coolheid.

Happy Days, de nostalgische televisieklassieker die zijn debuut maakte in de jaren 70, neemt ons mee op een betoverende reis terug naar het Amerika van de jaren 50 en 60. Gecreëerd door Garry Marshall, is de serie niet alleen een viering van vervlogen tijden, maar ook een tijdloos portret van vreugde, vriendschap en familie.

Winkler


Geboren op 30 oktober 1945, begon Winkler zijn acteercarrière in de vroege jaren 70. Hij kreeg landelijke bekendheid met zijn iconische rol als 'The Fonz' in Happy Days. Daarvoor kreeg hij in 1977 en 1978 een Golden Globe. Winkler is inmiddels niet alleen meer acteur, maar ook regisseur, producer en schrijver. Hij won een Primetime Emmy Award in 2018 voor zijn rol in de serie Barry.

The Fonz was niet alleen de stoerste jongen in Happy Days maar hij werd ook een cultureel fenomeen. Zijn beroemde begroeting met de dubbele duim omhoog en het vermogen om een jukebox met een welgemikte klap aan de praat te krijgen, maakten van hem de koning van cool.

Heeeyyy


"Heeeyyy!" was niet zomaar een kreet; het was de uitdrukking van de relaxte en zelfverzekerde houding waarmee The Fonz door het leven ging. Zijn onnavolgbare charisma en zijn vermogen om zelfs de meest lastige situaties met stijl op te lossen, maakten hem geliefd bij kijkers van alle leeftijden.



In een interview uit 2018 met Winkler werd hem voorgehouden dat 'The Fonz' tijdens de uitzendingen misschien wel het grootste icoon op televisie was. Winkler reageerde door te stellen dat hij dat destijds wel erg eng vond. Hij werd ineens zo beroemd, maar vooral door de krachtige kenmerken van de rol die hij speelde.

Verschillend


Hij heeft ook toegegeven dat hoewel hij enkele kenmerken deelt met 'The Fonz', zoals loyaliteit aan vrienden en een onderliggend gevoel van boosheid ze fundamenteel verschillend waren van elkaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen