search
Angstaanjagende Nederlandse rampenserie verdwijnt bijna van Netflix: laatste kans om 'Als de dijken breken' te kijken
Series / Nieuws

Angstaanjagende Nederlandse rampenserie verdwijnt bijna van Netflix: laatste kans om 'Als de dijken breken' te kijken

De Nederlandse serie 'Als de dijken breken' verbeeldt hoe het moet zijn als Nederland grotendeels wordt opgeslokt door de zee.

Regelmatig haalt Netflix films en series van hun platform af, en ook de serie Als de dijken breken ontloopt niet aan dit lot. De Nederlandse serie over het onderlopen van ons laagliggende landje zal deze week nog worden verwijderd uit de catalogus van Netflix.

De zesdelige dramaserie was een co-productie tussen de Nederlandse EO en de Vlaamse VRT 1, en werd uitgezonden in 2016.

Hedendaagse waternoodsramp


Wat zou er gebeuren als Nederland en een deel van Vlaanderen zou onderlopen als de dijken breken? Dat niet eens zo onwaarschijnlijke scenario wordt uitgewerkt in deze dramaserie, die via verschillende perspectieven laat zien wat een moderne waternoodsramp zou doen met de Nederlandse en Vlaamse bevolking.

De serie behandelt vragen als: wat blijft er over van ons Nederland in het heden onder zou lopen? Wat zijn de rampzalige gevolgen, en vooral, hoe bouw je je leven, hoe bouwen we Nederland weer op?

Cast


In de serie spelen onder andere Gijs Scholten van Aschat, Susan Visser, Loek Peters, Bianca Krijgsman, Janni Goslinga en Frank Lammers.



In 2016 wist iedere aflevering meerdere miljoenen kijkers te trekken, verspreid over Nederland en België. Erna reisde de serie door naar Netflix.

Bijna verwijderd


Na 25 januari zal Als de dijken breken niet langer te zien zijn bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen