search
Stephen Kings 'The Dark Tower' krijgt herkansing als tv-serie: Dit weten we
Series / Nieuws

Stephen Kings 'The Dark Tower' krijgt herkansing als tv-serie: Dit weten we

De legendarische boekenserie krijgt na de mislukte verfilming een nieuwe kans als tv-serie.

In 2017 zagen we de eerste verfilming van The Dark Tower, de legendarische boekenserie van schrijver Stephen King. Ondanks de aanwezigheid van acteerkanonnen Matthew McConaughey en Idris Elba was de film een flop. Zowel critici als publiek beoordeelden de film negatief en financieel presteerde hij matig.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuwe verfilming in de vorm van een serie. Die gaat geproduceerd worden door Amazon Prime Video, met niemand minder dan Mike Flanagan achter het roer.

Cast


Flanagan is bij horrorfans bekend als de maker van inmiddels een hele rits series. Onder andere The Haunting of Hill House en The Fall of the House of Usher komen van zijn hand.

In veel van zijn series speelt actrice Carla Gugino een rol. Recentelijk liet ze weten dat ze ook in gesprek is voor een rol in The Dark Tower. Een andere acteur die vaak met Flanagan werkt, Henry Thomas, heeft ook aangegeven interesse te hebben.

Boeken


Ook is er goed nieuws voor boekenfans die teleurgesteld waren met de film uit 2017: Flanagan heeft aangegeven veel dichter bij het bronmateriaal te willen blijven. Een lange serie biedt natuurlijk ook de mogelijkheid om dat te doen.



Het zal nog wel even duren voor we de Dark Tower-serie kunnen bekijken. Tot dan kun je de andere series van Mike Flanagan bewonderen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen