search
Negeert seizoen 4 van 'True Detective' nu opeens het tweede en derde seizoen?
Series / Nieuws

Negeert seizoen 4 van 'True Detective' nu opeens het tweede en derde seizoen?

Zijn de overeenkomsten puur toeval of speelt hier iets anders?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Na het uitkomen van de eerste trailer gingen er al snel geruchten rond dat True Detective: Night Country heel veel overeenkomsten heeft met seizoen 1 van True Detective. Is dit werkelijk zo of zijn de reacties van kijkers overdreven?

Na het zien van de trailer waren veel fans ervan overtuigd dat de bovennatuurlijke elementen zowat rechtstreeks uit seizoen 1 kwamen. Toch is Night Country een gloednieuw verhaal dat zich afspeelt in Alaska met nieuwe personages.

Overeenkomsten


Ondertussen zijn er twee afleveringen van Night Country uit en de overeenkomsten tussen de seizoenen wordt alleen maar groter. Zo is de grootste overeenkomst het spiraalteken. Deze is te zien in seizoen 1 van True Detective, maar speelt ook een centrale rol in Night Country.

Aan de ene kant is een spiraal een onschuldig teken dat samenhangt met het overkoepelende True Detective-motto: Tijd is een platte cirkel. Aan de andere kant is het zeer opvallend dat dit teken zo’n grote rol speelt in beide seizoenen.

Een belangrijke familie


Bovendien zit er in beide seizoenen dezelfde familie, namelijk de familie Tuttle. De Tuttles zijn de familie achter de sekte in True Detective en één van hun leden stond centraal in dat seizoen.



In de nieuwste aflevering van Night Country werd onthuld dat de familie Tuttle het TSALAL-onderzoekslaboratorium financierde. In dit laboratorium zijn veel wetenschappers vermist geraakt en de connectie naar de Tuttles is dan ook zeker geen toeval.

Een groot verband


Al deze details zorgen er dus voor dat True Detective seizoen 1 en Night Country heel erg met elkaar verbonden zijn. Dit kan geen puur toeval zijn, maar het grote plan hierachter is nog niet bekend.

Stream Night Country op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen