search
Dit was de eerste keus voor Walter White in 'Breaking Bad', Bryan Cranston te licht bevonden
Series / Featured

Dit was de eerste keus voor Walter White in 'Breaking Bad', Bryan Cranston te licht bevonden

Schrijver Vince Gilligan moest zijn overtuigingskracht inzetten om Bryan Cranston de rol te laten spelen.

Breaking Bad werd in in eerste instantie afgewezen door meerdere grote zenders zoals HBO, Showtime en FX. Toen het Amerikaanse AMC en Sony Television Pictures de serie uiteindelijk lieten maken, zagen ze Bryan Cranston echter totaal niet zitten.

Gevierde Hollywoodacteurs John Cusack en Matthew Broderick kregen naar verluidt het scenario toegestuurd, waarop ze alleen maar 'ja' hoefde te zeggen. Toen dit niet gebeurde, maakte dit de weg vrij voor Cranston.

The X-Files


Gilligan was onder de indruk van Cranstons prestatie in The X-Files, waarin hij in de aflevering Drive (seizoen 6, afl. 2) de antagonist Patrick Crump speelde.

Bij AMC was hogerhand jammer genoeg niet onder de indruk. De acteur heeft nu eenmaal de nodige komedieseries op zijn naam staan (zoals Malcolm in the Middle) waardoor getwijfeld werd aan zijn vaardigheden voor een dramaserie.

Alles uit de kast


De Breaking Bad-schrijver trok echter alles uit de kast. Gilligan legde aan THR uit: "We hadden iemand nodig die angstaanjagend kon zijn maar die tegelijkertijd iets menselijks had. Bryan [Cranston] zette dit perfect neer". Hieronder is Bryan Cranston te zien in The X-Files:



Toen Gilligan uiteindelijk de tape met de desbetreffende aflevering van The X-Files liet zien gingen de topmensen uiteindelijk overstag. Breaking Bad was een feit. Cranston won maar liefst drie Emmy Awards als Beste Acteur in een Dramaserie en de neo-western schreef tv-geschiedenis.

Netflix


Breaking Bad kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen