search

Ons nieuws van woensdag 24 januari 2024

Recensie Netflix-serie 'Griselda'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Griselda'

De vrouwelijke Tony Montana stuit op veel weerstand van mannen... en dat is zielig?

Regie: Andrés Baiz | Cast: Sofia Vergara (Griselda Blanco), Martin Rodriguez (Rivi), Juliana Aidén Martinez (June), Camilo Jimenez Varon (Rafa), Vanessa Ferlito (Isabel), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 48-59 minuten | Jaar: 2024

De laatste jaren zijn er, terecht, heel wat films en series verschenen over ondermijnde en onderschatte vrouwen . Meerdere daarvan draaiden om een vrouw die een bijdrage leverde aan de kunsten, maar door haar man werd gedwongen om haar werk met zijn naam te ondertekenen. Gelukkig weten we nu beter. Maar de makers van Griselda lijken het niet helemaal te snappen. Ja, het was voor deze vrouw zeker moeilijker dan voor mannen om een voet tussen de deur te krijgen, maar aangezien dit verhaal gaat over een drugsbarones hoeven we toch zeker blij te zijn met haar succes?

De Colombiaanse Griselda Blanco vlucht naar Miami nadat ze haar gewelddadige echtgenoot heeft vermoord. Aangezien ze al een connectie heeft met een cocaïneleverancier besluit ze drugsbaas te worden. Maar Miami heeft er al meerdere en deze heren hebben geen behoefte aan een nieuwe concurrent. En aan een vrouwelijke al helemaal niet. Griselda laat zich niet tegenhouden.

Blanco heeft echt bestaan, maar Griselda is het type serie waarvan 'het waargebeurde verhaal' niet al te letterlijk moet worden genomen. De echte Griselda Blanco werd niet pas op latere leeftijd misdadiger (ze vermoordde al iemand toen ze elf jaar oud was) en had al criminele praktijken in de VS voordat ze in Miami belandde.

De eerste vier afleveringen gaan over de klim naar de top, die voor een vrouw veel moeilijker is dan voor een man. Dat is natuurlijk niet onwaar, maar de makers proberen daarmee sympathie op te wekken. Er moet worden gejuicht bij elke keer dat een bedreigde en vernederde Griselda van zich afbijt door gewelddadig terug te slaan. Of eigenlijk: wanneer ze mannen inhuurt om het namens haar te doen.

Nee, dit is echt het meest ongepaste plot om zo'n thema op te plakken. In Scarface gedraagt de door Al Pacino gespeelde Tony Montana zich als een arrogante patser, waardoor het wel duidelijk is dat deze gast wellicht even van zijn succes mag genieten maar uiteindelijk ten onder zal gaan. Griselda wordt neergezet als slachtoffer van het patriarchaat.

Ze wordt gespeeld door Sofia Vergara, bekend van Modern Family en andere komische producties. Haar opvoeren als drugsbarones lijkt stuntcasting, maar dat blijkt niet het geval. Vergara heeft een vaste look, dus door een andere make-upstijl (en mogelijk een nepneus) is ze in de eerste instantie bijna onherkenbaar; enkel de stem geeft weg dat zij het is.

Net zoals in haar eerdere rollen wisselt Vergara tussen zeer goed en minder goed acteerwerk. Vooral wanneer ze Engels spreekt en een diep emotionele scène moet overbrengen schiet ze tekort. Maar wanneer ze Spaans spreekt, haar eigen taal, zijn haar lollige personages snel vergeten. Op stille momenten is ze zelfs dreigend. Griselda heeft een raar trekje: ze tekent met haar sigaret over de horizonlijn. Wanneer ze dat doet, komt Vergara overtuigend over als iemand waar je niet mee moet sollen.

De serie speelt zich eind jaren zeventig en begin jaren tachtig af. Die periode wordt tot leven gewekt met decors om je vingers bij af te likken. Enkele getoonde locaties kunnen onmogelijk een set zijn, wat betekent dat ergens nog een typische jarenzeventiglobby bestaat, inclusief glazen wandlift. De enige keer dat de illusie wordt doorbroken is wanneer iemand in een huis op de prairie wordt getoond. Het raam toont overduidelijk een nepuitzicht waarin zelfs tuimelkruid voorbij rolt. Voor de rest creëert het productieteam een feilloos tijdsbeeld.

Zo traag als Griselda's opkomst in vier afleveringen wordt getoond, zo snel slaat het om in aflevering vijf. Die begint drie jaar later en lijkt heel wat stappen te hebben overgeslagen. Wie van mening is dat Jack Nicholson in The Shining te snel van normaal naar psychopathisch gaat: Griselda bewijst dat het nog veel sneller kan. Wel is het een voordeel dat vanaf dit punt van de kijker geen medeleven meer wordt verwacht.

Daarna volgt al de laatste aflevering, waarin het verhaal een beetje met een sisser afloopt. Griselda neemt een besluit dat ergens onvoorspelbaar en doordacht is, maar wel de mogelijkheid voor een daverend hoogtepunt verplettert. Vooral omdat de serie tegen die tijd de volle aandacht heeft gewonnen. Net wanneer de kijkervaring comfortabel is omdat je niet langer hoeft te sympathiseren met een topcrimineel, komt de serie met een zachte, vroege landing ten einde.

Wat Griselda precies probeert te vertellen is niet helemaal duidelijk. Misschien de gebruikelijke wijsheid dat hoogmoed voor de val komt, maar dat zou een luie uitvlucht zijn. Desondanks niet verkeerd om een keer een waargebeurd drugsdrama te zien waarin een vrouw de boel runt. Het is ook zeker geen gevoelloze serie; Griselda heeft drie zoons die tegen wil en dank worden meegesleurd in haar wereldje. Maar dit is haar verhaal en het verloopt voornamelijk via de bekende weg.

★★★☆☆

Griselda is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Welcome to Samdalri'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Welcome to Samdalri'

De romance tussen de twee hoofdpersonen is de minst interessante verhaallijn in dit K-drama.

Regie: Yeong-hoon Cha | Cast: Chang-wook Ji (Yong Pil Cho), Hye-sun Shin (Eun Hye/Sam Dal Cho), Mi-kyung Kim (Mi-ja Ko), Mi-na Kang (Hae-dal Jo), Dong-mi Shin (Jin-dal Jo), e.a. | Afleveringen: 16 | Speelduur: 61-76 minuten | Jaar: 2023

Welcome to Samdalri introduceert hoofdpersoon Samdal onmiddellijk als een pittige dame die niet met zich laat sollen: haar vreemdgaande vriend krijgt van haar een bak rot voedsel over zich uitgestort. Echter, wanneer een assistente haar glansrijke carrière als fotografe saboteert, vecht Samdal vreemd genoeg niet terug, maar vlucht ze liever met de staart tussen de benen naar geboortedorp Samdalri. En daar loopt ze klagend rond, te midden van diverse bijpersonages die eigenlijk veel interessanter zijn.

Bij haar terugkeer komt ze haar ex Yong Pil tegen, wat het begin is van een langdradige verzoening. Flashbacks laten zien wat er is misgegaan tussen dit tweetal. Het is ongetwijfeld de bedoeling daarmee de kijker stukje bij beetje te laten ontdekken wat hun breuk veroorzaakte, maar ze hebben eerder een verwarrend effect. Zo vond de breuk plaats in hun geboortedorp, maar waren Samdal en Yong Pil destijds al met hun vrienden naar Seoul verhuisd.

De tijdlijnen lijken dus niet te kloppen en het helpt niet dat de serie rare sprongen in de tijd maakt. Soms worden hele scènes opnieuw getoond, maar dan uitgebreider of vanuit een ander perspectief. Wie dan niet direct doorheeft naar een reeds behandeld verhaalonderdeel te kijken, zal op die momenten een verwarrend déjà vu ervaren.

Het onderliggende thema is de in Zuid-Korea welbekende angst voor gezichtsverlies, die vaker in K-drama wordt verkend. De druk om te vertrekken van het platteland om het te maken in de stad is groot, waarbij falen en naar huis moeten terugkeren het allerergste is wat kan gebeuren. De angst om te falen zal voor veel Nederlandse kijkers wat moeilijker te begrijpen zijn, met name hoe Samdal daar zo in doorslaat.

Dat Samdal niet vecht om haar carrière te redden is erg tegenstrijdig. Als haar baan kwijtraken zo gênant is, zou ze toch als een malle bezig moeten zijn om deze te behouden? Maar er zijn ook zaken waar Samdal zich zodanig voor schaamt dat de angst dat deze aan het licht komen haar juist ervan weerhoudt actie te ondernemen. Toch overheerst het gevoel dat het vreemd is dat deze powervrouw haar droomcarrière zo makkelijk opgeeft. Dat ze in een slachtofferrol kruipt maakt het nog wat moeilijker te begrijpen.

De verzoening tussen Samdal en Yong Pil verloopt traag en onnodig ingewikkeld. De kijker mag diverse afleveringen toekijken hoe die twee ruziemaken over wie van hen het einde van de relatie heeft geïnitieerd. Pas na eindeloos wachten gaan ze eindelijk zitten om uit te praten wat er nou precies is gebeurd.

Samdals schaamte over haar terugkeer en kwijtgeraakte baan weerhoudt haar ervan open en eerlijk met Yong Pil te communiceren, maar haar onwil om hier iets aan te doen is een groeiende ergernis. Vindt ze gezichtsverlies lijden echt zo erg of zit er meer achter? Even lijkt het daarop en is de kijker geneigd geduld op te brengen voor een verhelderende verklaring. Maar dit geduld wordt uiteindelijk niet beloond.

Liever ziet de kijker meer van de vele grappige of intrigerende bijpersonages, zoals Samdals moeder. Voor haar werk als haenyeo duikt zij naar zeevruchten, waarvoor ze geen zuurstofflessen gebruikt en dus haar adem lang in moet houden. Misschien een bekend fenomeen in Zuid-Korea, maar op de gemiddelde Nederlander zal deze vrouw behoorlijk indruk maken. Ze is een vrouw op leeftijd die elke dag op deze manier de zee trotseert, met alle gevolgen van dien.

Ook andere personages, zoals Samdals zussen of de vrienden van Samdal en Yong Pil, zijn interessanter en zouden een betere basis voor een verhaal vormen. Bijvoorbeeld een verhaal over drie zussen die elk verschillend zijn en toch op elkaar lijken, resulterend in een even onwaarschijnlijke als herkenbare zusterband. Of dat van een vriendengroep die worstelt met geld en hoe hun zoektocht naar werk in de grote stad hen verbindt maar uiteindelijk ook zal verscheuren.

Ook de droom of de druk om te slagen in de stad en het daarmee onlosmakelijk verbonden thema van falen in het geboortedorp is interessant, maar wordt net als vele plotpunten en personages onvoldoende uitgewerkt. Waren al deze elementen apart van elkaar als basis gebruikt, dan had dat voor drie of vier mooie series kunnen zorgen. Maar het heeft niet zo mogen zijn. Zelfs een haenyeo zou haar adem niet inhouden in afwachting van een tweede seizoen.

★★☆☆☆

Welcome to Samdalri is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel verrast door in 'Daredevil: Born Again' de schurk Bullseye terug te laten keren
Series / Nieuws

Marvel verrast door in 'Daredevil: Born Again' de schurk Bullseye terug te laten keren

'Daredevil: Born Again' herintroduceert een schurk die geliefd is onder fans.

Fans van Daredevil kijken al tijden uit naar de reboot die op Disney+ zal verschijnen. Nu is er extra goed nieuws: naast Daredevil zelf, keert er ook een bekende schurk terug in de serie.

Daredevil: Born Again begon recentelijk weer met filmen, nadat de opnames waren stilgezet vanwege de stakingen. Er is in de tussentijd wel een aantal dingen veranderd. In plaats van 18 afleveringen zal het eerste seizoen nu bestaan uit ongeveer 13 afleveringen, net als bij Netflix het geval was.

Bullseye


Ook zal er waarschijnlijk een nieuwe pilot gefilmd worden. De vijf of zes afleveringen die al opgenomen zijn zullen echter wel gewoon behouden worden. Naast deze veranderingen, is er nu ook bekend geworden dat de schurk Bullseye terugkeert.

Bullseye/Benjamin Poindexter zal opnieuw gespeeld worden door de fan-favoriete acteur Wilson Bethel, die we ook zagen in het derde seizoen van de originele serie. Volgens Comicbook is hij te zien in drie afleveringen van het eerste seizoen.

Reboot


De reboot gaat over de strijd tussen Daredevil/Matt Murdock (Charlie Cox) en Kingpin/Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio). Jon Bernthal keert terug in de rol van The Punisher/Frank Castle.



De precieze releasedatum van Daredevil: Born Again is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit rond januari 2025 zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix Originals: in februari en maart verschijnen 3 ware uitblinkers op Netflix
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix Originals: in februari en maart verschijnen 3 ware uitblinkers op Netflix

Netflix komt in 2024 onder meer met deze drie grote nieuwe series: Avatar, 3 Body Problem en The Gentlemen.

Gisteren werd het tweede seizoen van Squid Game bevestigd en verscheen de trailer voor Avatar: The Last Airbender. Grote nieuwtjes voor de leidende streamingdienst.

Avatar is een van de drie grote nieuwe Netflix Originals die in 2024 verschijnen op Netflix. Hieronder een overzicht van de "grote drie".

Februari en maart


Op 22 februari verschijnen de negen afleveringen van Avatar: The Last Airbender online. Netflix hoopt ongetwijfeld een vergelijkbaar succes als dat werd neergezet met One Piece. De fans hopen dat ongetwijfeld ook, maar de meesten kunnen het debacle The Last Airbender uit 2010 van regisseur M. Night Shyamalan nog herinneren.

Een origineler project is 3 Body Problem van het drietal David Benioff, D. B. Weiss (Game of Thrones) en Alexander Woo. Met acht afleveringen debuteert de boekverfilming van Liu Cixin op 21 maart, al vrij snel na Avatar dus. Wil je de eerste trailer zien? Deze vind je in ons artikel 3 Body Problem van Netflix: trailer belooft huiveringwekkende spanning en spectaculaire beelden.

The Gentlemen


Guy Ritchie komt in maart met The Gentlemen, een spin-off van zijn eigen misdaadfilm uit 2019. Dit keer geen Matthew McConaughey en Colin Farrell, maar Theo James als het voornaamste gezicht. Hieronder zie je de eerste trailer.



Bovengenoemde drie series lijken de grootste nieuwe series van Netflix in 2024, al kunnen er nog andere grote projecten voor dit jaar aangekondigd worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Disney+-serie 'Dragons of Wonderhatch'
Recensie

Recensie Disney+-serie 'Dragons of Wonderhatch'

Een interessant uitgangspunt wordt tenietgedaan door een slaapverwekkend tempo en houterig acteerwerk.

Regie: Kentarô Hagiwara, Takashi Ôtsuka| Cast: Sena Nakajima (Nagi), Taiken Okudaira (Thaim), Mackenyu (Akhta), Emma (Son), Shunsuke Takeuchi (Guphin), Rena Tanaka (Hana), Kenjirô Tsuda (Jairo), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 33-51 minuten | Jaar: 2023-2024

Dragons of Wonderhatch begint in een karakteristieke animewereld met zwevende steden, Pokémonachtige wezens, helden en natuurlijk een superschurk. Die laatste schiet magische bubbels om zijn tegenstanders uit de weg te ruimen. Wie geraakt wordt verdwijnt naar een andere dimensie, waarin alles er fotorealistisch uitziet en draken niet bestaan: hedendaags Japan.

In deze parallelle realiteit (de echte wereld dus) kampt de schuchtere scholier Nagi nog steeds met het verdriet om de verdwijning van haar moeder, die een begenadigd mangatekenaar was. Een van haar creaties was de fantasiewereld Upananta. Als er plotseling een draakje en zijn jonge berijder in het huis verschijnen, begint een avontuur waarbij de grenzen tussen beide werelden steeds meer vervagen. Veel van de mensen die uit Upananta in Japan verzeild zijn geraakt, zoeken een manier om weer terug te keren. Maar sommigen denken dat ze een andere, meer duistere, opdracht hebben. Nagi is ongewild een spil in hun plan.

De afwisseling tussen de getekende fantasiewereld en het moderne Yokosuka in liveaction is een mooi uitgangspunt. In manga en anime wordt dit het isekai-genre genoemd. Er is een sterke onderlinge afhankelijkheid tussen beide realiteiten. Dit is in het begin van de serie erg grappig; de mangafiguren proberen bijvoorbeeld te achterhalen wat manga nou precies is en het is leuk om van bepaalde personages zowel de animeversie als de liveactionversie te zien. Het schattige blauwe draakje Guphin wordt nog schattiger als hij de oversteek maakt naar de echte wereld. Adequate CGI zorgt ervoor dat de fantastische elementen ook daar geloofwaardig zijn.

De tekenstijl van de animesegmenten is mooi, maar vrij standaard. Veel bevroren poses, grote ogen, gekleurd haar en gevechten met magische stralen. Ook de mythologie en epische strijd van Upananta zijn bekende kost, maar dat maakt ze niet minder interessant. De nadruk van de serie ligt echter op de belevenissen van Nagi en de Upanantans die naar de echte wereld zijn getoverd. Hoewel de fantasiewereld met de ondergang wordt bedreigd, raakt de kijker toch vooral betrokken bij de mensen van vlees en bloed. Er is een hint van romantiek en de kracht van verbeelding staat centraal.

De liveactionscènes zijn echter veel te traag en het acteerwerk is vaak erg houterig. In de dialogen en monologen, die bol staan van de plotuitleg, valt na elke zin een pauze en de acteurs lijken soms langzaam in slaap te sukkelen terwijl ze hun tekst opzeggen. Ook is de logica niet altijd evident. Veel van de loyaliteitswisselingen en motivaties komen nogal geforceerd over.

Vooral tegen het einde loopt iedereen maar een beetje achter elkaar aan, zijn er willekeurige (veel te lange) gevechten en voelen de plotwendingen niet verrassend meer, maar vooral erg irritant. Het is jammer dat de zwakke punten deze serie zo omlaag halen, want het uitgangspunt steekt vernuftig in elkaar en had een betere uitwerking verdiend. De draken van Wonderhatch zijn helaas geen hoogvliegers.

★★☆☆☆

Dragons of Wonderhatch is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Geliefde schrijver domineert op Netflix: drie series van Harlan Coben staan in de Netflix Top 10
Series / Nieuws

Geliefde schrijver domineert op Netflix: drie series van Harlan Coben staan in de Netflix Top 10

Er staan maar liefst drie series van schrijver Harlan Coben in de Netflix top 10.

Netflix heeft enige tijd geleden een meerjarige deal gesloten met schrijver Harlan Coben. De bedoeling was om verfilmingen van een boel van het materiaal van de zeer goed verkopende schrijver te maken. We kunnen inmiddels wel al stellen dat dit een zeer succesvolle deal is.

De serie Fool me Once staat al een tijdje fier bovenaan in de Netflix top 10. Door dit succes zijn de Netflix-kijkers ook andere series die gebaseerd zijn op boeken van Coben gaan zoeken.

Meerdere series


De titels The Stranger en Safe, die al veel langere tijd op Netflix stonden, zijn daardoor opnieuw zwaar in de belangstelling te komen staan en hebben nu ook weer een plek in de top 10 van de meest bekeken series gevonden.

De deal gaat om veertien van de dertig boeken die Coben schreef. De boeken van Coben verkochten samen meer dan 75 miljoen keer, waarmee het met zijn populariteit wel goed zit. Daar komt bij dat hij de eerste schrijver is die alle drie de prestigieuze mystery/thrillerprijzen won: de Edgar, Shamus en Anthony Award.

Kijken


Kijk zijn nieuwste serie Fool me Once hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: dit zijn de beste series van januari die je niet mag missen (tot nu toe)
Series / Featured

SerieTotaal tipt: dit zijn de beste series van januari die je niet mag missen (tot nu toe)

Deze series op Netflix, HBO Max en Disney+ spannen volgens onze bescheiden mening de kroon.

Op SerieTotaal kan je recensies vinden van de meest uiteenlopende series, die zijn uitgebracht door de grote streamingdiensten van Nederland. Dit is tot nu toe de stand in januari, met de grote winnaar op de bank van Disney+.

Hieronder is een overzicht te vinden van de hoogst scorende titels van de afgelopen maand.

Boy Swallows Universe





★★★★☆

Synopsis: Een jongetje dat in de jaren 80 opgroeit in de buitenwijken van Brisbane, wordt geconfronteerd met de harde realiteit van het leven en het naderende onheil dat zijn gezin bedreigt.

Recensie: "'Boy Swallows Universe' is een kunststuk dat je recht in het hart raakt. De personages krijgen zo ontzettend veel uitdieping dat ze je onmogelijk onberoerd laten."

Lees de rest van de recensie.

True Detective seizoen 4





★★★★☆

Synopsis: Volgt het onderzoek achter de verdwijning van acht mannen van een onderzoeksstation. In dit seizoen spelen Jodie Foster en Kali Reis de rollen van detectives Liz Danvers en Evangeline Navarro.

Recensie: "... [D]it vierde seizoen [is] een vrouwenproject. Dat maakt de serie geenszins zachter. Sterker nog: het mistroostige en ijskoude Alaska is misschien wel de meest rauwe setting van 'True Detective' ooit."

Lees de rest van de recensie.

The Artful Dodger





★★★★★

Synopsis: Speelt zich af in het Australië van 1850 en volgt het volwassen dubbelleven van Charles Dickens' beroemde dievenprins Dodger, die nu chirurg is maar zijn voorliefde voor misdaad niet van zich af kan schudden.

Recensie: "'The Artful Dodger' is de perfecte botsing tussen 'Peaky Blinders' en 'Da Vinci's Demons'. Fijne, speelse opzet. Dat vleugje chaos afgewerkt met blitse muziekjes werkt gewoon als een trein, juist omdat het totaal niet bij de tijdgeest past maar desondanks trouw blijft aan Charles Dickens' gedachtegoed."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 gewelddadige maffiaseries weten flink huis te houden op NPO Plus
Series / Featured

Deze 4 gewelddadige maffiaseries weten flink huis te houden op NPO Plus

Heb jij deze bikkelharde crimeseries al van je lijstje kunnen strepen?

Toe aan een avondje keiharde misdaad? Dan wil je misschien wel één van deze vette misdaadseries op NPO Plus overwegen over de georganiseerde misdaad in binnen- én buitenland.

Kin



Ierse misdaadserie over de familie Kinsella. Zij hebben een belangrijke rol in het drugscircuit van Dublin en willen meer macht. Bekijk nu bij NPO Plus.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Klem



De levens van belastingambtenaar Hugo en topcrimineel Marius raken steeds meer met elkaar verstrengeld via hun dochters, die onafscheidelijke hartsvriendinnen zijn. Bekijk nu bij NPO Plus.



1985



1985 volgt de vrienden Marc en Franky, en diens zus Vicky in de turbulente jaren 80. Marc en Franky verhuizen naar Brussel voor een carrière bij de Rijkswacht. Al snel worden de drie jongeren meegezogen in een spiraal van misdaden die worden toegeschreven aan de zogenaamde Bende van Nijvel. Bekijk nu bij NPO Plus.

Lees de recensie van SerieTotaal.



Stanley H.



Dramaserie over een van de beruchtste criminelen ooit: Stanley Hillis. Stanley H. ontwikkelt zich van een jonge bankrover/inbreker tot een gehaaide, puissant rijke en ongrijpbare drugshandelaar. Bekijk nu bij NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvel-serie 'X-Men '97' van Disney+: Eerste beelden uit de veelbelovende opvolger van de '90-hit
Series / Foto's

Marvel-serie 'X-Men '97' van Disney+: Eerste beelden uit de veelbelovende opvolger van de '90-hit

Fans zijn laaiend enthousiast over het vervolg, en de eerste beelden zijn veelbelovend.

X-Men: The Animated Series liep van 1992 -1997 en was een knaller. Disney+ komt in de loop van dit jaar met het vervolg, en X-Men Film News heeft nu de eerste foto's op X-Twitter gezet.

We zien de vertrouwde gezichten op de afbeeldingen. Denk hierbij aan Jean Grey, Cyclops, Storm, Wolverine, Rogue, Beast en Magneto. Vooralsnog is echter niet iedereen vertoond.

Meer detail


Het ontwerp laat zien dat de hoofdpersonen hun vertrouwde uiterlijk hebben behouden. Wel zijn ze strakker getekend en met meer detail.

Over de plot is nog niet zoveel bekend, behalve dat Mister Sinister de voornaamste antagonist van het verhaal is.

Nieuw personage


In de bovenste rij is als tweede van rechts een nieuw personage te zien, genaamd Sunspot. Vooralsnog ontbreken Nightcrawler en Cable op de afbeeldingen, evenals Mister Sinister en de Sentinels.



Waarschijnlijk zullen deze wat later te bekijken zijn voor de officiële première. Op die manier hebben de fans alvast een blik kunnen werpen op de geliefde personages uit de populaire animatiehit. X-Men '97 komt in de loop van 2024 op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit was de eerste keus voor Walter White in 'Breaking Bad', Bryan Cranston te licht bevonden
Series / Featured

Dit was de eerste keus voor Walter White in 'Breaking Bad', Bryan Cranston te licht bevonden

Schrijver Vince Gilligan moest zijn overtuigingskracht inzetten om Bryan Cranston de rol te laten spelen.

Breaking Bad werd in in eerste instantie afgewezen door meerdere grote zenders zoals HBO, Showtime en FX. Toen het Amerikaanse AMC en Sony Television Pictures de serie uiteindelijk lieten maken, zagen ze Bryan Cranston echter totaal niet zitten.

Gevierde Hollywoodacteurs John Cusack en Matthew Broderick kregen naar verluidt het scenario toegestuurd, waarop ze alleen maar 'ja' hoefde te zeggen. Toen dit niet gebeurde, maakte dit de weg vrij voor Cranston.

The X-Files


Gilligan was onder de indruk van Cranstons prestatie in The X-Files, waarin hij in de aflevering Drive (seizoen 6, afl. 2) de antagonist Patrick Crump speelde.

Bij AMC was hogerhand jammer genoeg niet onder de indruk. De acteur heeft nu eenmaal de nodige komedieseries op zijn naam staan (zoals Malcolm in the Middle) waardoor getwijfeld werd aan zijn vaardigheden voor een dramaserie.

Alles uit de kast


De Breaking Bad-schrijver trok echter alles uit de kast. Gilligan legde aan THR uit: "We hadden iemand nodig die angstaanjagend kon zijn maar die tegelijkertijd iets menselijks had. Bryan [Cranston] zette dit perfect neer". Hieronder is Bryan Cranston te zien in The X-Files:



Toen Gilligan uiteindelijk de tape met de desbetreffende aflevering van The X-Files liet zien gingen de topmensen uiteindelijk overstag. Breaking Bad was een feit. Cranston won maar liefst drie Emmy Awards als Beste Acteur in een Dramaserie en de neo-western schreef tv-geschiedenis.

Netflix


Breaking Bad kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max heeft met 'True Detective: Night Country' weer een enorme hit te pakken
Series / Nieuws

HBO Max heeft met 'True Detective: Night Country' weer een enorme hit te pakken

HBO heeft na jaren van afwezigheid met seizoen vier weer een regelrechte hit te pakken.

Sinds vorige week is het langverwachte vierde seizoen van het spannende True Detective uitgekomen, en nu blijkt dat kijkers weer massaal afstemmen op het nieuwste seizoen Night Country.

Met nog maar twee afleveringen die uit zijn lopen de kijkcijfers alweer in de miljoenen. In Amerika zijn deze gemeten en daar was afgelopen zondag een stijging te zien van 28% ten opzichte van aflevering één.

Night Country is een succes


Vorige week debuteerde het vierde seizoen met een kijkersaantal van 2 miljoen, en dat was afgelopen zondag 2,26 miljoen. HBO kijkt met enthousiasme naar de stijgende lijn, ook gezien het nu al beter doet dan andere HBO-hitseries.

Ter vergelijking, het veelgeprezen vierde seizoen van Succession ging in première met 2,3 miljoen kijkers, terwijl het profiteerde van het recentere einde van het derde seizoen, terwijl True Detective al vijf jaar niet meer op de buis is geweest.

Spanning om niet te missen


True Detective: Night Country volgt rechercheurs Liz Danvers (Jodie Foster) en Evangeline Navarro (Kali Reis) terwijl ze de verdwijning onderzoeken van acht mannen die de Tsalal Arctic Research Station in Ennis, Alaska, runnen. Naast Foster en Reis bestaat de cast uit onder anderen Finn Bennett, Fiona Shaw en Christopher Eccleston.



Kijk alle afleveringen van True Detective op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 'What If...?' seizoen 3 verraden Red Guardian, Captain American en meer
Series / Foto's

Eerste beelden 'What If...?' seizoen 3 verraden Red Guardian, Captain American en meer

In het derde seizoen zullen weer meerdere alternatieve tijdlijnen in het MCU worden uitgediept.

Nieuwe beelden zijn opgedoken van het derde seizoen van de Marvel-serie What If…?, die verklappen dat Red Guardian en Captain America hun opwachting zullen maken in alternatieve tijdlijnen van het MCU. Naar verwachting zal de serie nog in 2024 te zien zijn.

Om ondertussen te begrijpen wat er in elke Marvel-serie en Marvel-film gebeurt, is er een hoop voorkennis nodig. Gelukkig heeft Marvel met de serie What If…? het overbodig gemaakt om veel van de canon te weten, door juist te focussen op een alternatieve loop van omstandigheden.

Eerdere seizoenen


Het tweede seizoen van What If…? werd met veel succes gelanceerd tijdens de kerstvakantie van 2023, wat veel kijkers opleverde en een hoge verwachting voor het komende seizoen.

Nu hebben de makers van de animatieserie op sociale media hun fans bedankt, en hen direct getrakteerd op een voorproefje van het aankomende seizoen.

Derde seizoen


Details van seizoen drie zijn grotendeels geheim, maar de gedeelde beelden verraden al dat er een Red Guardian-aflevering aan zit te komen.


Ook weten we nu dat Sam Wilson's Captain America en Monica Rambeau rolletjes te spelen zullen hebben in het derde seizoen.

Release


What If…? seizoen 3 zal tegen het einde van 2024 uitkomen. Bekijk nu de eerste twee seizoenen bij Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Book of Eli' keert na 14 jaar terug: 'Star Wars'-held John Boyega als de jonge "Denzel Washington"
Series / Nieuws

'The Book of Eli' keert na 14 jaar terug: 'Star Wars'-held John Boyega als de jonge "Denzel Washington"

Een bekende acteur uit de 'Star Wars'-saga zal te zien zijn in de hoofdrol.

De bekende post-apocalyptische film The Book of Eli krijgt een voorgeschiedenis in de vorm van een prequelserie! Recentelijk werd bekengemaakt dat John Boyega de hoofdrol zal gaan spelen.

De Britse acteur kan je al kennen uit Star Wars: The Force Awakens, They Cloned Tyrone en The Woman King. Hij zal ook optreden als producent van de serie, samen met de originele producenten van de film.

Originele film


In The Book of Eli uit 2010 speelde Denzel Washington de hoofdrol. Ook Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Frances de la Tour en Michael Gambon lieten hun gezichten zien.

De film, gesitueerd in een post-apocalyptische wereld, wist uiteindelijk $157,1 miljoen op te leveren aan de kassa. Genoeg reden voor een prequel, zo dachten de producenten.

Verhaal


De aankomende prequelserie speelt zich naar verluidt ongeveer dertig jaar voor de film af, rond dezelfde tijd als de nucleaire gebeurtenis die de wereld vernietigde. Boyega zal in het verhaal de rol van een jonge Eli vertolken.

Bekijk op instagram

Veel andere details zijn helaas nog niet naar buiten gebracht over het verhaal.

Release


Ook over een mogelijke releasedatum is nog geen duidelijkheid gegeven.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Angstaanjagende scifi-serie 'Constellation' is na 'Masters of the Air' de volgende grote serie op Apple TV+
Series / Trailer

Angstaanjagende scifi-serie 'Constellation' is na 'Masters of the Air' de volgende grote serie op Apple TV+

Na haar terugkaar op Aarde blijken hele stukken uit het leven van een astronaut verdwenen te zijn.

Abonnees van Apple TV+ hebben geluk, want naast Masters of the Air komt nu ook het pareltje Constellation eraan. Apple TV heeft onlangs een nieuwe trailer uitgebracht van de spannende mystery-scifi over een gehavende astronaut die terugkeert naar de aarde, maar nooit meer hetzelfde zal zijn.

In de hoofdrollen zullen Noomi Rapace, Jonathan Banks en James D'Arcy te zien zijn. De serie is ontwikkeld door Peter Harness, die ook verantwoordelijk was voor Wallander.

Verhaal


De synopsis luidt: "Jo, een vrouw die terugkeert naar de aarde na een ramp in de ruimte ontdekt dat belangrijke stukken van haar leven lijken te ontbreken."

De synopsis gaat verder: "Het ruimteavontuur is een verkenning van de donkere kanten van de menselijke psychologie, de wanhopige zoektocht van één vrouw om de waarheid over de verborgen geschiedenis van de ruimtevaart bloot te leggen en alles terug te krijgen wat ze is kwijtgeraakt."

Cast en crew


Julian Looman, William Catlett, Barbara Sukowa, Rosie en Davina Coleman spelen ook een hoofdrol in de serie die geregisseerd is door Michelle MacLaren, Oliver Hirschbiegel en Joseph Cedar.



Dit is de derde samenwerking tussen Apple TV+ en MacLaren, die als regisseur en uitvoerend producent meewerkt aan de aankomende Apple Original-serie Shining Girls en de wereldwijde hit The Morning Show.

Release


Constellation zal vanaf 21 februari verschijnen bij Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Robert De Niro speelde nooit in een tv-serie, maar in 2023 ging hij overstag voor 'Nada'
Series / Specials

Robert De Niro speelde nooit in een tv-serie, maar in 2023 ging hij overstag voor 'Nada'

Disney plus strikt Robert De Niro voor de televisieserie Nada.

De legendarische filmster Robert de Niro was nooit echt te porren voor een rol in een televisieserie. Toch heeft hij vorig jaar met zijn hand over zijn hart gestreken. Voor de gastrol van Vincent Parisi in de televisieserie Nada.

Hij speelt in Nada een kunstliefhebber en een provocateur. Hij is de beste vriend van Manuel - de protagonist in dit verhaal - een culinair recensent op zijn retour, gespeeld door Luis Brandoni. Een prachtig liefdevol verhaal dat zich tegen de contouren van het zonnige Buenos Aires afspeelt.

Nog even: Robert De Niro


De Niro is een Amerikaanse acteur, producent en regisseur die een indrukwekkende carrière heeft opgebouwd in de filmindustrie. Hij heeft vooral Italiaanse roots, maar ook voorouders uit heel Europa.

Hij werd geboren op 17 augustus 1943 in New York City en groeide op in een artistiek gezin. De Niro staat bekend om zijn veelzijdige acteerwerk en zijn vermogen om zich volledig in te leven in zijn personages.

Academy Awards


Hij heeft talloze onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder twee Academy Awards voor zijn rollen in The Godfather Part II en Raging Bull.



Daarnaast heeft hij ook in vele andere bekende films gespeeld, zoals Taxi Driver, The Deer Hunter, Cape Fear Goodfellas, Heat, The Irishman en Meet the Parents.

Miniserie


Nada is een miniserie die in Nederland is uitgebracht door Disney+. De naam van de titel verwijs naar een Arabische naam die "de roep van de morgen" of "ochtendschittering" betekent. Het is een mooie en poëtische naam die vaak geassocieerd wordt met positieve eigenschappen zoals hoop, vernieuwing en frisheid.



De cast van de serie bestaat verder uit Silvia Kutika (Tierra incógnita), Enrique Piñeyro (Limbo), Gastón Cocchiarale (El Encargado), Daniel Miglioranza (El Encargado), Pablo Novak (Amar después de amar), Belén Chavanne (Monzón), Alejandro Paker (El Encargado), Rodrigo Noya (El Marginal), Ariadna Asturzzi, Cecilia Dopazo, Manuel Vicente (El Encargado) en Daniel Aráoz (Puerta 7).

Absolute aanrader


De combinatie van De Niro en Brandoni in Buenos Aires is opmerkelijk fris. Het is verbazingwekkend hoe De Niro, een New Yorker, de cultuur van Buenos Aires vertolkt in een serie die grotendeels in het Spaans is.

De woordenstroom die werd gebruikt om de smaken te beschrijven was zo poëtisch, episch en romantisch. Beide acteurs slagen er op ongelooflijke wijze in om je te laten voelen, ruiken en verlangen. Nada is een absolute ‘must see’.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.