search
Topacteur Tom Hanks begon ooit in een tv-serie: je raadt nooit welke
Series / Specials

Topacteur Tom Hanks begon ooit in een tv-serie: je raadt nooit welke

Tom Hanks begon zijn carrière met de sitcom Bosom Buddies en is een veelzijdige en geliefde Hollywood-figuur.

Als ik Tom Hanks zeg, dan zeggen jullie in koor: Forest Gump. De film waar hij in de jaren tachtig mee doorbrak bij het grote publiek. Toch begon hij ooit zijn carrière in de ABC-tv-hit en hilarische sitcom Bosom Buddies.

De serie liep van 1980 tot 1984 en draait om twee advertentieverkopers: Henry en Kip (Peter Scolari en Tom Hanks). Beide jonge mannen kunnen geen plek vinden om te wonen. Na vele plekken onveilig te hebben gemaakt komt een vriendin met de oplossing. Ze zouden in haar gebouw woonruimte kunnen huren, er is echter een kanttekening. De huisbaas accepteert alleen vrouwen.

Wanhoop


In hun wanhoop nemen ze de identiteiten van de vrouwen Hildegard en Buffy aan om een kamer te kunnen huren. Maar ze hebben moeite om hun misleiding in het appartementengebouw te handhaven. Ze willen natuurlijk niet het pand uitgezet worden.

Er speelt echter een hele grote verleiding op de achtergrond, beide mannen moeten al het vrouwelijk schoon om hen heen te weerstaan en dat valt hen niet mee maar levert hilarische scènes op.

Veelzijdig


Tom Hanks is een van de meest veelzijdige acteurs die we kennen. Zelfs op 60-jarige leeftijd is zijn enthousiasme ongekend groot. Elke keer als we denken dat we het beste van hem hebben gezien, vindt hij zichzelf opnieuw uit.



Tom Hanks is niet alleen een bekende Amerikaanse acteur maar ook filmmaker en regisseur. Hij werd geboren op 9 juli 1956 in Concord, Californië. Hanks brak door in de jaren 80 met rollen in films zoals Splash, Big en Turner & Hooch.

Academy Award


Hij is misschien het best bekend vanwege zijn rollen in films zoals Saving Private Ryan, Cast Away, The Da Vinci Code, en Philadelphia, waarvoor hij een Academy Award won voor Beste Acteur.



Buiten zijn werk in de entertainmentindustrie, staat Hanks bekend om zijn filantropisch werk, zijn betrokkenheid bij milieukwesties en zijn algemene positieve invloed in de media. Hij wordt vaak geprezen voor zijn bescheidenheid en toegankelijkheid, en wordt beschouwd als een van de meest geliefde figuren in Hollywood.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen