search
Sciencefictionserie 'Halo' wordt in seizoen 2 "heel anders" dan in het eerste seizoen
Series / Nieuws

Sciencefictionserie 'Halo' wordt in seizoen 2 "heel anders" dan in het eerste seizoen

De gameverfilming heeft de kritiek op seizoen 1 ter harte genomen.

Halo scoorde hoog toen de serie in 2022 van start ging. Daarnaast hadden de fans echter ook het nodige te mopperen.

Tijdens een ronde tafelgesprek met de pers gaf hoofdrolspeler Pablo Schreiber aan dat de feedback serieus genomen is. De van oorsprong Canadese acteur gaf zelfs een uitgesproken antwoord op de vraag wat hij aan de gamers kwijt zou willen.

Niet in goede aarde


Zoals wel vaker het geval is, vonden fans dat seizoen 1 teveel afweek van de game. Dit betrof onder andere de portrettering van Schreibers personage Master Chief, naast het feit dat specifieke scènes niet in goede aarde vielen.

De acteur gaf aan dat de makers alles hebben meegenomen bij het maken van het tweede seizoen. Schreiber: "De serie heeft enorm goed gescoord, maar we hebben ook naar de feedback geluisterd". Op de vraag wat hij kwijt wilde aan de gamers zei Schreiber: "Het wordt heel anders. Tegen de fans wil ik zeggen, kijk dus vooral naar het tweede seizoen en beslis zelf wat je ervan vindt".

Voet bij stuk


Wat een element van de serie betreft houden de makers echter voet bij stuk. Dit betreft het feit dat Master Chief regelmatig zijn helm afzet. De keuze hiervoor is een bewuste en zeker geen gimmick.



"Deze gewoonte is vanaf de allereerste aflevering al te zien. We willen de dynamiek tussen de persoon John en de bevelvoerder Master Chief verkennen. Dit zal niet veranderen, dus als je dat echt niks vindt dan kun je net zo goed stoppen met kijken naar de serie," besluit Schreiber.

Waar en wanneer te zien?


De eerste twee afleveringen van seizoen 2 van Halo zijn vanaf 8 februari te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen